contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 9 de gener de 2018 |
València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Este domingo se ha celebrado la cabalgata de las Magas de Enero en València, que recupera desde hace tres años el espíritu de la Fiesta de la Infancia que tuvo lugar en esta ciudad cuando fue capital de la República en 1937. Las magas son Libertad, Igualdad y Fraternidad, que llevan valores a los niños para alcanzar una sociedad "plural, abierta y mejor", tal y como ha coreado su pregonero.

Las mujeres que representan a las magas son Chelo Sánchez, que representa la Igualdad, María Escalona, la Libertad, y Laura Belenguer, la Fraternidad, que han defendido un 2018 "libre de violencia machista" y vivir en un "mundo de abrazos y sonrisas". El alcalde, Joan Ribó, ha hecho un alegato por una ciudad "segura para los niños e igualitaria" en la que no haya juguetes sexistas.

Como es lógico, el odio es el principal enemigo de su mensaje. Así se lo han hecho saber el grupo de fascistas que han tratado de reventar un acto que presenciaban centenares de familias. Un cordón policial ha impedido incidentes de gravedad, pero los agentes se han mostrado impasibles ante los cantos del Cara al Sol, los pitos o los gritos de "fuera, fuera" de los fascistas a las magas y a todo el resto de participantes de la cabalgata.

El odio ha llegado incluso cuando tocaba el turno de las muixerangas, tradición típica valenciana, a cuyos miembros los fascistas han deseado la caída y la muerte. No obstante, lejos de amilanarse, la chica que se ha encaramado a lo alto de una de ellas ha contestado a sus insultos con una sonrisa y una peineta. "Sonrisas contra el odio" que la han convertido en "la heroína" de los tuiteros.

8/1/2018

publico


Esquerra demana explicacions per la impunitat dels grups feixistes en l’acte de les Magues de Gener a València

La formació registra preguntes parlamentàries al govern espanyol sobre la ’passivitat’ policial

Esquerra Republicana demanarà explicacions al govern espanyol a través de preguntes parlamentàries al Congrés i el Senat sobre ‘la impunitat dels col·lectius feixistes’ en l’acte de les Magues de Gener que es va celebrar el passat 7 de gener a la ciutat de València.

Segons que ha informat Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) a través d’una nota de premsa, el grup parlamentari al Congrés espanyol demanarà explicacions sobre ‘la passivitat de les forces policials i quines mesures pensen adoptar contra els responsables i els participants’. ERPV posa de manifest que, convocats a través de les xarxes socials ‘pels líders sobradament coneguts per les forces policials i delegació de govern, un grup de feixistes varen estar en tot moment proferint insults i amenaces tant a les protagonistes de la desfilada com al públic, la majoria nens i nenes, davant la mirada i la inactivitat de la policia’.

Al comunicat, ERPV explica que la Cavalcada de les Magues de Gener és un acte recuperat de la Segona República i adreçat als nens sota el lema ‘Pau i Cultura’ i en el qual, de forma lúdica, les magues Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat desfilen pel centre de la ciutat regalant caramels, acompanyades d’un seguici de gegants i cabuts, sufragistes, colles de dolçaines, muixerangues i grups de danses.

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià denuncien que ‘no es pot consentir que l’extrema dreta més barroera i inculta amenaci la població infantil’ i recorda que no és la primera vegada que el grup parlamentari d’Esquerra pregunta pel feixisme, arran dels actes violents del passat 9 d’octubre. Al respecte, lamenta que sobre aquest tema ‘vàrem rebre com a resposta un escrit amb dades bastant tergiversades que ens parlava de congruència, oportunitat i proporcionalitat en l’actuació policial’.

Així mateix, el grup parlamentari d’Esquerra al Senat ha registrat tres preguntes sobre els fets en els quals lamenta que la concentració ultra va tenir com a conseqüència ‘episodis de violència verbal, amenaces i manifestacions d’odi contra els participants’ i recorda, igualment, les agressions durant la Diada del 9 d’octubre. Al respecte, pregunta al govern espanyol la seva valoració sobre el fet que es cantés el ‘Cara al sol’ i s’insultés el públic assistent, les ‘Magues’ i s’increpés l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

ERC també pregunta el perquè les forces d’ordre públic no varen actuar reglamentàriament quan la concentració a la plaça de l’Ajuntament de València no comptava amb la comunicació corresponent de la delegació del govern espanyol i quin tipus de mesures pensa adoptar el ministeri de l’Interior contra els responsables i participants ‘de les agressions reiterades, sistemàtiques i consentides per la mateixa policia nacional present en aquest acte i tots en els quals es produeixen accions similars impunement al País Valencià’.

9/1/2017


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta


Castelló: Juicio contra sindicalista de CGT con petición de tres años de prisión por colgar en Facebook una foto de policías secretos

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com