contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Comunicats -Anticapitalistes
Comunicats
18 desembre 2017

Anticapitalistes dóna suport i participa a Catalunya en Comú Podem. Una força política que hem construït des de diferents espais defensant que es configuri com un projecte rupturista i de majories, popular, sobiranista i compromés amb la proposta d’una República Catalana vinculada amb la lluita contra l’austeritat i la precarieta.

9 novembre 2017
Declaración de Anticapitalistas

Desde nuestro punto de vista, lo que está en juego fundamentalmente es la posibilidad de la gente de decidir su futuro. Si el pueblo catalán sufre una derrota y es aplastado por el PP y sus complices, cuando un territorio, un ayuntamiento, una comunidad, o un sector social decida decidir con voluntad sobre cualquier asunto, será aplastado con la misma lógica.

6 novembre 2017
Declaració d’Anticapitalistes de Catalunya

Les oligarquies i partits d’ordre usaran tots els mecanismes possibles per reestablir el seu poder a Catalunya. Front els seus intents han de trobar-se una societat desobedient i organitzada

26 octubre 2017
Declaració d’Anticapitalistes de Catalunya / CUP

L’article 155 suposa un cop d’estat a Catalunya. L’atac pretén dissoldre un govern electe i imposar unes eleccions autonòmiques desoint el mandat democràtic de l’1 d’octubre i els emplaçaments al diàleg.

13 octubre 2017
Declaració d’Anticapitalistes de Catalunya

Tal i com vam manifestar en un comunicat anterior consideràvem que els resultats del referèndum, amb un 43% de participació, eren legítims i donaven un mandat democràtic.

10 octubre 2017
Buró Executiu de la Quarta Internacional

Una victòria republicana permetria albirar un nou ascens del moviment popular i una actualització de l’horitzó anticapitalista i ecosocialista a Catalunya, l’estat espanyol i a tot Europa.

22 setembre 2017

En el text demanen als "valencianistes" que donen suport a l’1-O i no romandre "indiferents en nom d’una falsa equidistància"

22 setembre 2017
Buró Ejecutivo

La movilización internacional juega un papel fundamental en el conflicto. Una victoria en Catalunya es una victoria para todas las fuerzas populares, revolucionarias y democráticas de Europa y el mundo. Una derrota conducirá a un grave retroceso de la democracia y la lucha de clases en Catalunya, el Estado español y en la Unión Europea.

12 setembre 2017

Com ja vam fer amb el 9N, on vàrem defensar el Sí-Sí, Anticapitalistes demanem ara el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.

7 setembre 2017

El mandato popular en Catalunya para ejercer la autodeterminación se ha expresado en las instituciones y en las calles en innumerables ocasiones los últimos años. Un mandato popular que el Estado español, las fuerzas del régimen del 78 y el gobierno pretenden taponar y judicializar.

13 juny 2017
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

El desenllaç d’aquest episodi serà decisiu per al futur polític de Catalunya i de l’Estat espanyol i pels equilibris polítics dins de Catalunya. Revolta Global – Esquerra Anticapitalista recolzem la celebració d’un referèndum desobedient per a fer efectiu el dret a l’autodeterminació.

31 maig 2017
Declaració del Buró de la Quarta Internacional

Des de fa set mesos el moviment de protesta popular no para de créixer a la regió del Rif al nord del Marroc i ha culminat amb una concentració de desenes de milers de persones a Al-Hoceima el 18 de maig passat.

20 maig 2017
Declaració d’Anticapitalistes del País Valencià

Són els presoners d’una lluita d’alliberament nacional, considerats per la potència ocupant com terroristes. Peró són herois davant els ulls del seu poble.

8 maig 2017
NPA

La manifestaciót de demà a les 14h, a la Plaça de la República (París) i en diverses ciutats, forma part d’aquesta resposta, perquè totes les conquestes socials mai han estat obra d’un govern, sinó arrencades pels treballadors i la joventut en moviment.

19 febrer 2017

Anticapitalistes del País Valencià a la seua última assemblea del passat 18 de febrer va decidir no vincular-se a la petició de dissolució del Consell Ciutadà Valencià de Podem, exigir la creació d’una comissió tècnica (amb un funcionament per consens) que organitze i calendaritze l’Assemblea Ciutadana de País, i ha donat suport a la configuració d’una alternativa no subordinada a cap agrupament existent a la direcció de Podem País Valencià per a la propera Assemblea Ciutadana de País.

25 desembre 2016
Comunicat d’Anticapitalistes PV

Anticapitalistes PV condemnem l’agressió masclista que va patir Teresa Rodríguez per part de l’empresari sevillà Manuel Muñoz Medina, manifestem la nostra solidaritat amb ella i exigim que l’agressor no quede impune.

23 desembre 2016
Anticapitalistes del País Valencià

Teresa Rodríguez, coordinadora general de Podemos Andalusia i militant d’Anticapitalistas d’Andalusia ha denunciat en el seu facebook haver patit una agressió masclista greu per part de Manuel Muñoz Medina, vocal de la Cámara de Comercio de Sevilla i president de l’empresa Guadarte. Una agressió per ser dona i per tenir posicionaments polítics antiburgesos, una agressió que té la intenció de destruir-la com a persona i de destruir un obstacle per als projectes de dominació de la burgesia andalusa. Des d’Anticapitalistes del País Valencià expresem tota la nostra solidaritat a Teresa i tot el nostre odi de classe i feminista als agressors.

4 desembre 2016
Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

A Catalunya estem davant la possibilitat d’encapçalar un trencament amb el règim del 78 i d’alçar una alternativa a l’austeritat. Aquests dos anys d’experiències que venim acumulant ens empenyen a la construcció d’un bloc a Catalunya que posi la seva prioritat en l’autoorganització popular. Un bloc que davant l’autoritarisme del govern central i de les institucions europees obri la porta d’un procés constituent de base, popular i radicalment democràtic que serveixi per constituir una República que esculli lliurement la relació amb la resta del Estat.

25 novembre 2016
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Perquè sabem que no hi haurà una societat lliure de violències masclistes si no acabem amb la cultura de la possessió, la gelosia i el control

27 octubre 2016
Comunicado de Anticapitalistas

Defender nuestros derechos pasa hoy por desobedecer y derogar la LOMCE.

19 octubre 2016
Declaración de Anticapitalistas

Las personas migrantes son recluidas en estos centros debido a su situación irregular de estancia. Lo que en condiciones normales supondría una simple falta administrativa, se convierte en la antesala para despojar de cualquier derecho a tener derechos y una privación de libertad durante un máximo de 60 días a la espera de una repatriación que, en la mayoría de los casos, nunca llega.

20 setembre 2016
Declaració d’Anticapitalistes del País Valencià

Anticapitalistes PV considerem que és hora d’obrir el debat polític i organitzatiu al si de Podem al País Valencià, un debat que implique la participació activa de tot Podem PV. Cal comptar amb una bona estructura democràtica de l’organització, cal anar cap a un funcionament democràtic i amb un model de servir obeint.

10 setembre 2016
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Després de quatre anys de procés independentista, barrejat amb l’impacte del 15M, les Marees i el sorgiment de noves forces polítiques, el principal repte estratègic és articular un bloc constituent que aplegui a les forces independentistes i a les partidàries del dret a decidir i de la ruptura amb el Règim. L’horitzó estratègic per articular el bloc constituent és la defensa d’una República catalana i d’un procés constituent popular per a constituir-la.

8 setembre 2016
Comunicat d’Anticapitalistes País Valencià

Els mateixos que pretenen inhabilitar Otegi són els que voldrien empresonar Forcadell i Ibarretxe, els que voldrien intervenir la Generalitat de Catalunya, els que cerquen impedir avançar el País Valencià com a projecte nacional.

20 juliol 2016
Sosyalist Demokrasi için Yeniyol

És urgent establir el front únic de les forces democràtiques i pacifistes existents per a bloquejar els atacs contra els treballadors, les minories ètnic-religioses, les dones, l’LGTBI d’un règim que busca el poder absolut en tots els aspectes polítics, legal, militar i econòmic.

19 juliol 2016
Comunicat d’Anticapitalistes del País Valencià

Després del 26J, Anticapitalistes PV considerem que és hora d’obrir el debat polític i organitzatiu al si de Podem al País Valencià. No es tracta només de canviar una persona per altra. Tampoc de convocar consultes plebiscitàries les quals s’han evidenciat limitades, tant per a decidir si entrar o no al govern valencià, com per a decidir quin model de partit volem.

15 juliol 2016
NPA

Hollande quiere movilizar los reservistas y prevé una intensificación de la guerra en Siria. Ahora bien, ¿no es la barbarie de las guerras de Afganistán, de Irak, de Siria o de África lo que ha engendrado el caos social y político, la miseria social de la que se alimenta la organización del Estado Islámico (EI) y que pone en movimiento a asesinos animados por su ideología apocalíptica y criminal?

1 juliol 2016
Buró de la IV Internacional

Los muertos y heridos en Orlando fueron víctimas de un enfrentamiento sangriento en curso entre ideologías de derecha. Una que predica la represión sexual en nombre de un fundamentalismo teocrático. La otra instrumentaliza los derechos LGBITQ en una perspectiva de racismo islamofóbico e intervenciones imperialistas.

28 juny 2016
Declaración de la Cuarta Internacional.

La situación es muy grave pues la represión se extiende en varias partes del país. Incluso en la Ciudad de México, este lunes fueron atacados por la policía los que participaban en un mitin de solidaridad con Oaxaca.

4 abril 2016

Caen las fronteras para las mercancías y el capital mientras se levantan muros cada vez más altos para las personas. El fundamentalismo de mercado y el nacionalismo xenófobo se alían para reforzar una Europa Fortaleza llena de fronteras, verdadera arma de destrucción masiva de derechos y caldo de cultivo del odio racial.

1 març 2016
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Els darrers mesos el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i diverses assemblees d’estudiants han organitzat a quasi totes les universitats públiques. Ara, les mateixes organitzacions estudiantils criden a defensar el vot i lluitar per fer efectiva la paralització del 3+2 amb una vaga el 3 de març.

10 febrer 2016
Comunicat d’Anticapitalistes del País Valencià

Que els dos titellaires estiguen a la presó és una mostra de la seua bona feina. Enhorabona. És una prova del que volieu mostrar.

25 gener 2016

La Fiscalia demana 10 mesos de presó per a la regidora de Guanyar Alacant, Marisol Moreno, per publicar missatges contra la família real, els polítics i els taurins en les xarxes socials en 2012. Està acusada d’injúries a la corona i d’incitar públicament a l’odi. També demana dos anys de presó i huit anys d’inhabilitació absoluta per a la fotògrafa valenciana Maria Lluch per denigrar la memòria del regidor del PP Miguel Angel Blanco. Ens unim a la convocatòria de l’assemblea estatal oberta per l’Amnistia Social ja! del dia 6 de febrer, a la seu de la CGT de la ciutat de València, i animem a participar-hi.

15 gener 2016
Comunicat d’Anticapitalistes País Valencià

El procés sobiranista català serà beneficiós per a les classes populars en la mesura que servesca també per a trencar amb les polítiques econòmiques neoliberals i desenvolupe els mecanismes democràtics de participació des de baix. Això es pot aconseguir mitjançant la mobilització massiva unitària i fent una política de front comú entre totes les forces i organitzacions d’esquerres.

11 gener 2016
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Davant la conformació del nou govern de Catalunya cal una quadruple tasca: a) Mantenir la mobilització i la pressió social per a què apliqui un full de ruta de ruptura institucional i s’avanci cap a un procés constituent català, intentant a la vegada desbordar els límits del procés constituent que s’inclou en el full de ruta de Junts pel Sí. b) Oposar-se a tot intent d’utilitzar el procés de ruptura amb l’Estat per a imposar un procés constituent des de dalt que, de facto, serveixi per edificar un nou país amb criteris neoliberals, com podria ser el cas d’una futura hisenda catalana seguint el model desenvolupat per Price Waterhouse Coopers i altres consultories presentat per Artur Mas el passat mes d’agost. c) Respondre de forma unitària i mobilitzadora a qualsevol acció repressiva per part de l’Estat que es derivi del procés independentista. d) Rellançar les mobilitzacions socials contra qualsevol política de retallades i de reducció de drets socials que es pretengui aplicar. Aquesta és una variable decisiva.

4 gener 2016

NOSOTROS LUCHAMOS contra las dictaduras, la agresión imperialista y Daesh [el Estado Islámico en Irak y Siria, o ISIS]. Rechazamos la política de "seguridad nacional", el racismo y la austeridad. ¡Es hora de movilizar!

22 desembre 2015
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La victòria contundent d’En Comu Podem a les eleccions generals a Catalunya suposa un fet inèdit en la història recent del nostre país. Per primer cop una força de ruptura, una força constituent ha guanyat unes eleccions en el conjunt de Catalunya.

29 novembre 2015
Comunicado del NPA (Nuevo Partido Anticapitalista de Francia).

La manifestación por el clima ha sido reprimida violentamente por la policía. Gases lacrimogenos, porras, decenas de detenciones violentas, el gobierno no ha dudado en utilizar todos los medios a su alcance para impedir a los manifestantes oponerse a la COP 21.

29 novembre 2015
Comunicado de Anticapitalistas
Gloria

Desde Anticapitalistas expresamos nuestro compromiso con esta agenda y nos sumamos a las movilizaciones que tendrán lugar el sábado 28 y el domingo 29 de noviembre en favor del clima y en particular al llamamiento que han lanzado distintas organizaciones y plataformas en París pidiendo que se mantengan las movilizaciones previstas parar el fin de semana y se levanten las prohibiciones.

14 novembre 2015

La barbàrie imperialista i la barbàrie islamista es retroalimenten mútuament. I tot pel control de les fonts de petroli.

30 octubre 2015
Declaració Confederal Anticapitalistes

Les pròximes eleccions generals seran una batalla decisiva. És clar que van a ser els pitjors resultats del bipartidisme en la seua història i que entraran nous partits al Parlament. Però el resultat no és indiferent: el que ens estem jugant és una acte-reforma del règim per a dalt o la possibilitat d’obrir un procés de canvi des d’una relació de forces més favorable.

30 octubre 2015
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La declaració presentada per Junts pel Sí i la CUP suposa un desafiament democràtic inaudit al marc institucional nascut el 1978, avançant en el camí cap a una República catalana.

22 octubre 2015
Comunicat d’Anticapitalistes

El patriarcat, com a sistema de dominació, tracta d’assegurar la seua continuïtat fabricant un consens aparent, tractant de fer que les coses funcionen com si fóra natural que així funcionaren.

15 setembre 2015
Declaraciò d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Aquest proper 20 de Setembre torna a haver eleccions a Grècia. En aquests nous comicis ens juguem molt tots aquells que seguim pensant que és possible construir una altra Europa allunyada del Austeritarisme i les retallades.L’esquerra anticapitalista ha d’acompanyar els processos de radicalització popular. La ruptura de Syriza i la reivindicació d’un programa rupturista per part de la Unitat Popular és l’expressió d’aquest procés.

3 setembre 2015
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El 4 de setembre tindran lloc les eleccions municipals i regionals al Marroc. Lluny de ser un camp de batalla democràtica entre diferents opcions polítiques, aquestes eleccions redissenyen els equilibris interns de la classe política adherida al poder. És en aquest context que hem d’entendre l’onada repressiva que pateixen els membres de Via Democràtica, ja que VD està desenvolupant una campanya activa pel boicot.

30 agost 2015
Comunicat d’Anticapitalistes

La crisi migratòria que fa mesos té lloc a les fronteres meridionals i orientals europees se’ns presenta oficialment com un fenomen climatològic de causes atzaroses en el qual la Unió Europea es limitaria a ser un actor passiu desbordat davant d’un dels majors moviments de refugiats de les darreres dècades.

15 agost 2015
Bureau de la IV International

La experiencia griega interpela en primer lugar a la izquierda en el Estado español, donde el ascenso de Podemos fue paralelo y estimulado por el de Syriza. Pero interpela también al conjunto del movimiento obrero europeo.

4 agost 2015
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El passat 20 de juliol un atemptat a la ciutat de Suruç al sud-oest de Turquia, sesagaba la vida de més de 32 militants internacionalistes, deixant més d’un centenar de ferits, que es dirigien cap a Kobane per realitzar labors de suport, portar ajuda humanitària i reconstruir la ciutat del kurdistan sirià, que s’ha mostrat com a símbol de la resistència i autoorganització enfront de l’envestida de l’ISIS en tota la zona.

20 juliol 2015
Declaració d’Anticapitalistes

Aquesta cessió per part del Govern de Tsipras suposa un greu retrocés en les opcions de canvi a favor de la majoria social, a Grècia i a Europa, i obren la possibilitat d’un ràpid debilitament del govern i de SYRIZA, de la pèrdua de la relació de forces que s’havia conquerit durant aquests anys i el risc de l’ascens de les forces fosques de la ultradreta, davant la falta de respostes per part de l’esquerra.

6 juliol 2015

Anticapitalistes aposta de manera ineludible per la confluència de tots els sectors de Podem que veuen la necessitat de tornar al origines del projecte. Un projecte que naix de la imperiosa necessitat de unir forces per desbordar l’ordre existent i iniciar processos constituents on la gent i els pobles siguen els protagonistes.

2 juliol 2015
Secretariado de la Cuarta Internacional

El anuncio realizado por Alexis Tsipras de llevar a cabo un referéndum el próximo 5 de julio, en el que pedirá al pueblo griego rechazar el proyecto de acuerdo que le planteo la Troika, constituye una buena noticia para el pueblo griego y todas y todos que combatimos las políticas de austeridad en Europa.

30 abril 2015
Declaració d’Anticapitalistes

Un exemple paradigmàtic és la lluita que duen a terme els / les tècnics/es de Movistar per a aconseguir unes condicions laborals mínimament dignes. La vaga d’aquests treballadors excedeix amb escreix les seues demandes, perquè representa el nou conflicte social entre les multinacionals, per una banda, i el nou moviment obrer sorgit arran d’unes condicions d’explotació il·limitada i sense drets sindicals.

4 abril 2015
Comitè Internacional de la Quarta Internacional

Milions d’habitants de les regions orientals d’Ucraïna en ambdós costats de la línia del front es van trobar en una situació de catàstrofe humanitària sota el règim autoritari d’un estat de guerra de facto, el qual va impedir la resistència popular als atacs socials.

17 març 2015
Comunicado de Anticapitalistas

Ante un horizonte electoral ilusionante, las movilizaciones populares siguen siendo el mejor "termómetro" político; un elemento decisivo a la hora de presionar a favor de políticas que supongan una ruptura real con el régimen del 78 y con los dictados de la Troika.

1 març 2015
Comité Ejecutivo de la IV Internacional

En Grecia ha dado comienzo una batalle decisiva en la que están concernidos todos los pueblos de Europa. El pueblo griego no debe quedar aislado cuando los dirigentes de la Unión Europea pretenden hablar en nombre de los pueblos de Europa para estrangularlo.

30 gener 2015
Declaración de la Izquierda Obrera Internacionalista (DEA)

La decisión del congreso de Syriza -que confirmó su declaración fundacional- rechazó las alianzas políticas con el centro-izquierda. Una opción que para nosotros es aplicable, con más razón, al centro-derecha. Las "líneas rojas" de Anel actúan como una correa de transmisión del sistema contra el gobierno de izquierda.

23 gener 2015
Comunicat d’Anticapitalistes

En el II Congrés d’Esquerra Anticapitalista el 82% de la militància ha aprovat les tesis presentades per la direcció eixint. Esquerra Anticapitalista abandona la forma jurídica de partit adoptant la forma legal d’associació, apostant per la construcció d’un moviment anticapitalista.

16 gener 2015
Declaración del Comité Ejecutivo de la IV Internacional

Las próximas semanas van a ser decisivas para Grecia y Europa. El telón de fondo de las elecciones del próximo 25 de enero es el conflicto entre las clases fundamentales de la sociedad griega que, además, tiene una dimensión europea. La realidad es esa. Si en las próximas elecciones legislativas se confirma la victoria de Syriza y la derrota amplia de los partidos de la derecha, la lucha contra las políticas de austeridad podría cambiar de signo a favor de los pueblos.

12 gener 2015
NPA

Milions de persones es van manifestar aquest cap de setmana a tot França en resposta a l’atac contra Charlie Hebdo i la presa d’ostatges. La majoria s’ha manifestat per la llibertat d’expressió, contra l’antisemitisme i totes les formes de racisme.

9 gener 2015
Redacción Viento Sur / NPA

El asesinato colectivo perpetrado el 7 de enero en la sede del semanario Charlie Hebdo es un acto de barbarie terrorista que debe ser condenado sin paliativos. Han matado a personas por el sólo hecho de haber expresado opiniones. Pretenden aterrorizar a la población para que nadie más se atreva a expresar ideas parecidas.

8 gener 2015
Manifiesto

Estamos convencidos de que el pueblo griego echará a través de las urnas a los ladrones. En ese caso, las dificultades y los chantajes serán enormes y nuestra obligación como ciudadanos europeos es y será solidarizarnos con la democracia y la voluntad de cambio del pueblo griego.

1 gener 2015
Declaración del Buró Ejecutivo de la IVª Internacional

La recuperación de las relaciones diplomáticas entre EE UU y Cuba, así como la puesta en libertad de los tres cubanos acusados de espionaje y condenados a perpetuidad en EE UU constituyen una victoria para el pueblo cubano.

16 novembre 2014
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Cal obrir dues línies de recerca sobre el Centre de dia. Una auditoria ciutadana sobre el seu pressupost i una altra sobre les irregularitats en la contractació de l’empresa Servinalopó Exprés.

12 setembre 2014
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La plena sobirania de Catalunya s’ha de coordinar també amb la lluita per a ensorrar al conjunt de l’Estat espanyol al règim centralista, monàrquic i espanyolista nascut durant la Transició postfranquista.

16 juliol 2014
Declaració d’Esquerra Anticapitalista del País Valencià

El Centre de dia convivencial i educatiu de menors de Salinetes és un servei especialitzat dels Serveis Socials municipals, que porta més de 15 anys oferint els seus recursos i els objectius dels quals són la prevenció en situacions de risc i la protecció temporal dels menors. El PP ha dissenyat el seu desmantellament. Aquest atemptat contra els i les més desfavorits posa de manifest la necessitat de trencar amb la legislació vigent que regula el funcionament de les administracions públiques, ja que no solament permet aquestes mesures, sinó que també les encoratja i afavoreix.

5 juliol 2014
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Des de que el passat mes d’abril es va gestar un govern d’unitat nacional entre Fatah i Hamás, la concatenació de successos està portant a dia d’avui a una situació que requereix una urgent solidaritat amb el poble palestí.

9 juny 2014
Comunicat d’Izquierda Anticapitalista / Esquerra Anticapitalista

Izquierda Anticapitalista va impulsar el projecte de PODEM/PODEMOS inicialment juntament amb Pablo Iglesias i altres persones del seu entorn. Ací hi ha gent de moltes procedències. Aquesta és precisament la gran riquesa del projecte i el paper dels cercles. Sempre amb democràcia. Això és el que ens diferencia dels partits del règim: ací no decideixen uns pocs en els passadissos, sinó que decideix la gent.

2 juny 2014
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Se’n va el Rei Joan Carles. El règim del 78, el règim de la monarquia corrupta intenta reciclar-se, col·locar al cap de l’Estat un rei més jove, amb menys llast, però que representa el mateix: el règim de la corrupció, de la misèria, de la manca de democràcia. ¡Avui, a les 20h, al carrer, que ja és hora!

28 maig 2014
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Les lluites han sedimentat una nova consciència: que tant el PP com el PSOE estan compromesos amb les polítiques de retallades de la Troica, que segresten la democràcia i retallen drets socials per a beneficiar a uns pocs. Hem de desallotjar-los per sempre.

23 maig 2014
Declaració d’Esquerra Anticapitalista del País Valencià

Per als i les de baix, les eleccions europees són una oportunitat per a poder dir no a les polítiques de la Troica de retallades socials i de drets, d’augment de l’explotació, així com de traspàs del que hauria de ser comú (sanitat, educació, serveis socials, energia, comunicació ...) a les mans de les grans empreses, entitats financeres i bancs. Són una oportunitat per a expressar el rebuig a les polítiques de retallades de drets contra les dones i contra grups de persones excloses. Són una oportunitat per a expressar la necessitat de llibertat dels pobles, com ara Catalunya i Escòcia. En definitiva per a expressar que el dret a decidir en tots els terrenys és nostre.

15 maig 2014
Comunicat de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista /Comité Internacional de la Cuarta Internacional

El canvi de règim afavorit pels Estats Units i la UE que es va produir després de ser enderrocat Ianukóvitx - el president electe al febrer de 2010, corrupte i desprestigiat - ha donat lloc a un govern oligàrquic, prooccidental i amb gran influència de l’extrema dreta. Tot això ha provocat respostes a l’Est del país que han de ser compreses i analitzades dins d’aquest marc.

1 maig 2014
Esquerra Anticapitalista

La situació del sindicalisme no pot passar per un pitjor moment. Els atacs dels governs han fet que els sindicats tradicionals hagen esgotat el seu rol de "pacificadors socials" i es troben en un estat de bloqueig. Demanen la represa de el "dialogo social" però la participació en les taules de "dialogo social" suposa un parany per al moviment sindical.

3 abril 2014
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

El 22-M, ha estat la culminació d’una iniciativa d’acció que permetia un alt grau de descentralització i autoorganització. El Manifest estatal ha permès traslladar un conjunt de reivindicacions de ruptura amb les polítiques de la Troica, i el règim del 78 des del plànol polític al social per intentar convertir-les en demandes de masses: l’impagament del deute il·legítim, la derogació de l’articulo 135, i la reivindicació del dret a decidir, es complementaven amb l’exigència de pa, treball i sostre.

30 març 2014

La llista ha de tenir persones que defensen objectius rupturistes respecte del sistema econòmic i del règim polític, alhora que aposten per l’empoderament del Cercles i perquè en "Podem" les decissions es prenguen de manera assembleària i des de baix. Us animem a PARTICIPAR-HI i a que voteu alguns dels candidats avalats pels cercles del País Valencià que figuren en la pàgina arapodem.cat/. Les votacions les podeu fer a primarias.podemos.info.

25 març 2014
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

La policia va carregar malgrat que l’acte estava legalitzat i que encara no havia conclòs. L’excusa, el llançament de diversos petards als peus del cordó policial per diversos encaputxats aliens a la manifestació i, possiblement, companys d’els qui realitzaven les càrregues.

5 març 2014
Comitè Internacional de la Quarta Internacional.

Qualssevol que siguen els acords amb la UE, els nous partits governants continuaran amb els atacs socials provocant una possible confrontació interna que porte a la desintegració del país. L’esquerra alternativa ha de respondre a aqueixes esperances i il·lusions populars a través de les seues pròpies propostes sobre qüestions socials, lingüístiques, democràtiques… contra els partits de dreta.

5 febrer 2014
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Les lluites aïllades tenen tremendes dificultats per a obtenir victòries, cal unificar, estendre, i centralitzar-les mitjançant la constitució d’un Comitè de Lluita que agrupe a tots els i les treballadores.

20 desembre 2013
Declaració de Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Tornem a haver d’explicar on se situa el debat. De nou l’església i els sectors més conservadors assenyalen aquelles que fem ús de la nostra llibertat, criminalitzant-nos. No es tracta de quan comença la vida. Ells no defensen la vida. No és la vida el que els preocupa: és el control del cos de la dona; de la seva capacitat de reproducció.

16 desembre 2013
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Considerem que el vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades és avui en dia l’opció que té més potencial democràtic i de ruptura amb l’actual marc institucional i la que millor es correspon a les demanda social d’independència que s’ha expressat al carrer en els darrers temps.

14 desembre 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El tancament del TAM suposarà la desconnexió de moltes localitats de la comarca de l’Alacantí, la impossibilitat de les seues estudiants universitàries de poder desplaçar-se amb transport públic al campus de Sant Joan d’Alacant, suposarà la pujada del transport que moltes treballadores hauran de pagar per a arribar als seus treballs, i l’acomiadament d’un gran nombre de treballadores, que difícilment seran recol·locades.

24 novembre 2013
Esquerra Anticapitalista

Avui més que mai cal recuperar un feminisme combatiu, que denuncie sense embuts les aliances entre patriarcat i capitalisme; un feminisme que ens empodere enfront d’els qui ens volen callades i submisses.

8 novembre 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Davant la decisió del Govern valencià de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) tan sols podem mostrar el nostre rebuig, pel que considerem un atac més a la societat valenciana, a la seua cultura i identitat, i als treballadors i treballadores de l’ens públic que estan carregant amb una responsabilitat que no els correspon.

6 octubre 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El propòsit és reduir el nivell de prestacions de les pensions, després d’haver desgastat l’educació i la sanitat públiques, amb l’objectiu d’alliberar recursos per fer front al deute que, des de la reforma constitucional de 2011 del Govern espanyol, és la prioritat absoluta de pagament del nostre malmès pressupost públic.

2 octubre 2013
Comunicado de Antikapitalistak

En un país en el que existen presas y presos políticos, cuyos derechos son vulnerados de forma casi continua, inflingiéndoles castigos añadidos a los ya de por sí rigurosos impuestos por las sentencias judiciales, lo lógico es que exista un movimiento social que los defienda. Si ese movimiento trabaja con seriedad y busca alianzas, tal y como Herrira viene haciendo en los últimos años, lo lógico es que se haya ganado un prestigio y un apoyo social considerable.

27 setembre 2013
28 de setembre. Dia Internacional per la despenalització de l’avortament
Declaració de Esquerra Anticapitalista-Revolta Global
Gloria

Un altre 28 de setembre commemorem el dia internacional per la despenalització de l’avortament. Després de tants anys, seguim sortint al carrer a lluitar pel dret a poder decidir sobre els nostres cossos. Un cop més el govern del PP carrega frontalment contra les dones.

25 setembre 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

La por és el mecanisme més eficaç per als autoritarismes de la dreta davant l’emergència de la resistència organitzada a les seves polítiques xenòfobes, racistes i homòfobes. Rebutjar les agressions feixistes és a dia d’avui, una necessitat democràtica pel 99% de la majoria social.

31 agost 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Esquerra Anticapitalista està en contra de qualsevol intervenció estrangera a Síria. De la mateixa manera, Esquerra Anticapitalista condemna el règim de Bashar Al-Assad. Ni la ingerència imperialista, ni la dictadura d’Assad, ni el salafisme recolzat per Aràbia Saudita són una alternativa per al poble sirià per viure en llibertat i igualtat. Com a proposta final, apostem per una geopolítica independent tant de dictadures "regionals" com de les potències imperialistes: proposem que el bloc llatinoamericà llancen una alternativa internacionalista basada en una treva, seguida d’un procés de mediació, i en l’establiment d’unes garanties mínimes perquè els sirians i sirianes puguen decidir quin model de societat volen viure.

20 agost 2013

Aquesta violència representa una amenaça a tot el procés revolucionari i a totes les forces que volen el progrés a Egipte. Va acompanyada d’un augment de les detencions, sense garanties legals, a diferents sectors de la població, activistes de tot tipus —islamistes, sindicalistes, vaguistes…— i fins i tot transeunts.

17 juliol 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

La caiguda del govern Rajoy no s’ha de produir només mitjançant escàndols judicials. Ha de ser tombat al carrer, des de baix, perquè la seva caiguda es convertisca en el preludi de la construcció d’una alternativa política que trenque amb les polítiques de la Troika, l’austeritat i les retallades, i obra camí cap a processos constituents.

9 juliol 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La determinació i capacitat de lluita del poble egipci han quedat de sobres demostrades, però també la fortalesa de les forces d’ordre i de l’Exèrcit. És ara, enmig de la constatació de la incapacitat dels Germans Musulmans de garantir l’estabilitat del país, quan l’Exèrcit ha trencat la seua aliança amb Morsi.

7 maig 2013
Comarques del Sud
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

El passat 30 de de Abril el govern del PP va anunciar el tancament del col·legi públic del Seráfico, com a resultat de l’anomenat "arranjament escolar" del Govern Valencià. Concretament en la ciutat d’Elda aquest arranjament es va saldar a més amb l’acomiadament o recol·locació d’aproximadament 20 profesor@s de col·legis de primària en els diferents centres públics de localitat.

24 abril 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Les agressions cap a l’educació pública continuen avançant. El ministeri d’educació encapçala aquesta sèrie de retallades en detriment de l’ensenyament; no obstant açò, el govern central del PP no està només en la gestió d’aquesta onada privatitzadora. Les autonomies des de les quals ells mateixos governen, juntament amb aquelles com Andalusia (cogovernada per PSOE i IU) o Catalunya (amb CiU i ERC), continuen aplicant un pla premeditat, degradant i mercantilitzant l’educació pública.

24 abril 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista davant el 25 d’abril de 2013
Víctor

La diada del 25 d’abril d’enguany arriba en el marc d’una crisi sistèmica profunda. Una crisi global i multidimensional que posa en evidència les contradiccions del sistema capitalista, un model que es fonamenta en l’acumulació de la riquesa mundial per un grup cada vegada més reduït de persones, mentre que la immensa majoria de la gent veu deteriorades les seues condicions de vida.

17 abril 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Després de la victòria electoral del passat 14 d’abril a Veneçuela per part del candidat del PSUV, Nicolás Maduro -legítima i neta segons les dades que arriben dels diferents observadors internacionals presents en el procés-, manifestem des d’Esquerra Anticapitalista nostra alegria i satisfacció per aquest triomf sobre el representant de la dreta veneçolana, Henrique Capriles, sempre fidel defensor dels interessos de les oligarquias reaccionàries.

4 abril 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La campanya d’escraches és una via de pressió popular per a intentar que els representants parlamentaris escolten la veu dels que pateixen la problemàtica de l’habitatge. Es duu a terme de forma totalment pacífica, seguint normes ètiques que prohibeixen rotundament l’agressió física al diputat o l’insult. Ja ens agradaria a nosaltres que els empresaris tinguessen la meitat d’escrúpols.

26 març 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Fem una crida per a desenvolupar una actuació solidària internacionalista que rescate de manera solidària el poble de Xipre i ho faça en detriment de creditors i capitalistes. Cal establir una nova aliança de països desobedients i solidàris.

20 març 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Qualsevol pretensió que les mesures que ara vol imposar Conselleria tenen per objectiu la millora de la qualitat educativa resulta ridícula i insultant (...) La via per a millorar l’ensenyament públic i acabar amb el “fracàs escolar” és la de dotar-lo de recursos que se li neguen, formar als docents de manera regular (quan ara el que s’està fent és eliminar els CEFIRES) i fer que es reconega socialment la seua important tasca (...) La convocatòria de 6 dies de Vaga promoguda per al coordinadora del professorat interí i els sindicats STEPV i AFID, està més que justificada i té tot el nostre suport.

8 març 2013
Comunicat de Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El procés bolivarià ha d’aprofundir-se i avançar en la construcció d’una direcció col·lectiva per a aquesta nova etapa en la qual les forces reaccionàries intentaran bloquejar la dinàmica de canvi oberta per Chávez. Una salutació internacionalista i solidaria al poble veneçolà.

6 març 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Més de quatre anys després que esclatés aquesta crisi, i amb tot el que hem passat des d’aleshores, tenim ja la certesa que ens trobem en un punt d’inflexió, en el que hi ha en joc un canvi integral de model de societat. No ens enganyem: el dia que els grans magnats de les finances comuniquin oficialment l’acta de defunció de la crisi, les nostres vides no tornaran a ser com les recordem abans del 2008: ni les retallades en els serveis públics ni els atacs contra els drets de les treballadores ni els seus desnonaments seran revertits.

23 febrer 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Els carrers de tot l’Estat rebran demà la visita de centenars de milers de persones, convocades per la Marea Ciutadana, una plataforma unitària que reuneix a més de 200 col·lectius i que porta treballant de forma incansable des de finals de l’any passat. ESAN estarà present en moltes de les manifestacions convocades en més de 50 ciutats. En la de València, organitzarem un seguici que tindrà el seu punt de trobada a les 17:30 en la Casa dels caramels

23 febrer 2013
Esquerra Anticapitalista
Víctor

Perquè això és justament el que cal, ona onada poderosa, gegantesca, terrible, que sepulte d’una vegada per totes aquestes polítiques antisocials que els lladres pocavergonyes de la Banca i de la Troika ens imposen i els seus sicaris polítics ens volen vendre com imprescindibles i necessàries.

23 febrer 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Els carrers de tot l’Estat van a rebre demà la visita de centenars de milers de persones, convocades per la Marea Ciutadana, una plataforma unitària que reuneix a més de 200 col·lectius i que porta treballant de forma incansable des de finals de l’any passat, per a protestar contra la dictadura dels mercats i dels polítics al seu servei.

13 febrer 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

De la lluita de la PAH, de moment, s’han obtingut moviments de la banca i del govern que, tot i que han tractat d’enganyar la ciutadania, suposen el reconeixement que la pressió social d’un moviment autònom i independent de les institucions de l’estat va fent efecte sobre la, per a ells, intocable propietat privada.

4 febrer 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Denunciem la hipocresia de la Conselleria de Benestar Social i el caràcter mafiós del govern de la Generalitat que no escatima en despeses per potenciar els negocis dels seus amics mentre deixa a bona part de la població sense recursos socials.

25 gener 2013
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista
Víctor

La declaració de sobirania aprovada el passat dimecres dia 23 pel Parlament de Catalunya suposa un pas cap a la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya que la majoria de la població va reclamar al carrer el passat 11 de setembre i a les urnes el passat 25 de novembre. El govern de CiU i ERC, tanmateix, té una agenda pròpia en la que busca utilizar la consulta i l’excercici del dret a decidir en benefici propi, instrumentalitzant la qüestió nacional per a tapar la política de retallades, per evitar desgastar-se entre la seva base social, i per imposar la seva política econòmica obedient a la Troika i als “mercats”.

24 gener 2013
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

El repte que té davant seu la Marea Ciutadana, a més d’aconseguir que la seua primera convocatòria del 23F siga un èxit, és poder convertir-se en un àmbit de coordinació efectiva dels diferents moviments en lluita, per a això cal una integració organitzativa d’aquests.

12 gener 2013
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista
Víctor

Al poc temps de començar la reunió, dos agents de la Policia Nacional, sense l’uniforme oficial, obstaculitzen en l’edifici i interrompien l’assemblea, sol•licitant la identificació de totes les persones presents. Segons van informar, les seues ordres eren prendre nota de tot el que hi haguera allí: cartelleria (incloses les consignes que portaren escrites), quantitat de persones i la seua identificació i, sobretot, qui eren els organitzadors.

13 desembre 2012
DECLARACIÓN COMISIÓN EDUCACIÓN IA

El objetivo principal de la LOMCE es modificar aquellos aspectos del sistema educativo actual que no se corresponden con las necesidades del mercado, ávido de trabajadores de baja cualificación.

6 desembre 2012
Comunicat de revolta global-esquerra anticapitalista

La llei Wert és una nova provocació de la dreta més rància i té com a objectiu demolir el model d’immersió lingüística que durant dècades ha estat un èxit incontestable en termes, no només d’aprenentatge del català, sinó també d’inclusió social.

5 desembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El decret no serveix en la pràctica les afectades, però ha suposat una important victòria ideològica. Suposa reconèixer legitimitat a algunes de les tesis del moviment: les necessitats socials estan per sobre de la sacrosanta Llei Hipotecària i del dret dels bancs a disposar de la seva propietat lliurement.

27 novembre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La irrupció de la CUP-Alternativa d’esquerres, que els i les anticapitalistes hem de celebrar, és la gran novetat dins del panorama de l’esquerra. Mai fins ara una força d’esquerres situada al marge dels partits tradicionals i amb un programa de ruptura havia aconseguit un èxit comparable.

23 novembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista / Xarxa de Dones feministes contra la violència

L’any 2012 ha estat especialment dur per a totes les dones víctimes de qualsevol tipus de violència: la crisi econòmica, política, social i de règim en què les dones estan immerses resulta en una violència quotidiana, una violència estructural i en una en violència institucional.

20 novembre 2012
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista / ALAIN GRESH

L’exèrcit ocupant israelià va iniciar aquesta ofensiva assassinant al cap de les operacions militars de Hamas i al seu guardaespatlles, llançant un míssil sobre el cotxe en el qual viatjaven. El balanç d’aquesta nova massacre de la població civil palestina arriba a gairebé el centenar de persones assassinades a les quals cal sumar els més de 800 ferits.

11 novembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

No es pot acabar amb les retallades si no es deixa de pagar un deute il·legítim a la banca que ens ofega. Els rics i les grans d’empreses han de pagar impostos adequats, s’ha d’acabar amb el frau fiscal i l’evasió de capitals. Les lleis regressives han de ser totes derogades, començant amb la de la Reforma Laboral i la del Règim de Pensions.

2 novembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

L’èxit d’aquesta jornada de mobilització és fonamental pel manteniment i la continuïtat de les lluites contra l’austeritat neoliberal a escala europea i per impedir que finalment s’imposi la sortida a la crisi dissenyada per les elits capitalistes d’Europa.

27 octubre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

No ha estat possible un projecte que permetés aglutinar a voluntats diverses procedents d’organitzacions, projectes i sensibilitats diferents. En aquesta situació, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista no estarà present com a tal a les eleccions. A falta d’una candidatura que sumi al conjunt de l’ampli ventall de veus crítiques amb el sistema que avui hi ha a Catalunya, considerem que la candidatura de la CUP-Alternativa d’Esquerres és la que presenta un programa de ruptura i de canvi social més clar i uns candidats i candidates més compromeses amb les lluites socials.

27 octubre 2012
Comunicado de Izquierda Anticapitalista-Granada

El suicidio supone el último acto desesperado de una persona ante la agresión brutal de este sistema que descarga sobre las clases populares todo su peso. La muerte de José Miguel, inducida por la entidad bancaria que iba a convertirse en propietaria de la vivienda, es el peor rostro del capitalismo, que permite salvar bancos con dinero públicos mientras se expropian las vidas por la codicia del sector financiero.

17 octubre 2012
Declaració Comissió Educació Esquerra Anticapitalista

La Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que el ministre Wert i el govern pretenen aprovar abans de final d’any, representa un atac brutal contra el sistema d’ensenyament públic de l’Estat espanyol i un intent manifest de fer-lo retrocedir en molts aspectes a la mateixa època franquista.

14 octubre 2012

Queremos destacar el esfuerzo y la lucha del colectivo del que es miembro y fundador José Coy, la PAH de Murcia, que da visibilidad y dignidad a las personas que sufren cada día esta injusticia, que planta cara a la codicia de los bancos...

3 octubre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La sanitat és un dret universal i els drets estan per sobre de qualsevol llei o decret. No hi ha "argument" econòmic que valgui.

27 setembre 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Una parte significativa de la población está perdiendo el miedo y su denuncia del sistema político y económico es cada vez más firme y consecuente

27 setembre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista
Gloria

El control que exerceix l’Estat sobre la capacitat reproductora de les dones, imposant el seu poder per sobre de les seves decisions, és una de les vies que utilitza el capitalisme patriarcal per imposar-los l’obligació de reproduir la mà d’obra, tant en el sentit biològic com en el social.

26 setembre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Reforçar la mobilització social contra les polítiques d’ajust, i lligar la defensa dels drets socials i nacionals per tal que no sigui la dreta qui capitalitzi l’11 de setembre i l’utilizi per a desactivar les protestes anti-retallades, ha de ser la prioritat per a tota l’esquerra catalana. Però, la resistència social és el punt de partida. Per sí sola no és suficient, cal un projecte polític alternatiu.

24 setembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

El moviment estudiantil de Quebec ha aconseguit eliminar la pujada de taxes; una victòria que feia temps que no vèiem. Com ho han aconseguit? Impulsant una vaga de gairebé set mesos, centenars de mobilitzacions al llarg del temps, amb confrontacions policials que els han deixat dos mil cinc-cents arrestats.

17 setembre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Treballar per una República catalana i oposar-se a la crisi capitalista han de ser dos combats que han de marxar plegats en una tardor on la mobilització contra el poder financer ha de posar contra les cordes a aquells/es que estan utilitzant la crisi per a redissenyar la nostra societat en un sentit cada cop més desigualitari.

La República catalana és el futur! Retallades No! No pagarem el seu deute!

13 setembre 2012
Comunicado unitario de CGT – Ecologistas en Acción – Juventud Sin Futuro – Cristianos de Base/Redes – Coordinadora Estatal Feminista - Izquierda Anticapitalista - ATTAC…

La mayoría de la población -el 99%-, especialmente la clase trabajadora y los colectivos sociales más desfavorecidos, estamos sufriendo un brutal y descarnado ataque a nuestros derechos laborales y sociales. Nos negamos a pagar una crisis social, laboral, medioambiental, económica, una crisis del sistema que conlleva un recorte brutal de las prestaciones y los derechos básicos para pagar una deuda ilegítima que no reconocemos, una deuda que el pueblo no ha generado.

9 setembre 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

D’especial gravetat resulta la intenció d’il·legalitzar les interrupcions de l’embaràs per malformació fetal greu, que, en cas de ser aprovada, situaria l’Estat espanyol entre els més restrictius d’Europa i tornaria l’atenció a l’embaràs a l’era franquista.

9 setembre 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista per l’11 de setembre

Ensorrar el règim centralista, monàrquic i espanyolista nascut a la Transició i oposar-se a la crisi capitalista han de ser dos combats que han de marxar plegats en una tardor on la mobilització contra el poder financer ha de ser més intensa que mai.

2 setembre 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El mes de setembre es va a iniciar després de l’impacte de les mesures de retallada aprovades al juliol pel govern de Rajoy. Les mobilitzacions sectorials que ja han tingut lloc són només l’avanç de les que vindran la pròxima tardor...

7 agost 2012
NPA

En Europa, para vivir dignamente y financiar la protección social, lo que hay que hacer es incrementar los salarios, eliminar la deuda ilegítima, expropiar los bancos y los fondos de previsión ... Justo lo contrario de lo que imponen las políticas de austeridad en curso. Para ello es necesario modificar profundamente la relación de fuerzas, organizar las luchas a escala europea e instaurar un gobierno de los pueblos de Europa.

22 juliol 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Les massives manifestacions del 19J en tot l’Estat han expressat una vegada més de manera clara l’ampli rebuig popular a les noves retallades imposades pel govern sota el mandat de la cúpula de la UE. S’imposa ara dur endavant una “mobilització sostinguda” planificada a mitjan i llarg termini, així hauria de ser canalitzada la indignació que es va manifestar en els carrers el passat 19 de juliol.

14 juliol 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Les circumstàncies exigeixen a crits l’abandó definitiu dels intents de reeditar la concertació social i l’adopció de plans coherents de lluita que incloguin mobilitzacions i vagues generals estatals, accions sectorials ben enllaçades entre si i un propòsit ferm d’anar desenvolupant tot tipus d’iniciatives encaminades a mantenir una lluita llarga i sostinguda en la qual s’ha de confluir amb la classe treballadora d’altres països d’Europa, començant per Grècia. Les mobilitzacions no han de romandre aïllades unes d’unes altres, s’han d’enllaçar, articular i donar-se forces mútuament. Descarregar pamflet en pdf

1 juliol 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La catàstrofe ecològica de l’incendi que s’ha originat al País Valencià és indubtable en aquests moments i encara no podem saber quines acabaran sent la seua magnitud i repercussions. Sens dubte una catàstrofe de tal magnitud com l’actual hauria d’implicar la dimissió en ple del govern valencià, començant pel conseller de governació Serafín Castello i el president de la Generalitat Alberto Fabra. També s’imposa, per descomptat, una revisió completa de les polítiques econòmiques, de lluita contra el canvi climàtic, forestals, agrícoles i ramaderes, urbanístiques, mediambientals i de consum que faciliten que tinguen lloc desastres com aquest.

30 juny 2012
Izquierda Anticapitalista Asturies

Los sindicatos mayoritarios y las organizaciones políticas de la izquierda parlamentaria deben abandonar la política de gestión de la crisis. Los recortes son simplemente inadmisibles, y las organizaciones políticas y sindicales minoritarias y antisitémicas debemos asumir la responsabilidad de construir espacios de unidad sobre la base de todo lo que compartimos.

27 juny 2012
Comissió d’Economia de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista / Jordi Berbis / J. Cunyat

Ens trobem davant d’una socialització -pura i dura- de les pèrdues privades. Si bé els diners del rescat aniran a parar íntegrament als bancs, es convertiran automàticament en deute públic i els seus interessos els pagarà la població amb els diners de totes i tots. L’Estat espanyol previsiblement no complirà els objectiu de dèficit per aquest any, els "mercats" seguiran pressionant, la recessió s’aprofundirà durant 2012 i, en el termini d’un any, ens podríem estar enfrontant a un "rescat complet", comparable a la situació de Grècia. Calen una sèrie de mesures que suposen confrontar les polítiques de la UE i avançar en l’auditoria ciutadana del deute.

18 juny 2012
Comunicado de Esquerra Anticapitalista
Víctor

Esquerra Anticapitalista quiere felicitar a los y las estudiantes y profesores y profesoras de la Escuela Universitaria de Relaciones Laborales de Elda (EURLE) por haber conseguido impedir el cierre de la misma, anunciado, injustamente, por el Ayuntamiento de dicha ciudad.

10 juny 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Esquerra Anticapitalista crida a la mobilització massiva contra aquest rescat fraudulent i donarà el seu ple suport a totes aquelles accions que a partir d’ara es realitzen en aquesta direcció. Dimissió immediata del Govern!! Expropiació del Sistema Bancari!! Ni un euro per a executius i accionistes!!

31 maig 2012
Declaració de la Comissió Executiva de la IVª Internacional

Grècia s’ha convertit en un laboratori per a Europa. S’assaja sobre cobais humans els mètodes que seran immediatament aplicats a Portugal, en l’Estat espanyol, a Irlanda, a Itàlia i així successivament. La millor solidaritat cap al poble grec és la d’imitar el seu exemple en tots els països desenvolupant i coordinant les resistències contra les polítiques inhumanes d’austeritat i de destrucció. És exactament això el que tem el capital responsable de la crisi: el contagi de les lluites!

27 maig 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La nacionalización de Bankia por el PP es una verdadera estafa. Equivale a un saneamiento con dinero público (fruto de los recortes que hemos sufrido y origen de los todavía más dramáticos que vendrán) de una entidad privada controlada por una camarilla que es la máxima expresión de la simbiosis entre poder político e intereses privados.

15 maig 2012
Declaració Comissió Ensenyament d’Esquerra Anticapitalista

El manteniment de la qualitat dels serveis públics, la defensa de les condicions laborals i salarials de les seues treballadores i treballadors, són imprescindibles i no es poden dur endavant de manera conseqüent si no és trencant l’espina dorsal de les polítiques neoliberals d’ajustament. Aquest missatge, i tot el que implica, no ha de deixar d’estar present en l’acció mobilitzadora.

14 maig 2012

De manera intempestiva e inesperada, emergió hace un año el movimiento de la indignación colectiva en el Estado español: el movimiento 15M. Alimentado por las revueltas que estaban trastocando las “impasibles” sociedades árabes, regidas por regímenes autoritarios de décadas, el movimiento 15M fue capaz de materializar el descontento social ante una realidad que se degradaba por la crisis, cierre de empresas, despidos, aumento del paro, ocupando las plazas y sacando a miles de personas a la calle.

1 maig 2012
Comunicado de Izquierda Anticapitalista ante las manifestaciones del 29 de abril y el 1 de mayo / Feministes Indignades

El gobierno, a pesar de saber de antemano que no logrará cumplir
el objetivo de déficit impuesto por Bruselas y de que esta política deprime la economía, destruye empleo y nos
instala en la recesión. Pero como han puesto en
evidencia la HG, las manifestaciones del 29 de Marzo, y la amplísima oposición social a los recortes en numerosos
sectores y Administraciones Autonómicas, a pesar de lo difícil de la actual situación, PODEMOS SUPERARLA.

22 abril 2012
Declaració de l’Àrea d’Estudiants d’ESAN/IA davant les retallades en universitat

El mateix govern que fa tres mesos aprovava -amb suport del PSOE- lliurar a la banca més de 25.000 milions d’euros de les arques públiques, ens diu ara que no hi ha diners per a mantenir la sanitat i l’educació públiques.

22 abril 2012
Resolución de la Asamblea de Esquerra Anticapitalista del País Valencià
Víctor

La Asamblea de Esquerra Anticapitalista del País Valencià censura la decisión del Ayuntamiento de Elda y manifiesta todo su apoyo a las y los estudiantes y profesores y profesoras de la Escuela Universitaria de Relaciones Laborales. Asimismo, exige la rectificación inmediata del equipo de gobierno local y la anulación de esta desproporcionada medida que atenta contra la educación de todas y todos los habitantes de la comarca del Medio Vinalopó. En este sentido, nuestra organización secundará todas las acciones y movilizaciones que planteen los y las afectadas para defender el mantenimiento de una educación pública de calidad y accesible a todo el mundo, para garantizar unas condiciones de vida dignas para aquellas y aquellos que más lo necesitan.

15 abril 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Cal, ara, continuar la mobilització, mantenir la pressió sobre el govern i la patronal, fins a fer-la insuportable, i exigir al govern la retirada incondicional i completa de l’avantprojecte de llei. La retirada de la llei podria ser la base per a un ampli acord sindical d’unitat d’acció per a continuar la lluita contra la reforma i les retallades. Tal acord hauria d’incloure també als moviments socials i polítics de l’esquerra. Aquesta plataforma àmplia hauria de dissenyar un calendari o pla conjunt de mobilitzacions, sostingudes en el temps.

13 abril 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La bateria de retallades de drets impulsada pel govern del PP s’amplia per moments i s’està convertint en habitual que cada vegada que un ministre realitza declaracions o apareix en el Parlament, ho fa per a anunciar nous atacs als drets socials i democràtics.

11 abril 2012

Aquest 28 d’Abril celebrarem la diada del 25 d’Abril i eixirem al carrer per a "fer créixer els nostres drets", amb una actitud positiva i mirant cap al futur. En aquests temps de crisi, quan patim sistemàtiques retallades dels nostres drets socials i culturals s’ha de ser ferm. Esquerra Anticapitalista convoca a la Manifestació del 28 d’abril, on estarem presents amb el nostre seguici: "Ni retallades socials, ni culturals. Fem créixer els nostres drets!!" Us animem a participar-hi.

2 abril 2012
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, 1/4/2012

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista ens sumem a les crides de solidaritat iniciades a Barcelona i fem una crida a tot el moviment implicat en el 29M a mobilitzar-se per respondre a l’estat policial i repressiu sense precedents que ha imposat la Conselleria d’Interior de Catalunya.

10 març 2012
Davant la convocatòria de Vaga General el 29M
Declaració d’Esquerra Anticapitalista Confederal

El pròxim 29 de Març, dijous, els sindicats nacionalistes de Galiza i Euskadi, i els sindicats UGT i CCOO convoquen a la Vaga General contra la reforma laboral i a favor dels serveis públics.(...) La Vaga General ni és una fi en si mateixa, ni és el final del camí. Just el contrari, ha de ser l’inici d’una llarga i dura batalla que s’ha de mantenir fins a derrocar aquesta reforma laboral i que ha de tenir el propòsit de desautoritzar al govern (...) Aquesta Vaga General del 29M, que Esquerra Anticapitalista impulsarà amb vocació unitària amb totes les seues forces... Serà només el principi!!

7 març 2012
Declaració del 8 de març d’Esquerra Anticapitalista - Revolta Global
Gloria

Un any més, commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, tant d’aquelles que cobren un salari com d’aquelles altres que treballen en la invisibilitat. Celebrem i recordem avui també la gran tasca de totes aquelles dones que van lluitar pels nostres drets i la d’aquelles que segueixen lluitant cada dia al nostre costat per la nostra igualtat i llibertat. Els responsables d’aquesta crisi pretenen que recollim els plats trencats, i des del feminisme anticapitalista diem NO! NOSALTRES, LES DONES, NO PAGAREM ELS VOSTRES PLATS TRENCATS!

Manifestacions 19:30h Alacant: Plaça Calvo Sotelo || Castelló: Plaça de la Pau || València: Glorieta

21 febrer 2012
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista / Declaració de l’Àrea d’Estudiants d’Esquerra Anticapitalista

Ahir, dia 20, les forces policials van entrar en l’IES Luis Vives i es van produir noves agressions i detencions; a les 10 de la nit continuava la pugna entre policia i manifestants... La brutal i desmesurada intervenció policial- que la delegada del govern Paula Sánchez de León recolza -té uns objectius clars: intimidar les estudiants al màxim per a impedir la seua mobilització i crear un clima de por social que permeta la criminalització de l’incipient moviment.

18 febrer 2012
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Els retalls del Consell de Fabra al País Valencià i la reforma del mercat laboral de Rajoy a escala estatal representen, tots dos junts, una agressió brutal a la gent treballadora, segurament el major retall als drets laborals realitzat fins ara a l’Estat espanyol. Davant aquest atac cal respondre de manera contundent, mitjançant una lluita de llarga durada, l’organització des de baix i la més ampla unitat d’acció possible.

12 febrer 2012
Comunicado de Izquierda Anticapitalista

La Reforma Laboral desmonta casi por completo el sistema de relaciones laborales actual e instaura el despido casi gratuito. La patronal se queda muy cerca de su programa de máximos. Frente a este tremendo golpe es imprescindible unificar las luchas, hacer que las distintas mareas (la Verde de la Educación, la Blanca de la Sanidad, la Violeta del movimiento feminista y la de la indignación que surgió el 15 de mayo de 2011) confluyan y preparen un plan de movilizaciones sostenido ...

11 gener 2012
Declaració confederal d’Esquerra Anticapitalista

Pretenen fer-nos pagar la factura de la crisi a tothom, excepte a les grans fortunes financeres i empresarials que, a la manera dels estaments privilegiats de passats segles de la història, amb prou feines paguen impostos. Un grup reduït de banquers i grans capitalistes, si no fem que canviïn les coses, seran els grans beneficiaris d’aquesta crisi, augmentant les seves fortunes fins a límits insospitats, convertint-se en dèspotes polítics, acabant fins i tot amb aquesta democràcia formal i deixant-nos a la resta en una situació que tindrà poc a envejar a la de la depauperada i desprotegida classe obrera del segle XIX. La lluita és l’únic camí possible

5 gener 2012
Davant les brutals retallades de la Generalitat a l’Administració Pública
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Davant la imminent aprovació pel Consell de la Generalitat Valenciana d’un paquet de brutals mesures d’ajustament a l’Administració Pública que inclou entre altres la reducció de la jornada dels interins o del seu període de contractació, amb el descompte salarial corresponent; una retallada general de salaris que suposarà una pèrdua d’entre el 15 i el 25% del poder adquisitiu; així com la pèrdua de la possibilitat de d’aconseguir una jubilació al reduir l’edat d’aquesta i augmentar els anys de cotització, Esquerra Anticapitalista manifesta el seu total rebuig d’aquest nou atac als drets de la gent treballadora.

22 desembre 2011
Comunicat de suport d’Esquerra Anticapitalista

Fets com els ocorreguts a Gandia amb Sonia mostren una volta més l’assetjament a que és sotmesa la gent immigrant i qualsevol persona que vulga defensar els seus drets. Aquest assetjament es fa sota l’empar de l’antidemocràtica Llei d’Estrangeria, de la qual cal continuar exigint la derogació. La defensa i solidaritat amb les persones implicades en cassos com aquest és important de per si, però encara més ara, en una situació on l’avanç de la crisi afavoreix el racisme, la xenofòbia i les actuacions policials que atempten contra els drets ciutadans.

16 desembre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Tant la batalla contra les polítiques educatives privatitzadores i les retallades a l’ensenyament públic, com aquella que hem de lliurar contra les grans polítiques d’ajustament i de desmantellament general dels serveis públics, requereixen que el conjunt de la comunitat educativa- mares i pares, mestres i professorat, alumnat -s’organitze de manera permanent, centre a centre i localitat a localitat, coordinant a més la seua acció.

El 21 de gener, s’han convocat manifestacions a València i Alacant contra les retallades i en defensa de l’ensenyament públic.

30 novembre 2011
Comunicado de Izquierda Anticapitalista de Granada

Estamos asistiendo a una escalada de represión policial en la que las multas por pegar carteles, repartir propaganda o concentrarse, la represión violenta y la detención son las únicas respuestas que el estado es capaz de dar a las y los de abajo cuando éstos osan construir movimientos sociales que señalen a los culpables de la crisis.

29 novembre 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista al País Valencià

Cal sortejar les limitacions existents mitjançant la mobilització i amb formes d’acció no sectàries. Cal crear un futur de combat i de resistències, perquè les polítiques de retallades no “solucionaran” la crisi sinó que ens conduiran a un aprofundiment de la recessió econòmica i a una època negra en la que augmentarà com mai el poder de la gent rica i el control autoritari sobre la gent treballadora i la ciutadania de a peu. Cal alçar la bandera d’una alternativa anticapitalista a la crisi.

25 novembre 2011
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Els maltractes físics i psicològics, les violacions i l’assetjament sexual, que continuen presents en les nostres vides quotidianes, segueixen sent invisibilitzats o presentats com a casos aïllats. Se segueix parlant de les dones com víctimes passives o com responsables de la violència que pateixen. I les mesures legislatives preses pel govern estatal durant els darrers anys, malgrat que suposen un avenç, estan basades en la victimització de les dones, i en la lògica merament punitiva, deixant de banda la prevenció.

22 novembre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista Confederal

La majoria absoluta del PP i el context general d’atac sense precedents contra la classe treballadora fan més necessari que mai que s’articule un gran front per a la resistència social que siga capaç d’alçar un mur en els carrers contra les retallades que es van a sancionar en seu parlamentària. En aquest moment, les pancartes i els megàfons són la nostra única arma contra l’estratègia de la dreta econòmica, social i política, que va a controlar tot el poder polític en quasi totes les institucions de l’Estat.

18 novembre 2011

Què defensem? Des d’ANTICAPITALISTES ens comprometem en la lluita per mesures urgents i alternatives contra la crisi.

24 octubre 2011
Comunicados de Antikapitalistak y de Izquierda Anticapitalista

Creemos que la alternativa a la lucha armada no es la desmovilización o la integración en el sistema. La lucha armada sobraba y estorbaba y brindamos por su desaparición. La lucha social es más necesaria que nunca y no admite tregua. Sabemos que se abre ahora un proceso largo y en ocasiones doloroso, el camino de la reconciliación y el fin del odio (...) se abre también una nueva oportunidad para el establecimiento de nuevos lazos entre la izquierda radical vasca, en todas sus componentes, y la que se está reconstruyendo a escala de todo el Estado español en su lucha común por ofrecer un proyecto democrático radical, plurinacional y anticapitalista frente al nacionalismo español excluyente y a un sistema en crisis profunda.

19 octubre 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista del País Valencià

Esquerra Anticapitalista no presentarà candidatures al País Valencià en les eleccions generals del 20-N, però desenvoluparà una campanya Anticapitalista- perquè volen canviar el món de base - i Desobedient- perquè no acceptem les regles d’un sistema fet a la mida dels poders financers.

Al País Valencià l’absència d’una confluència d’activistes des de baix, la impossibilitat d’arribar a acords de principis amb altres forces, i la priorització del nostre esforç militant i de la nostra intervenció als moviments ha fet que decidírem no presentar candidatures en aquestes eleccions generals.

Alçarem una veu, Anticapitalista i Desobedient, per a proposar la continuació de les lluites de resistència, de la lluita per la democràcia i per a garantir la independència de les mobilitzacions i dels moviments de les institucions i de l’estat. Alçarem una veu per a organitzar les lluites des de baix, per a canviar la societat i la vida. Una veu que reivindicarà l’aplicació de mesures anticapitalistes -econòmiques, polítiques i socials- que ens permeten no patir més aquesta crisi i trobar-li una eixida favorable a la gent treballadora.

11 octubre 2011
Izquierda Anticapitalista Cádiz

La crisis de la deuda soberana se ha convertido en el epicentro del debate
político y de los ataques a nuestros derechos democráticos y sociales,
ataques que serán enormes este otoño de no haber una respuesta social
masiva. Se hace imprescindible dotarnos de mecanismos de participación
democráticos y de una orientación combativa y no pactista. Solo la entrada
del sindicalismo y de las gentes trabajadoras en la escena política podría
imponer una salida por la izquierda.

5 octubre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista - Comarques del Sud PV
Víctor

Esquerra Anticapitalista dona suport a totes les vagues i mobilitzacions que es produeixin en l’Estat espanyol, convocades pel sindicat d’Estudiants i les diferents organitzacions juvenils i d’esquerres. Creiem que només amb la mobilització de tota la comunitat educativa (professorat, estudiants i mares i pares d’alumnes) podrem prendre consciència i frenar aquestes retallades que ens afecten a tothom.

27 setembre 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista Confederal

Les eleccions del 20N no seran unes eleccions qualssevol. Van a tenir lloc enmig d’una crisi social i econòmica que no té fi i que s’estén per tota la Unió Europea, situant a l’Estat espanyol en l’ull de l’huracà. (...) Per a nosaltres el fonamental per a canviar aquest sistema és la mobilització al carrer i l’autoorganització de la gent treballadora i de la ciutadania fins a arribar a constituir-se en veritable poder popular, alternatiu a les envellides i corruptes institucions existents. (...) Es tracta d’utilitzar les eleccions per a fer escoltar una veu anticapitalista, ecologista, feminista, internacionalista...que plantege la necessitat de canviar la societat i la vida. L’anticapitalisme ha de formar part del panorama polític en el dia a dia i en les eleccions. (...) El 20N desobeeix. Dóna suport a l’anticapitalisme.

25 setembre 2011
25/9/2011

Aquest dissabte 24 de setembre, la Conferència Confederal extraordinària d’IA-ESAN va decidir amb el 60,32% dels vots a favor, 32,6% en contra i 8,6% d’abstencions que ens presentàvem a les eleccions del 20-N. Tanmateix, al País Valencià, tot i estar d’acord amb la resolució de la conferència confederal no presentarem candidatures.

22 setembre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Comarques del Sud

No som delinqüents, som la gent del poble, de la classe treballadora, què hem estat enganyats, estafats per les mentides de bancs, financeres i grans empreses. Ara sense treball, no podem fer front a aquestes hipoteques però bancs i financeres no volen deixar de tenir guanys, no volen reconèixer un deute odiós. Els veritables delinqüents són ells. És el moment de passar a l’acció, exigir responsabilitats i demanar el canvi d’una llei hipotecària injusta.

14 setembre 2011
Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, 11 de setembre de 2011

Vet aquí un 11 de setembre marcat per la confluència de nombroses crisis. El col·lapse del model econòmic basat en el totxo i els baixos salaris ens ha deixat un panorama assolador. La crisi del capitalisme arrossega Europa a un llarg període de convulsions socials i nacionals. Tot plegat es conjuga amb l’esgotament del sistema de les autonomies. Fa poc més d’un any, la sentència del Tribunal Constitucional reblava el clau: no hi havia marge per a la millora de l’autogovern per la via d’una reforma (...)

13 setembre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista - Comarques del Sud PV, 13/09/2011
Víctor

La reforma constitucional imposada per PP i PSOE es revesteix d’una excepcional gravetat. Qualsevol qui siga el govern que sorgisca de les eleccions del proper 20-N, el seu programa ja està tancat, i serà antisocial. Les corporacions financeres, rescatades no fa molt amb diners públics, volen que els pobles paguem la seva crisi.

4 setembre 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El govern ja ha iniciat el tràmit parlamentari, mitjançant un acord amb el Partit Popular, de reforma de la Constitució per a consagrar l’estabilitat pressupostària, endurint d’aquesta manera encara més els propis criteris del Pacte de l’Euro. Amb això el govern del PSOE i el presumiblement esdevenidor del PP s’erigeixen novament en defensors exemplars, mostrant la seua imatge més submissa i gregaria, dels postulats i exigències de les oligarquias financeres i els requeriments dels governs Merkel i Sarkozy.

30 agost 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La reforma no és inevitable. Des del 15M fins avui entre totes i tots hem demostrat que podem combatre aquest sistema, als polítics professionals i a les polítiques d’ajust. Toca ara fer una nova demostració de força i bloquejar aquesta reforma que, una vegada més, està feta en benefici d’una minoria de banquers i financers.

Esquerra Anticapitalista dona suport a la convocatòria de concentració que la Plataforma pels Drets socials i el Moviment 15-M han fet a les 19:30 hores del dimecres 31 d’Agost davant la Delegació de govern de València i a totes les convocatòries similars que es puguen fer a les distintes ciutats, pobles i barris; també animem a acudir a laManifestació convocada en Madrid per al 6 de setembre per organitzacions sindicals i socials, que segurament s’extendrà a tot l’Estat.

29 agost 2011
COMUNICAT D’ESQUERRA ANTICAPITALISTA, 23/8/2011

en castellano abajo
L’anunci del president del govern de realitzar una reforma constitucional que fixe "una regla d’estabilitat pressupostària" és un pas més, aquesta vegada de gegant, en el segrest de la política per part dels poders econòmics i financers i la supeditació dels interessos col·lectius als privilegis d’uns pocs. En seguir els dictats de Merkel, Sarkozy i les finances internacionals Zapatero pretén acomiadar-se del seu mandat amb un atac gravíssim als drets socials futurs de totes i (...)

1 agost 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista, 1 d’agost de 2011

Una reforma de la Ley Orgánica de Régimen Electoral General ( LOREG), aprobada mediante Ley Orgánica 2/2011 de 28 de enero introduce la obligación para todos los partidos y coaliciones que no tengan representación parlamentaria de recoger la firma del 0,1% de las personas con derecho a voto en cada una de las circunscripciones (...) Lamentamos que Izquierda Unida, pese a votar en contra de la reforma de la Ley Electoral, no haya denunciado públicamente esta medida regresiva (...) Izquierda Anticapitalista va a promover una campaña para exigir la revocación de esta “reforma” que agrava sustancialmente el carácter antidemocrático del sistema electoral español.

15 juliol 2011
Esquerra Anticapitalista, juliol 2011

Les pròximes eleccions generals plantejaran a l’esquerra alternativa desafiaments molt importants i complexos (...) Creiem que és possible construir una candidatura unitària anticapitalista i alternativa que siga coherent amb els ensenyaments i aspiracions dels moviments que han aconseguit obrir una bretxa en el mur de la resignació (...) Esquerra Anticapitalista vol debatre un conjunt de propostes amb organitzacions, plataformes i persones de l’esquerra social i política (...) Més enllà d’aquest possible acord, continuarem lluitant per impulsar un procés constituent que pose fi al règim polític i econòmic de la Transició i establisca una democràcia igualitària i participativa, en pau amb la Naturalesa, basada en l’autoorganització popular i l’emancipació d’homes i dones.

En castellano aquí

27 juny 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista, 27 de juny de 2011

El nou moviment ha demostrat en molt poc temps, un mes i dies, unes capacitats i potencialitats sorprenents, tot trencant en trossos molts esquemes falsos, en particular aquells que denunciaven la incapacitat de la gent del carrer de l’Estat espanyol per a fer front als atacs que es produïen i la seua suposada passivitat i adhesió als discursos imperants sobre la inevitabilitat de tot el que està succeint.

En castellano aquí

26 maig 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Aunque previsible, la victoria del PP en las elecciones del 22-M ha sido aplastante. El PSOE, por su parte, se ha hundido; mientras que IU ha experimentado sólo un ligero repunte. Destacan también la fuerte presencia en la comunidad de Madrid del españolista UpyD de Rosa Díez y la irrupción de Bildu en Euskadi, que se convierte en segunda fuerza política, desbancando al PSOE.
Por lo que respecta a las candidaturas vinculadas a la izquierda anticapitalista en lugares como Illes Balears, (...)

16 maig 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

L’èxit de la convocatòria estatal llançada per “Democràcia real ja” el 15-M ha estat rotund. En 60 ciutats- segons figuren en la relació de la web convocant -s’han produït manifestacions, moltes de les quals han tingut una participació important. A més, hi ha hagut també respostes solidàries en diversos punts d’Europa com Lisboa, Porto, Coïmbra, Faro i Braga a Portugal; Dublín, Amsterdam, París i Londres.

3 maig 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Ante la impugnación de las candidaturas electorales de Bildu, por parte de la Fiscalía General del Estado y de la Abogacía del Estado, desde Izquierda Anticapitalista deseamos manifestar lo siguiente:
La impugnación de estas listas supone un claro ataque a los derechos políticos más básicos de miles de ciudadanos/as vascos/as a los que se somete a un juicio sumarísimo (judicial, periodístico y social) sobre su labor política. La vulneración de estos derechos supone una nueva demostración de los (...)

28 abril 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista País Valencià

El proper dia 22 de maig se celebren eleccions municipals i autonòmiques al País Valencià. Aquestes eleccions se celebren amb una taxa d’atur de més del 20% de la població activa, en una situació de d’atac del capitalisme i de pèrdua molt important de drets socials i laborals. Es produeixen en un context de desprestigi de la “classe política” per compartir les mateixes contrareformes impopulars a favor dels rics i pels escàndols de corrupció.

28 abril 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista davant el 1r de Maig

El Pacte Social signat per les direccions de CCOO i d’UGT ha tingut molt males conseqüències. La contrareforma de les pensions ha augmentat el descrèdit de les organitzacions sindicals entre sectors amplis de la gent treballadora; ha donat per bons els arguments falsos que deien que era imprescindible i, en general, ha contribuït al fet que la gent pense que res es pot fer front a la crisi, que les retallades socials de tot tipus són inevitables...

(...) L’esperit internacionalista, combatiu i solidari del Primer de Maig és el que ha d’inspirar la resposta de la classe treballadora a l’atac històric que s’està produint contra ella. Només d’aquesta forma, organitzant-nos, combatent i sent solidaris, aconseguirem invertir la direcció dels esdeveniments. És possible fer-ho.

Manifestacions: 11,30 h. Escales Institut Jorge Juan. Alacant | 11,30 h. Parc Ribalta. Castelló | 11,30 h. Plaça de sant Agustí. València

11 abril 2011
Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Barcelona Decideix

Finalment, enmig d’un context polític i social que es degrada de dia en dia sota els efectes de la crisi i de les agendes antisocials dels governs, arriba a Barcelona, aquest proper diumenge, 10 d’abril, la consulta ciutadana per la independència. De fet, sota l’impuls del grup promotor – el conjunt d’entitats i d’activistes que s’apleguen a “Barcelona decideix” -, ja fa mesos que el procés està en marxa a través del vot anticipat.
Com a organització que defensa fermament el dret d’autodeterminació del (...)

10 abril 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El rescat sol·licitat pel govern portuguès de Sócrates a la UE, després dels de Grècia i Irlanda, deixa a l’Estat espanyol com última baula a recórrer en la cadena dels “ PIGS”. El portaveu d’Assumptes Econòmics i Monetaris en la CE, Amadeu Altafaj, s’ha apressat a declarar que Espanya "ha complert els seus compromisos" i "ha de ser jutjada pels seus mèrits". Certament, les brutals retallades imposats pel govern espanyol han aconseguit reduir de manera important el dèficit públic, al mateix temps que sortien endavant una Reforma Laboral i una Reforma de Pensions sagnants per a la classe treballadora. Però en el marc d’una crisi com l’actual, així s’ha demostrat ja de sobres, qualsevol previsió positiva pot convertir-se en poc temps en il·lusòria.

6 abril 2011
Comité Internacional IV Internacional

Desde el Congreso Mundial de la Cuarta Internacional en febrero de 2010, las consecuencias del caos climático se han vuelto todavía más evidentes. Las peores inundaciones en la historia de Pakistán, la intensa ola de calor y los incendios de los bosques de Rusia, caos en Australia, inundaciones en Sri Lanka, fuertes lluvias y las riadas de lodo en Brasil... El verano de 2010 fue testigo de un récord en el número de desastres causados por el hombre mediante el cambio climático, o más bien por el (...)

18 març 2011
Buro Ejecutivo IV Internacional, 23/3/2011

La intervención de las potencias occidentales en Libia constituye un punto de inflexión en la situación que vive el mundo árabe. Desde el comienzo de la onda de choque, social y política, que se extiende por casi todos los países de mundo árabe, la IV Internacional defendió los intereses democráticos y sociales de los pueblos árabes contra sus tiranos. Esto nos lleva a apoyar plenamente las revoluciones tunecina y egipcia, situándonos del lado de los militantes socialistas revolucionarios de estos (...)

14 març 2011

4,7 milions de persones aturades. Jubilació als 67 i 20% menys de pensió a canvi de "pau social", beneficis récord de les grans empreses...

Anem cap als 5 milions de persones aturades, la gent segueix perdent les seues ocupacions i treballa en molt males condicions. Molta gent treballadora no pot pagar les seues hipoteques i l’habitatge se’l queden els bancs... però damunt continuem devent-los diners! Ens jubilarem als 67 anys amb pensions de misèria i, en el repartiment del pastís, el tros que es menjaran els bancs i grans empreses serà cada vegada major i més xicotet cada vegada el dels nostres salaris.

14 març 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

L’accident al Japó, les conseqüències del qual encara no es poden calcular, planteja de nou la urgència de posar fi a l’energia nuclear i el tancament de les centrals nuclears a tot el món en benefici d’una transició energètica cap a un model d’energia sostenible, basada en particular en l’energia solar.

7 març 2011
Declaració d’Esquerra Anticapitalista
Gloria

La crisi del sistema capitalista agreuja dia a dia les condicions de vida i treball de les dones. Les polítiques d’ajustament amb que els governs responen a les exigències de les grans corporacions industrials i financeres aprofundeixen les desigualtats, consagren el paper subaltern de les dones en tots els àmbits i allunyen els nostres anhels d’emancipació.

27 febrer 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista, 23 de febrer de 2011

en castellà baix
El règim de Gaddafi s’enfonsa irremeiablement. Ho fa bombardejant el seu propi poble, devastant les ciutats del país. Heus aquí un altre tirà, instal·lat al poder des de fa dècades. Un altre "amic" - més recent, però no menys cortejat - de les metròpolis occidentals. Un més que, igual que Ben Alí o Mubarak, tenia un cadell ambiciós i sense escrúpols disposat a succeir-lo. Que poc temps fa de les solemnes recepcions ofertes per Sarkozy o Berlusconi! I què bons negocis es tancaven en un (...)

19 febrer 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El 18 de febrer, Acció Cultural s’ha vist obligada a tancar els repetidors de TV3 que quedaven al País Valencià. L’obligació de tancar els repetidors de TV3 i multes de quantitats estratosfèriques contra una organització cultural tenen l’objectiu d’ofegar Acció Cultural, tallar el seu desenvolupament i fer-la desaparèixer.

16 febrer 2011
+ Los militares tomaron el poder. Robert Fisk
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista, 15 de febrer de 2011

abaix en castellà
El poble egipci ha forçat la marxa del dictador. Altres tirans seguiran el camí de Ben Alí i de Mubarak. Són els primers compassos de la revolució... però, quantes fal·làcies s’han desmentit, quanta falsedat ha quedat desemmascarada! Els nostres governs, a Europa i als Estats Units, ens parlaven de “xoc de civilitzacions”, ens avisaven de “l’amenaça islàmica”. Al món àrab – ens deien- s’agita una massa fanatitzada de barbuts, una horda medieval que a dures penes s’esforçaven per contenir (...)

12 febrer 2011
Esquerra Anticapitalista, 8 de febrer de 2011

En castellà abaix
La situació política a l’Estat espanyol està marcada en aquestos moments, a més de per l’aprofundiment de la crisi i les polítiques antisocials i retallades governamentals, pel pacte social signat entre govern, la patronal i els sindicats majoritaris CC.OO i UGT. Aquest pacte, pel gran impacte dels seus continguts i per la voluntat desmobilitzadora que suposa, podem comparar-lo als “Pactes de la Moncloa” realitzats durant la Transició, però cal recordar que està tenint lloc en un (...)

1 febrer 2011
+ Crónicas de la lucha del pueblo tunecino, + Minuto a minuto de las revueltas en Egipto contra el régimen de Mubarak
Buró de la Quarta Internacional

en castellà abaix
"El tret característic més indiscutible de les revolucions és la intervenció directa de les masses en els esdeveniments històrics. En temps normals, l’Estat, sigui monàrquic o democràtic, està per sobre de la nació, la història va a càrrec dels especialistes d’aquest ofici: els monarques, els ministres, els buròcrates, els parlamentaris, els periodistes. Però en els moments decisius, quan l’ordre establert es fa insuportable per a les masses, aquestes trenquen les barreres que les (...)

27 gener 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El Govern, amb el suport d’altres forces parlamentàries de dreta, ha signat un gran pacte social amb les principals centrals sindicals.

Els sindicats CCOO i UGT han acceptat una dura retallada en les pensions a canvi de millorar, suposadament, la normativa sobre reforma laboral, negociació col·lectiva, polítiques actives d’ocupació i política industrial i d’energia. En aquests moments coneixem les línies bàsiques dels pactes respecte al sistema públic de pensions però desconeixem la resta de continguts, excepte elements molt parcials, en un escandalós exemple més de l’obscurantisme amb que s’han dut aquestes negociacions.

18 gener 2011
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Des d’Esquerra Anticapitalista creiem que és necessari aixecar un gran acord, però amb els i les de baix i les seues organitzacions socials, sindicals i polítiques, per a defensar un programa mínim contra la dictadura dels mercats i pel nostre dret a viure dignament dintre d’un pla de lluita, al que es puguen adherir entitats i persones, i que dissenye un calendari d’activitats de tot tipus, que incloguen manifestacions per a pressionar per altra Vaga General.

16 gener 2011
Declaraciò d’Esquerra Anticapitalista

Des de la Vaga General del 29-S hem assistit a grans mobilitzacions contra les polítiques neoliberals a França, Grècia, Portugal i en menor escala a Irlanda i Regne Unit. Les direccions sindicals de CCOO i UGT han reprès de forma lamentable una negociació que no va a conduir a cap conquesta per part dels treballadors, més encara utilitzant arguments inacceptables i desmobilitzadors.

1 gener 2011
Izquierda Alternativa Joven

Benvolguts/des amics/gues:
Resulta difícil de felicitar l’any en unes condicions com les quals ens envolten actualment. 2010 acaba amb la pitjor situació de la classe treballadora des de la fi de la dictadura franquista. Un bipartidisme atropellador, una sèrie de retallades de drets i prestacions socials, així com uns mitjans de comunicació que afavoreixen la desmobilització i el conformisme social, han creat un escenari bastant complicat per a les organitzacions de base i d’esquerres.
No (...)

28 desembre 2010
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Les resolucions del Tribunal Suprem incidint en l’ús del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes - resolucions fetes públiques ahir i significativament adreçades a la “Generalidad” -, revesteixen una gravetat excepcional. Només des d’una política de l’austruç, com han fet a l’uníson Ernest Maragall i Oriol Pujol prefigurant les bones maneres que permetran la investidura d’Artur Mas, es pot minimitzar l’abast d’aquesta atzagaiada judicial. No s’hi val escapolir-se dient que “el Tribunal (...)

17 desembre 2010
+ Comunicado del Secretariado Permanente de la Federación Local de CGT de Alicante respecto a la ruptura unilateral de la unidad de acción por parte de los Sindicatos UGT, CC.OO e Intersindical Valenciana
Esquerra Anticapitalista

La unitat d’acció no és fàcil de construir, i és imprescindible per a garantir l’èxit de la mobilització. Per a Esquerra Anticapitalista la recomposició de la unitat d’acció és una tasca urgent.

17 desembre 2010
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista 16/12/2010

Cada dia que passa, les coses van pitjor. A finals de novembre, Zapatero es va reunir amb els 37 banquers i empresaris més influents del país. Arran d’aquesta trobada, el govern ha intensificat la seva agenda antisocial. El mateix consell de ministres que decretava la supressió de l’ajuda de 426 euros a 700.000 aturades i aturats, accelerava la reforma de les pensions i decidia la privatització d’AENA.

L’arrogància de la patronal, la gravetat de les mesures anunciades pel govern i el seu gir autoritari, fan que ja no tingui cap sentit parlar de “diàleg social”. És hora de lluitar. És hora de convocar i preparar activament una nova vaga general. Quin dia la fem?

9 desembre 2010
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Provocació governamental. Intoxicació de l’opinió pública. Linxament mediàtic i judicial d’un col•lectiu d’assalariats i assalariades. I sota el precedent de la militarització del tràfic aeri, una sorda amenaça contra el conjunt del moviment obrer, les seves llibertats, les seves reivindicacions... Si algú ha de donar una autèntica veu d’alarma, aquests són els sindicats.

2 desembre 2010
Comunicado de Izquierda Anticapitalista

El pasado sábado 27 de noviembre, 37 Presidentes de las 37 empresas con mayor nivel de facturación del Estado se reunieron durante más cuatro horas en Moncloa con el Presidente del Gobierno, el Vicepresidente Primero y la Vicepresidenta Segunda y Ministra de Economía. En ese tiempo, les dictaron sus órdenes para garantizar sus cuantiosas cuentas de beneficios, a costa de que el peso de la crisis siga recayendo sobre la clase trabajadora. Zapatero, tan lacayo de los poderosos como siempre, tomó (...)

26 novembre 2010
Esquerra Anticapitalista / Revolta global, 25/11/2010

en castellà abaix
Les dones de tot el món continuem sofrint els efectes de múltiples violències pel simple fet de ser dones. Aquest any, el dia internacional contra les violències de gènere, des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista continuem reivindicant la lluita de les dones per acabar d’una vegada per totes amb les violències que limiten els nostres drets, la nostra subsistència, la nostra autonomia i la nostra legitimitat. Les violències de gènere continuen present en les nostres vides (...)

18 novembre 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista País Valencià

1. L’escenari de partida per a la Vaga General era pobre i difícil. Els antecedents d’una política sindical de concertació social, la signatura d’acomiadaments, la signatura de convenis indignes (com en el sector sociosanitari), la falta de vida interna i democràtica en els sindicats majoritaris. Més de 500.000 persones en l’atur en el País Valencià i més de 4 milions en el conjunt de l’estat, la gran majoria dels treballadors amb contractes precaris i treballant per a empreses xicotetes i mitjanes (...)

8 novembre 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista / Izquierda Anticapitalista 4/11/2010

Aunque los medios de comunicación tenían preparadas sus portadas con mucho tiempo de antelación para proclamar que la Huelga General había sido un fracaso, el día 29 fue todo un éxito. Lo fue frente a la patronal, el gobierno, la derecha e, incluso, frente a los sectores claudicantes que existen en el seno de los sindicatos.
Ante la crisis, siguiendo los mandatos de los “mercados” y de los grandes poderes financieros internacionales, se ha lanzado una verdadera ofensiva por parte del gobierno, un (...)

22 octubre 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Esquerra Anticapitalista vol mostrar el seu suport a la petició de despatologització de la transsexualitat promoguda per la Xarxa per la Despatologització dels Identitats Trans de l’Estat Espanyol.

15 octubre 2010
Declaración de Izquierda Anticapitalista

La Huelga General del 29-S ha sido un notable éxito que muestra el malestar social acumulado ante las políticas de Zapatero y los intentos de que la crisis la paguemos tod@s. Organizar la resistencia social, en el conjunto del Estado español y de la Unión Europea, es la tarea primordial que tenemos por delante. Pero junto con esto necesitamos también avanzar en la construcción de una alternativa anticapitalista.

4 octubre 2010
Comunicado de Izquierda Anticapitalista, 3/10/2010

La respuesta en la calle el día 29 fue todo un éxito. Hemos parado este país gracias al esfuerzo de sindicatos, organizaciones políticas de la izquierda y movimientos sociales (...) Una agresión como la que se pretende realizar sobre nosotros (...) requiere de una movilización prolongada en el tiempo

26 juliol 2010
+ Comunicado de ATTAC España: La privatización de las Cajas de Ahorro sólo beneficiará a los grandes culpables de la crisis

El pasado miércoles 21 de julio, el congreso ratificó –con los votos de PSOE y PP– la reforma de la Ley de Órganos Rectores de Cajas de Ahorros (LORCA). La reforma de esta ley supondrá una profunda transformación del sistema financiero del Estado español.

4 juliol 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

L’ofensiva del capital internacional, i en aquest cas de l’europeu, ha reprès la seva política d’ajustament sobre les condicions de la relació salarial, tant en matèria de la regulació de les relacions laborals com dels drets que pertoquen a l’Estat del Benestar. Definitivament, els governs europeus en la seva gran majoria han fet propis els postulats per a adoptar polítiques d’ajustament.

2 juliol 2010
Diss 10 juliol: Manifestació Nosaltres decidim. Som una nació. Barcelona.
Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, 2 de juliol de 2010

Via estatutària, final de trajecte: tothom baixa. Desprès de quatre anys movent-se entre l’esperpent i la comèdia d’embolics, el Tribunal Constitucional ha dictat sentència sobre el recurs interposat pel PP contra l’Estatut d’autonomia del 2006. I no per esperada, la bufetada contra les aspiracions d’autogovern de Catalunya resulta menys indignant.

11 juny 2010
Després de la Vaga del sector públic del 8 de Juny
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La Vaga del 8J convocada en l’Administració Pública per les direccions sindicals majoritàries davant el “Pla d’Ajustament” llançat pel govern de Zapatero ha tingut un seguiment feble. A pesar d’això, les manifestacions realitzades el mateix dia de la vaga van ser, en bastants casos, de relativa importància, compensant en alguna mesura l’escassa repercussió d’aquesta i demostrant també l’existència d’un ampli malestar social pendent encara de concretar-se de manera efectiva.

3 juny 2010
Comité Executiu de la Quarta Internacional Paris, 1 de Juny de 2010

(en castellà abaix)
El govern d’extrema dreta de Benjamin Netanyahu i Avigdor Lieberman ha demostrat una vegada més la seva capacitat per anar més enllà d’anteriors governs israelians en el trepitjament del dret internacional i de la decència humana més bàsica. El seu atac assassí en aigües internacionals de la Flotilla de la Llibertat de Gaza és una nova escalada de l’agressió israelí contra el poble palestí. Esta agressió sha de trobar, amb una resposta esglaonada, progressiva i contundent del moviment (...)

31 maig 2010
Davant l’atac terrorista del Govern d’Israel contra la Flotilla de la Llibertat
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La història de massacres i genocidis de l’Estat d’Israel contra Palestina és llarga. El caràcter criminal dels seus Governs ha tingut episodis inacceptables des de fa moltíssims anys. Però en la matinada del 31 de maig han superat una barrera més: L’exèrcit israelià, seguint ordres del govern encapçalat per Netanyahu, ha perpetrat una matança de cooperants internacionals que formaven part de la “Flotilla per la Llibertat”, en la qual viatgen a través d’aigües internacionals prop de 750 persones de seixanta nacionalitats distintes, entre els quals es troben periodistes, parlamentaris i activistes.

28 maig 2010
Editorial Corrent Altern Juny 2010.

El “Pla d’Ajustament” impulsat pel govern Zapatero, que el dia 27 de maig es va aprovar en el Congrés dels Diputats, representa una claudicació servil de l’executiu socialista a les imposicions del Consell Europeu, del FMI i, en general, de la Banca i dels grans grups financers mundials.

22 maig 2010
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El paquet de mesures del “Pla d’Ajustament” del govern de Zapatero- que inclou, entre unes altres, la reducció de les retribucions delos empleats públics en un 5% de mitjana i la seua congelació en 2011; la suspensió de la revaloració de les pensions per al 2011; i 6.045 milions d’euros de retallada en la inversió pública- ha estat presentat als col·lectius de gent treballadora perjudicats i a la ciutadania en general com “necessari” i “inevitable”. TAL AFIRMACIÓ NO ÉS CERTA.

12 maig 2010
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Es veia vindre, ja està ací i és pitjor encara de l’esperat. Zapatero ha anunciat en el matí del dia 12 de maig en el Congrés les primeres mesures del seu pla de xoc que consisteixen en una rebaixa del 5% de mitjana en els salaris dels funcionaris i la seua congelació en 2011, l’anul·lació del xec-bebé, la retallada de 600 milions d’euros en l’ajuda al desenvolupament, s’elimina la *retroactividad en el cobrament de la prestació per dependència i es congelen les pensions per a 2011…, entre altres.

6 maig 2010
Esquerra Anticapitalista Confederal

L’Europa per la qual lluitem haurà de basar-se en l’harmonització per dalt dels drets socials, començant per la prohibició dels acomiadaments en les empreses amb beneficis i la garantia de recolocación, sense disminució de salaris, en els sectors en crisis mitjançant la seva reconversió sota control social cap a la satisfacció de necessitats socials compatibles amb el medi ambient.

5 maig 2010
Davant la consulta del 6 de Maig (prorrogada fins el 15 de juny)
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Esquerra Anticapitalista donem suport a la consulta organitzada per les Plataformes per l’Ensenyament Públic del País Valencià per al 6 de maig en la qual s’ens pregunta si “creiem necessari un canvi en la política educativa del Govern Valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d’Educació?” I diem sí, cal ja un canvi i la dimissió del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.

30 abril 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista País Valencià

Cal rebutjar la seua reforma laboral i cal plantejar una reforma nostra. Cal establir la unitat sindical i del moviment, i per a conseguir això hem de construir una corrent intersindical i social anticapitalista basada en les lluites i les movilitzacions reals. Per la prohibició dels acomiadaments! Per l’organització autònoma de les persones sense treball! Tirar el PAVACE a les escombreries! Contra la seua reforma laboral, unitat sindical i vaga general!

28 abril 2010
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista Confederal

La crisi econòmica, social, de cures i ecològica s’ha instal·lat definitivament i no sembla que vagi a marxar-se. En aquest panorama, aquest primer de Maig és de poca celebració : Más de dos milions d’acomiadaments des de començaments del 2008, congelació salarial- quan no reducció- en moltíssimes empreses, l’amenaça de l’atur per a qui encara conserven l’ocupació, desnonaments i embargaments per a la gent acomiadada que s’han vist atrapada en la bombolla immobiliària.

26 abril 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista Confederal

El gobierno lleva meses sentándose con sindicatos mayoritarios y patronal para alcanzar algún
pacto encaminado a reformar la regulación de las relaciones laborales.
Ahora ha encontrado más comprensión por parte de la patronal con su
último documento de propuestas. Las direcciones sindicales mayoritarias
parecen estar disconformes con el abaratamiento del despido y el papel
de las agencias de colocación privada en la intermediación laboral,
pero, para no perjudicar electoralmente a un “gobierno amigo” y
su aceptación de ciertas medidas (bonificación por la contratación
juvenil, modelo alemán, etc…), no parecen decididas a moverse con
la contundencia que requiere la situación. Es preciso, ante lo que
se nos viene encima, impulsar una movilización general contra el
gobierno
y la patronal, exigiendo a las direcciones sinidicales que se sumen
a la presión en la calle.

24 abril 2010

Mentre el president de la Generalitat Francisco Camps afirma sense vergonya que “mai no s’ha donat cap consigna per a que es contractés amb empreses de la trama Gürtel” i que el seu govern “és el més transparent de la història de la democràcia autonòmica”, el nostre país continua precipitant-se a gran velocitat pels foscos penya-segats de la crisi global.
A l’esperpèntic espectacle dels corruptes desemmascarats afirmant sa innocència, s’afegeix el d’una economia paralitzada i desfeta simplement per (...)

22 abril 2010
Declaració de Esquerra Anticapitalista

L’admissió a tràmit de la querella contra Garzón, per admetre a tràmit les denùncies presentades diverses associacions de víctimes per crims contra la humanitat i desaparicions forçades durant el franquisme, és atemptatòria contra la imprescriptibilidad dels delictes de lesa humanitat declarada pel comitè de Drets Humans de l’ONU. En aquest sentit, Esquerra Anticapitalista crida a mobilitzar-se contra aquest processament així com contra qualsevol altre contra les persones que busquen el processament dels criminals del franquisme.

6 març 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Comarques del Sud

CATALÀ (en castellà més abaix)
(segueix sent festa el dia de la dona verge i el dia reivindicatiu de les dones treballadores no ho és)
Avui totes hem treballat, a casa, fora de casa, i ara estem ací per a reivindicar els nostres drets. Els empresaris, per a enriquir-se, ens exploten en el treball, unes vegades amb contracte, moltes altres sense contracte. També mantenen a milions de treballadores i treballadors en l’atur, per a obligar-nos a "pencar" més hores per menys diners. Cobrar 1000 euros (...)

5 març 2010
Manifest davant el 8 de març de 2010
Declaració d’Esquerra Anticapitalista en el Dia Internacional de les Dones Treballadores

Un altre 8 de març arriba, i continuen sobrant els motius per sortir al carrer a reivindicar la vigència i la necessitat de la lluita feminista. I ho fem, amb més força i contundència que mai, perquè malgrat els avanços viscuts gràcies a totes les dones que han aixecat les seves veus als seus llocs de treball, a les seves llars, a les escoles i, particularment, al carrer, avui ens seguim trobant, com a dones, en un món on se’ns continua explotant, discriminant, oprimint i silenciant.

26 febrer 2010
Davant les jornades de març 1 - un dia sense immigrants - i de març 21 - dia internacional contra el racisme –
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La crisi econòmica, social i ecològica del capitalisme facilita l’expansió de la xenofòbia (l’odi a l’estranger) i del racisme (la discriminació i la estigmatización dels que "no són d’ací").
Les lleis discriminatòries de les institucions de l’estat i l’ofensiva dels grups racistes contra les persones immigrades es basen en la xenofòbia i promouen el racisme.
El racisme i la xenofòbia no són accidents. Estan aquí per a quedar-se i créixer sinó els donem una resposta unitària

22 gener 2010
Declaració de Revolta Global- Esquerra Anticapitalista
S

El govern del PSOE, fent de braç executor de les demandes del lobby de la Indústria de distribució de continguts i intermediària de la creació cultural, i de les entitats privades de gestió de drets, com la SGAE, ha trobat la fórmula per salvaguardar els interessos d’aquesta indústria a costa de les llibertats civils a Internet.

28 desembre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Amb l’aprovació dels presents PGE, el govern tenia davant seu dues opcions: frenar el procés de socialització de perdudes al que assistim des que va esclatar la crisi i atendre les urgents necessitats socials i ecològiques del país o, per contra, seguir governant d’esquena a aquestes demandes socials. L’executiu ha optat per aquesta segona opció.

26 desembre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Per a abordar un gir tan ambiciós com cal en les actuals circumstàncies fan falta una correlació de forces i una disposició de la societat molt distintes de les actuals. Per això resulta tan important que la classe treballadora done un primer colp, mitjançant una Vaga General que plantege les seues exigències més urgents. El 12-D va demostrar que encara estem lluny d’això, que hem de començar per ajuntar a totes i tots aquells que, des de diferents tradicions sindicals, reivindicaven avui aqueixa perspectiva unificadora. El 13-D, amb la seua cascada de declaracions conciliadoras, demostra al seu torn que no hi ha tasca més urgent.

27 novembre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La Plataforma per l’Ensenyament Públic convoca una nova mobilització per a l’1 de desembre de 2009 per a continuar reivindicant els punts del Manifest de la Plataforma. La situació a l’ensenyament no ha variat respecte al curs passat, tret de la suspensió de l’ordre d’impartició d’EpC en anglés gràcies a les sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià. L’administració continua sense atendre les demandes de la comunitat educativa. Cal demanar recursos per a les escoles públiques i la democratització (...)

25 novembre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Ens parlen d’avenços en la protecció de drets humans, però les dones de tot el món continuem sofrint els efectes de múltiples violències pel mer fet de ser dones. Davant la vostra violència, la nostra revolta!

27 octubre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Des que el IPCC (Panell Internacional Sobre Canvi climàtic) va emetre el seu primer informe a principis dels 90, era evident que la comunitat científica assenyalava un greu problema ambiental que exigiria una resposta política proporcionada i urgent. Després de la publicació delseu 4t informe, en 2007, les evidències acumulades són tan clamorosas que avui, la tàctica del gran capital i dels governs no és ja desprestigiar les evidències científiques, sinó prendre la iniciativa i fer del canvi climàtic un nou negoci i passar-li la factura a les víctimes de sempre...

14 octubre 2009
Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La orden de detención del juez Garzón contra diez miembros destacados de la izquierda abertzale constituye un nuevo paso adelante en la criminalización de un amplio sector de la población vasca, ratificando así la firme voluntad del Estado -con el ministro Rubalcaba a la cabeza y los grandes medios de comunicación coreando e “intoxicando” permanentemente- de bloquear y no dejar ningún resquicio a cualquier intento por parte de ese sector de emplear las vías políticas y legales para una salida dialogada al conflicto vasco. En este caso se extiende la amenaza a un sindicato legal, LAB, que cuenta con un amplio apoyo entre la clase trabajadora vasca.

11 agost 2009
Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Els atemptats d’ETA a Mallorca de les últimes dates estan posant en qüestió molt seriosament la pretensió del govern del PSOE- adoptada a partir dels fets de la Terminal 4 de l’aeroport de Barajas del 30 de desembre del 2006 -d’aixafar a l’organització armada i a l’esquerra abertzale mitjançant la repressió judicial i policial.

9 juny 2009
Comunicat de Revolta global-Esquerra Anticapitalista

El 5 de juny, la policia nacional del Perú va obrir foc des de diversos helicòpters sobre el bloqueig de la carretera en Corral Quemado, que realitzaven 5.000 indígenes a la regió de la Amazonia a Bagua, a la zona nord del país, causant una massacre d’indígenes Awajun i Wampis. Les primeres informacions, parlen de la mort d’almenys 55 manifestants, 22 policies i més de 200 ferits. Després d’aquests fets s’ha decretat el toc de queda i els arrestos de militants es multipliquen. Els ferits són detinguts (...)

9 juny 2009
Un petit primer pas en la construcció d’una alternativa anticapitalista
Comunicat de Esquerra Anticapitalista

El nostre objectiu ha estat que les eleccions del 7 de juny permetessin visualitzar l’existència d’opcions alternatives a l’esquerra oficial centrada en la gestió del sistema per anar donant passes en la construcció d’una alternativa anticapitalista al País Valencià i als Països Catalans.

2 desembre 2008
Davant les detencions a València
Comunicat d’Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista

Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista rebutja enèrgicament les detencions de estudiants, exigint la llibertat immediata del que està encara retingut i el final de la repressió contra el moviment estudiantil

23 novembre 2008
Resolució d’Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista

Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista reunit en Conferència Confederal rebutja enèrgicament el desallotjament dels campaments que el moviment estudiantil valencià venia desenvolupant des de fa un mes contra el denominat “Procés de Bolonya”.

24 abril 2008
25 d’abril: Malgrat l’embraviment de la dreta monàrquica, tornem a reivindicar...
Declaració d’Espai Alternatiu

Cal reivindicar una altra vegada, aquest 25 d’abril, el final del poder de la monarquia borbònica sobre les nostres terres, la nova instauració d’una República que ens va ser furtada violentament pel feixisme i el dret a l’autodeterminació, que ens correspon com poble lliure. Reivindicarem tot això una vegada més, sense callar, ni acovardir-nos, ni donar-nos per gent vençuda, que és el que voldrien els botiflers que ens governen.

14 març 2008
Declaració d’Espai Alternatiu

La situació de l’esquerra és ara més difícil al País Valencià, ja que el PP ha tornat a guanyar les eleccions de manera aclaparadora, els moviments socials es troben semiparalitzats i les diferents forces polítiques d’esquerres s’han demostrat incapaces de desenvolupar una política pròpia i fer front al PP. En aquestes circumstàncies, el procés de reconstrucció d’una esquerra anticapitalista resulta de peremptòria necessitat a casa nostra, com també ho és al conjunt de l’Estat.

10 març 2008
Comunicat d’Espai Alternatiu Confederal

El PSOE ha tornat a guanyar les eleccions generals, aprofitant en bona mesura el "vot útil" i el rebuig que el PP provoca en una part ampla de la societat. Aquest partit, per la seua banda, s’ha beneficiat de la intensa mobilització de dretes desenvolupada durant tota la legislatura anterior per a mantenir fermes els seus suports i fins i tot augmentar-los. El mapa polític espanyol avança cap al bipartidisme, ja que el PP i el PSOE obtenen més escons junts que en qualsevol altra ocasió i forces com IU-ICV i ERC perden espai parlamentari.

9 març 2008
Declaració d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

La legislatura que ara s’acaba s’ha desenvolupat, a l’Estat espanyol i al nostre país, durant una fase econòmica expansiva, basada en la construcció, l’especulació immobiliària i la contenció salarial, que ha depredat el territori i els recursos hídrics i energètics. Però aquest cicle econòmic està arribant al seu final, tant per les turbulències financeres que venen dels EUA com per a causa de les pròpies debilitats internes del model. Això ens pot dur a una recessió en tota la regla i a un període marcat (...)

13 febrer 2008
Cal frenar l’ofensiva dels Bisbes i del Nacional Catolicisme
Comunicat d’Espai Alternatiu

Cada dia que passa la jerarquia catòlica augmenta els seus atacs contra els drets més bàsics de les llibertats socials i polítiques d’un Estat, suposadament, aconfessional. Des del començament d’aquesta legislatura l’estructura de l’església catòlica ha tornat a mostrar la seua veritable cara, la del nacional catolicisme. És imprescindible mostrar al carrer el rebuig als Bisbes i a la dreta post-franquista que els ampara.

2 febrer 2008
Editorial Corriente Alterna nº 54

Mentre es van acostant les eleccions generals del 9-M, la dreta continua la seua ofensiva davant la passivitat del PSOE o amb la seua col·laboració en alguns casos. Els Tribunals de Justícia s’han convertit en una de les plataformes d’actuació de la dreta, ja siga mitjançant la persecució de dones que han exercit el seu dret a la interrupció de l’embaràs, l’autorització de manifestacions feixistes com la de DN del 20 de gener passat a Madrid o l’inici del procés d’il·legalització del PCTV i de ANV. L’aparell judicial se’ns mostra així, amb total cruesa, com instrument repressiu de l’Estat prest a limitar els drets democràtics de la gent treballadora i oprimida.

22 gener 2008
Comunicat d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

Espai ALternatiu del Vinalopó Mitjà de Novelda vol a expressar la seua solidaritat, al grup de treballadors i treballadores de LAM 5 y 12 de Levantina Asociados y Minerales, en la seua lluita per frenar el tancament dels dues fàbriques i la més que dubtosa recol·locació de tots els treballadors i treballadores.

20 gener 2008
Repressió Global, Repressió Local
esquerra anticapitalista

Sense que cap llei estatal o directiva europea ho indique de manera explícita, estem assistint des de fa ja un temps a una progressiva restricció de llibertats que té com a marc de desenvolupament l’àmbit municipal. Reglaments i ordenances de diferentes ciutats i pobles, amb l’excusa del manteniment i neteja dels espais urbans, imposen importants restriccions a les llibertats democràtiques de la ciutadania i en particular a la seua llibertat d’expressió. Seguint aquesta "directiva en la sombra", ara li ha tocat el torn a l’Ajuntament de Paiporta, en la Comarca de l’Horta del País Valencià, governat pel PP. L’Espai Alternatiu d’aquest poble ha denunciat els fets, amb el text que reproduïm a continuació

2 octubre 2006
Revolta Global
Revolta Global

Necessitem un autèntic govern d’esquerres, un govern antiliberal, que no temi enfrontar-se als grans interessos privats i que es recolzi decididament en la mobilització social per vèncer les resistències del capital.

11 setembre 2006
Declaració de RG en la Diada de l’11 de Setembre
Revolta Global

Si féssim cas als “pares” del Nou Estatut, aquest 11 de Setembre hauria de veure una nació exultant, plenament reconeguda i encaixada en la realitat plural d’Espanya. Cada dia que passa, però, es confirma l’estafa sense pal·liatius que representa allò que ens anunciaren com una mena de “Constitució”. La derrota del “No” progressista que, des de diferents sectors, s’alçà contra una reforma estatutària pactada entre Mas i Zapatero - i acotada per la virulenta campanya anticatalana del PP -, ens ha deixat un panorama polític i social assolador, sensiblement escorat cap a la dreta.

11 febrer 2006
Declaració d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

El pròxim 14 de febrer va a entrar en el Parlament Europeu el debat en primera lectura d’aquesta directiva, la qual establix el "principi del país d’origen", segons el qual les empreses de serveis en la UE hauran de complir únicament els requisits del país d’origen on radique la seua seu social. S’obriria així la veda perquè qualsevol empresa, canviant la seua seu de país o creant una oficina fantasma on millor li convinga, puga evitar les lleis, normes i restriccions que en el pla salarial, d’horaris de treball, estàndards de consum o protecció ambiental existisquen on es "desplace".

11 gener 2006
Comunicat Revolta Global - Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

L’acord entre la direcció de SEAT i els representants d’UGT i CCOO al Comitè Intercentres pel qual s’acomiada a 660 treballadors/as de manera forçosa, acord afavorit pel conseller de Treball del Govern del PSC-ERC-ICV-EUiA de la Generalitat i que ha tingut les benediccions del Molt Honorable President Pascual Maragall, és una càrrega de profunditat contra els últims reductes d’ocupació estable en les grans empreses, i facilita una nova ofensiva de la patronal contra els drets i les condicions de treball del conjunt de la classe treballadora.

7 octubre 2005
Declaració de Revolta Global
Revolta Global

L’Espanya negra que gela el cor, i els fanàtics del centralisme han de saber que, si desnaturalitzen aquest modest "Nou Estatut", si atempten una vegada més contra la sobirania democràtica de Catalunya, a més d’aguditzar la crisi del model d’Estat i de mostrar la veritable naturalesa de la Constitució espanyola, es trobaran amb el ferm rebuig de la ciutadania i de la classe treballadora de Catalunya.

29 maig 2005
Comunicat d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

La reforma de l’Estatut pactada pel PP i pel PSOE és, fonamentalment, una reforma feta perseguint objectius aliens als que es poden derivar dels interessos de la ciutadania i de la gent treballadora del País Valencià.

25 abril 2005
esquerra anticapitalista

L’aprovació d’un nou Estatut per al País Valencià només té sentit si aquest ha de servir d’eina i de guia per a resoldre els problemes econòmics, polítics i socials de la nostra terra i de la seua ciutadania. A més, l’Estatut- si ha de ser útil - ha d’elaborar-se amb atenció estricta a les necessitats del País Valencià i de la gent que l’habita i sense cap mena de supeditació a lleis de rang superior en vigència o en perspectiva de vigència...

7 març 2005
Comunicat d’Espai Alternatiu Confederal
esquerra anticapitalista

Cal exigir al govern de la Generalitat que intervingui en el conflicte, negant-se a acceptar el tancament de Miniwatt, intervenir la fàbrica en cas d’abandonament per part de PHILIPS, i expropiar els terrenys a la multinacional sense indemnització. No és veritat que el poder polític no pugui fer res front a les multinacionals, sinó que es tracta d’un problema de falta de voluntat política per regular el capitalisme neoliberal.

7 octubre 2004
Declaració de l’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

Partint de la situació en que estem els canvis al País Valencià han de venir de la mà, com de costum, de la mobilització i participació ciutadanes, de la presència el més ampla possible dels moviments socials i de la seua activitat social i política. Potenciar això deuria de ser la principal preocupació de les forces polítiques d’esquerres i no tant l’elaboració de més o menys complicades operacions d’alquímia política que periòdicament van apareixent amb diversos noms i gent promotora. L’Espai Alternatiu es compromet davant de tota la ciutadania a treballar en aquesta direcció amb totes les forces al seu abast i a defensar públicament les reivindicacions i objectius que en aquesta declaració s’han plantejat.

6 setembre 2004
Comunicat d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

Urgeix una resposta solidària amb el poble txetxé i amb les veus que dintre de la societat russa s’aixequen cada vegada amb més eco per a denunciar les mentides d’Estat que, com les d’Aznar, està difonent Putin i exigir una solució política i negociada al conflicte txetxé que condueixi al lliure exercici del seu dret a l’autodeterminació.

16 març 2004
Declaració d’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

Caldrà mantenir i reforçar la mobilització social i l’acció ciutadana enfront del govern que es forme, donant suport a qualsevol pas avant que done però mantenint l’autonomia i la pressió sobre aquest amb la finalitat d’anar forjant una esquerra social i política anticapitalista i alternativa, avui més necessària que mai.

19 febrer 2004
Comunicat d’Espai Alternatiu Confederal
esquerra anticapitalista

Des d’Espai Alternatiu considerem que la bona notícia que deuria donar-nos ETA seria la de donar el pas definitiu a una declaració de treva que s’estengués al conjunt del territori de l’Estat espanyol i que fos acompanyada per un compromís d’abandó de les armes.
Estem convençuts que en aquest nou escenari seria més fàcil fer fracassar l’estratègia criminalizadora del PP, garantir la seva derrota electoral el pròxim 14 de març i crear condicions més favorables per a avançar cap a una solució dialogada del conflicte basc, el reconeixement de la realitat plurinacional de l’Estat espanyol i del dret a la lliure decisió de pobles com el basc i el català

3 febrer 2004
Editorial
esquerra anticapitalista

Las próximas elecciones generales se celebrarán al final de un período legislativo que ha conocido el mayor ciclo de luchas vivido desde la transición política. Sin embargo ya en las elecciones del pasado 25 de mayo se evidenció la dificultad para que éstas movilizaciones se reflejasen en el plano institucional. Tras el fracaso de Madrid, el resultado de las elecciones catalanas y la formación del gobierno tripartito han generado nuevamente esperanzas entre los sectores de izquierdas. Mientras tanto el PSOE continúa evolucionando hacia la derecha en busca de un ilusorio espacio de centro. Se impone la necesidad urgente de reforzar una “izquierda de izquierdas“ y de no dar tregua social alguna sea cual sea el resultado del 14-M.

1 febrer 2004
X. Layret

El fracaso de la Conferencia Intergubernamental de Bruselas era en cierto modo previsible. Sin embargo es difícil de creer que las disputas por el reparto de poder sean un obstáculo insalvable. Lo que está en juego es perfilar la Unión como un andamiaje tecnocrático al servicio de un nuevo ciclo de hegemonía capitalista. Para ello se pretende dotar al proceso de la simbología adecuada y “blindar“ una Unión antidemocrática y antisocial. Este Proyecto debe ser rechazado aunque genere una crisis, que puede ser fecunda y permitir recomenzar sobre nuevas bases.

28 gener 2004
Comunicat d’Espai Alternatiu Confederal
esquerra anticapitalista

Espai Alternatiu vol manifestar la seva plena solidaritat amb Josep Lluis Carod Rovira enfront de l’assetjament polític i mediàtic que està sofrint pel mer fet d’haver intentat establir una via de diàleg amb ETA que permeti arribar el més aviat possible el seu abandó definitiu de les armes.

6 novembre 2003
Declaració de l’Espai Alternatiu Confederal
esquerra anticapitalista

Espai Alternatiu manifesta el seu ferm rebuig a l’agressiva campanya que des del govern, el poder judicial i la majoria de les forces polítiques i mitjans de comunicació d’àmbit estatal s’està desenvolupant contra la Proposta presentada pel govern basc. Així mateix, vol expressar el seu desacord amb les crítiques públiques que des de la direcció federal d’IU s’estan fent a l’actuació de Ezker Batua pel seu suport a la tramitació d’aquesta Proposta i la seua defensa del federalisme de lliure adhesió.

(...) Espai Alternatiu, igual que EB, té les seves diferències polítiques amb aquesta Proposta, però no per això deixa de compartir el que li sembla fonamental en aquests moments: la legitimitat que assisteix al poble basc a l’hora d’establir amb l’Estat Espanyol i amb el conjunt d’Euskal Herria un nou marc de relacions sense restriccions de cap tipus, incloent el dret a constituir-se en estat independent.

9 octubre 2003
Declaració de l’Espai Alternatiu
esquerra anticapitalista

El vint-i-cinc de maig passat el PP revalidava la seua majoria absoluta a les Corts Valencianes i als ajuntaments més importants del nostre País, davant de la sorpresa d’una esquerra social que esperava que la forta contestació social i les massives mobilitzacions contra la guerra d’Iraq tingueren repercussió als comicis municipals i autonòmics.

Creative Commons License Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@yahoo.es