contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 9 de desembre de 2017 |
República catalana: L’ANC, els partits i els CDR faran un recompte paral·lel el 21-D per evitar que l’estat espanyol pugui ‘manipular’ els resultats.


L’ANC, amb el suport dels partits independentistes i els CDR, farà un recompte paral·lel dels resultats electorals la nit del 21-D per evitar que l’estat espanyol els pugui ‘manipular’. L’ANC posa en dubte que l’escrutini de l’estat espanyol sigui net i vol tenir voluntaris que facin d’apoderats a cada mesa electoral.

El recompte es podrà seguir en directe des de la plaça Universitat de Barcelona, on l’ANC muntarà un escenari la nit del 21 de desembre. Un centre de dades amb dues-centes cinquanta persones i un equip de coordinació de trenta-cinc persones treballaran per fer l’escrutini a temps real.

Jordi Peiró, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, ha explicat que la ‘manca de garanties democràtiques’ de les eleccions del 21-D feia necessari aquest recompte paral·lel de la campanya ‘Tu votes, tu comptes’. ‘Les eleccions han estat convocades fora de la normalitat i hi ha molta desconfiança cap a un estat que s’ha mostrat repressor’, ha dit.

Opina que el recompte del resultat electoral per part del govern espanyol no serà ‘fiable’ i que es podria dur a terme ‘algun tipus d’acció perquè el resultat legitimés tot allò que fa l’estat espanyol’. Per fer possible aquesta iniciativa, l’ANC ha cridat la ciutadania a apuntar-se com a apoderats de qualsevol dels tres partits polítics independentistes per poder tenir ulls a cada mesa electoral en el moment del recompte de les butlletes.

la informació de totes les meses es traslladarà a un centre de dades que farà l’escrutini per mitjà d’una aplicació informàtica, i els resultats es transmetran a temps real en una pàgina web.

L’ANC també lamenta que les dinàmiques internes d’ERC i Junts per Catalunya no possibilitin una implicació més directa dels seus membres, encara que sí que participaran de manera coordinada amb els organitzadors del recompte. Qui sí que posa tots els seus apoderats a disposició del projecte i col·laborarà també en aspectes tècnics i logístics és la CUP. La número quatre d’aquest grup a Barcelona, Maria Ballester, ha explicat que l’única garantia democràtica per al 21-D era tenir ‘més gent a les urnes’ i ‘menys policies a les escoles’.

8/12/2017

vilaweb


Muy oportuno

Ramón Cotarelo

Muy oportuno teniendo en cuenta con quién nos jugamos los cuartos. Con un partido imputado en procesos penales, metido hasta el cuello de sus más elevados dirigentes en la corrupción, en donde la mentira, el engaño, la falsificación están a la orden del día. Cuando no ven un jaguar en un garaje y no saben quién les paga los trajes, ignoran en dónde andan 500 millones de euros de una tasas judiciales que cobraron indebidamente. Pues en algún sitio ignoto a donde podrían ir 500.000 votos a candidaturas "radicales" si les dejan. Un partido que colabora con la justicia machacando a martillazos los discos duros pruebas en procesos o perdiendo expedientes incriminatorios por cientos de millones de euros presuntamente afanados por sus dirigentes.

Una joya de partido, presidido por un individuo cuya catadura moral quedó establecida en una afirmación vergonzosa a comienzo de su mandato: "no he cumplido con mi palabra pero sí con mi deber".

¿Cabe esperar cualquier cosa de gente así? Supongo que no lo duda nadie. Otra cosa es que quienes debieran estar señalando estos datos todos los días, los partidos de la oposición, se atrevan a hacerlo. Al contrario, no solo no lo hacen sino que simulan otorgar crédito a las medidas adoptadas por un gobierno y un partido inmersos en la corrupción, como si fueran personas de fiar.

Las organizaciones sociales hacen muy bien en organizar procedimientos paralelos para garantizar la limpieza de los comicios hasta donde puedan. Por cierto, también sería recomendable que trajeran observadores extranjeros. Aparte de la motivación evidente, se añade que la Junta Electoral Central no quiere ni verlos porque dice que no son necesarios. Por supuesto, para ella, no; son necesarios para todos los demás. En consecuencia, los observadores extranjeros deben venir y observar aunque sea sin el reconocimiento oficial de la Junta. No se les puede impedir y el reconocimiento no les hace falta.

De haber algún tipo de discrepancia en los resultados entre la Junta Electoral Central y los observadores, no habrá duda alguna de cuáles serán más fiables.

9/12/2017


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com