contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 30 de novembre de 2017 |
El TSJ rebutja la suspensió cautelar de la reversió al sistema públic de l’Hospital d’Alzira


La secció cinquena de la sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha rebutjat la suspensió cautelar de les resolucions de la Generalitat per les quals s’acordava no prorrogar el contracte amb la unió temporal d’empreses (UTE) Ribera Salud per a la gestió integral de l’Hospital d’Alzira i establia el retorn al sistema públic. Segons que la resolució facilitada aquest dijous pel TSJ, la sala assenyala que no pot estimar els motius al•legats per la UTE i afegeix que ho fa sense prejutjar els motius esgrimits. Així mateix, afegeix que no es produeixen perjudicis d’impossible o difícil reparació.

Pel que fa a ‘la ponderació dels interessos en joc’ assenyala caldrà realitzar una adequada ponderació i remarca que els demandants pretenen considerar que la mesura beneficia l’interès públic però que l’administració valenciana ja ha establert un pla de treball per a la reversió que ha incorregut ‘en una considerable despesa pública’. El TSJ ja va desestimar la suspensió per la via d’urgència de la normativa el passat mes d’abril i va acordar tramitar per la via ordinària la petició de suspensió cautelar. El grup Ribera Salud va interposar un recurs contra la decisió de la conselleria valenciana de Sanitat de no renovar la concessió de l’Hospital de la Ribera, a Alzira (Ribera Alta), que finalitza el pròxim 1 d’abril del 2018, i iniciar el procés per a la reversió del centre a la gestió pública.

Segons que va anunciar Ribera Salud, el recurs a la justícia es produeix en considerar que la decisió de la conselleria és ‘purament ideològica’ i que no defensa l’interès dels ciutadans. El grup considera que la Generalitat ha intentat donar ‘aparença jurídica a una decisió presa prèviament’ i posa com exemple els testimonis i informes pericials presentats per Ribera Salud per avalar el seu model, que ‘no han estat presos en consideració per a la resolució de l’expedient’ obert el gener.Així mateix, la UTE indicava el dany als treballadors i l’alteració de l’estructura del personal, amb 1800 empleats. Ribera Salud també al•lega que es desmantella una estructura creada i s’extingeixen un gran nombre de contractes de serveis i subministraments, produint la paralització de 1300 línies d’investigació.

30/11/2017

vilaweb

+ Info:

El TSJCV rechaza la petición de Ribera Salud de suspender la reversión de la concesión de Alzira. La concesión expira el próximo 31 de marzo. Valencia Plaza

Comença la guerra ideològica oberta per part de Ribera Salud posant el deute i el dèficit en el centre del debat El exministro Valeriano Gómez y otro exalto cargo socialista se suman a la guerra contra el rescate de los hospitales privatizados. En el libro "La gobernanza de la salud pública. Excelencia o ideología", importantes cargos socialistas y economistas defienden la privatización sanitaria en general y la no reversión de las concesiones sanitarias en la Comunitat Valenciana en particular. El libro ha sido impulsado por Ramiro Aurín, presidente de la Asociación para la Excelencia de los Servicios Públicos, y Ribera Salud se comprometió a adquirir muchos de los ejemplares de la obra para facilitar su edición. La introducción la realiza Enrique Linde Paniagua, ex subsecretario de Cultura con Felipe González y participa también el exministro de Trabajo con José Luis Rodríguez Zapatero, Valeriano Gómez. El libro está coordinado por Ramón Tamames y en él se defiende la tesis de que el rescate de los hospitales privatizados son fruto de la "ola de populismo" y del "sectarismo" político. En la presentació van dir que el rescat suposa "un inasumible incremento de la deuda pública", "(no cumple) con la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria", "(no) sería aceptada por la UE (i) no conviene al interés general", que "la contratación del "indefinido no fijo", (es una ) figura legal (con) muchos interrogantes", que "el sistema privado sanitario ha evitado "el colapso" del público", que està "(basado en) prejuicios ideológicos no amparados por nuestra Constitución", que significa "volver a viejos modelos intervencionistas", "fruto de la "ola de populismo" y del "sectarismo" político", que "(segun) la Sindicatura de Comptes de la Generalitat ... es más de un 20 % más barato que el público", "desprestigiar ... la colaboración publico-privada", o que "(es) un posible caso de "sucesión empresarial"".


A la mateixa secció:


Adeu a la privatització de la sanitat valenciana


Ribera Salud es llança a frenar la reversió de l’Hospital de Dénia gràcies a una nova llei estatal


Marea Blanca contra la imposició del govern de Madrid de l’acord amb Farmaindústria. La Generalitat assumeix l’acord per a poder obtenir finançament.


La (dudosa) inconstitucionalidad de la sanidad universal valenciana


Odusalud denuncia la última sentencia del TC que anula la asistencia sanitaria universal en el País Valencià


Estudiantes enseñan política sanitaria al gobierno del PP: No al acuerdo con Farmaindustria que quiere imponer el gobierno a las CC.AA


Els malalts mentals, indefensos davant la "contenció mecànica"


Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder


Pero, ¿quién paga la sanidad universal?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com