contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 3 de desembre de 2017 |
Els nacionalistes corsos obtenen més de la meitat dels sufragis


Còrsega ha celebrat eleccions avui i la candidatura nacionalista corsa Pè a Corsica (45,38% dels vots) -liderada per Gilles Simeoni, actual president del consell executiu- i la independentista d’esquerres Core in Fronte (6,62%), encapçalada per Paul-Félix Benedetti obtenen més de la meitat de vots, concretament el 52% del total dels sufragis. Amb el 99,27% dels vots escrutats, aquests són els resultats, gairebé definitius, de la primera ronda de les eleccions a l’Assemblea Corsa.

La segona força més votada seria la dreta regionalista de Jean-Martin Mondoloni, amb el 15,04% dels vots. La seguiria, amb l’12,8% dels sufragis, la llista de la conservadora Valérie Bozzi que hauria obtingut més d’un 1% més dels vots que Jean-Charles Orsucci de La Republique en Marche (11,21%), el partit del president francès Emmanuel Macron. La candidatura menys votada seria la xenòfoba del Front Nacional francès de Charles Giacomi, que només hauria obtingut el 3,27% dels vots.

El líder de Pè a Corsica, Gilles Simeoni, i el seu homòleg de Core in Fronte, Paul-Félix Benedetti, s’han mostrat satisfets pels resultats i han agraït la confiança dels electors.

Peculiaritats del sistema electoral cors

El sistema electoral de la nova Assemblea Corsa és de dues rondes, com a totes les eleccions de l’estat francès, però amb alguna peculiaritat. La candidatura més votada a la segona ronda s’emporta un conjunt addicional d’onze escons, sempre que hagi superat el 18% dels vots. Per accedir a la segona ronda, s’ha d’aconseguit un mínim del 7% de vots a la primera. Les llistes que hagin obtingut entre un 5% i un 7% dels vots poden optar a fusionar-se amb alguna de les llistes que hagin superat la primera ronda. Per tant, la candidatura independentista d’esquerres Core in Fronte es podria integrar a la llista sobiranista de Pè a Corsica en segona ronda i constituir un bloc nacionalista.

03.12.2017

vilaweb


Els sobiranistes corsos obtenen més de la meitat dels vots en la segona tanda de les eleccions

Pè a Corsica, de Gilles Simeoni, aconseguiria el 56,9% dels sufragis, seguida de la dreta regionalista de Mondoloni, amb el 16,5%, segons les primeres estimacions

Els nacionalistes corsos s’imposen en la segona tanda de les eleccions a Còrsega. Segons les primeres estimacions, fetes públiques per l’emissora de ràdio corsa France Blue, la llista sobiranista de Gilles Simeoni obtindria el 56,9% dels sufragis, que es traduirien en entre quaranta i quaranta-dos escons a l’Assemblea Corsa. En segon lloc, i a molta distància, hi hauria la dreta regionalista de Jean-Martin Mondoloni, amb el 17,5% dels sufragis, que obtindria entre vuit i nou diputats.

En tercer hi hauria un empat tècnic, amb el 12,8% dels vots, entre la candidatura de la conservadura Valérie Bozzi i la de Jean-Charles Orsucci, de La Republique en Marche, el partit del president francès Emmanuel Macron. Les dues candidatures obtindrien entre sis i set diputats a l’Assemblea Corsa.

Un dels fets destacats d’aquestes eleccions ha estat la baixa participació que, a dos quarts de set del vespre, era de 51,7%, força més baixa que la de la segona tanda dels comicis de desembre del 2015 que va superar el 60%.

+ Informació:

Còrsega: unes eleccions per a activar la nova institució, amb Catalunya de teló de fons


A la mateixa secció:


La veu de la resistència palestina és una xica d’11 anys


Siria: Un año después de la caída de Alepo-Este


No hay una sola África: el continente camina en muchas direcciones diferentes


Entrevista a Éric Toussaint: “La Unión Europea elige defender el interés del gran capital contra el interés de la mayoría. Serbia no es la única cobaya”


¿Estamos al inicio de una “primavera iraní”?


China: Desahuciar a los más pobres


Grecia: Miles de residencias incautadas… listas para las subastas electrónicas


Palestina: Trump, Israel y la complicidad del Partido Demócrata


Urgente: Grave deterioro del estado de salud del preso saharaui Abdeljalil Laaroussi.


La Xina, el ‘Heartland’ i nosaltres

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com