contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 3 de desembre de 2017 | Manuel
Els nacionalistes corsos obtenen més de la meitat dels sufragis


Còrsega ha celebrat eleccions avui i la candidatura nacionalista corsa Pè a Corsica (45,38% dels vots) -liderada per Gilles Simeoni, actual president del consell executiu- i la independentista d’esquerres Core in Fronte (6,62%), encapçalada per Paul-Félix Benedetti obtenen més de la meitat de vots, concretament el 52% del total dels sufragis. Amb el 99,27% dels vots escrutats, aquests són els resultats, gairebé definitius, de la primera ronda de les eleccions a l’Assemblea Corsa.

La segona força més votada seria la dreta regionalista de Jean-Martin Mondoloni, amb el 15,04% dels vots. La seguiria, amb l’12,8% dels sufragis, la llista de la conservadora Valérie Bozzi que hauria obtingut més d’un 1% més dels vots que Jean-Charles Orsucci de La Republique en Marche (11,21%), el partit del president francès Emmanuel Macron. La candidatura menys votada seria la xenòfoba del Front Nacional francès de Charles Giacomi, que només hauria obtingut el 3,27% dels vots.

El líder de Pè a Corsica, Gilles Simeoni, i el seu homòleg de Core in Fronte, Paul-Félix Benedetti, s’han mostrat satisfets pels resultats i han agraït la confiança dels electors.

Peculiaritats del sistema electoral cors

El sistema electoral de la nova Assemblea Corsa és de dues rondes, com a totes les eleccions de l’estat francès, però amb alguna peculiaritat. La candidatura més votada a la segona ronda s’emporta un conjunt addicional d’onze escons, sempre que hagi superat el 18% dels vots. Per accedir a la segona ronda, s’ha d’aconseguit un mínim del 7% de vots a la primera. Les llistes que hagin obtingut entre un 5% i un 7% dels vots poden optar a fusionar-se amb alguna de les llistes que hagin superat la primera ronda. Per tant, la candidatura independentista d’esquerres Core in Fronte es podria integrar a la llista sobiranista de Pè a Corsica en segona ronda i constituir un bloc nacionalista.

+ Informació:

Còrsega: unes eleccions per a activar la nova institució, amb Catalunya de teló de fons

03.12.2017

vilaweb


A la mateixa secció:


Bélgica: Los fondos buitres siguen rondando. Petición en apoyo de la Ley relativa a la lucha contra las actividades de los “fondos buitre”


Afganistán: la ‘guerra buena’ cumple 16 años


La “Noche de los cristales rotos” de Arabia Saudi alcanza el Líbano


El Kurdistan Meridional fa una crida a la comunitat internacional perquè eviti una guerra amb l’Irac


La vertical del poder en la Rusia contemporánea


El Gobierno iraquí amenaza a los kurdos tras referéndum independentista


Huelga general en Francia: más de 400 mil personas se movilizan contra Macron


EEUU: ¡La extrema polarización de la sociedad americana y el hundimiento de Trump conducen al gran enfrentamiento civil que se avecina!


Francia: El martes 12 Huelga General contra la reforma laboral


Com els rics del mon es beneficien de les riqueses d’Àfrica

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com