contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 18 de novembre de 2017 |
Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


La Generalitat està històricament infrafinançada i en aquests últims anys de "crisi" encara més. El dèficit enorme de l’administració central a causa d’una disminució de la política recaptatòria cap als més rics, així com a causa del "rescat" de bancs i entitats financeres privades ha estat en l’origen d’un augment de l’infrafinançament de la Generalitat. El deute públic generat per l’administració central ha estat utilitzat pel govern de Madrid per a disminuir les transferències de diners al nostre País. El cicle de menor finançament - major deute públic (44.000 milions) - major pagament d’interessos, significa menys inversió en sanitat.

Aquests factors són una causa necessària però no suficient per a explicar retallades com la disminució de les substitucions de personal sanitari durant el període d’estiu i el tancament de centres de salut i de llits hospitalaris. Aquestes retallades no depenen directament dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat perquè la inversió tampoc no es fa a l’atzar. Les retallades de finançament aplicades als serveis públics durant aquests anys han contrastat amb l’augment dels pressupostos públics destinats a les empreses privades que "gestionen" serveis de la Conselleria.

La Generalitat està en una situació molt més complicada que la derivada de l’infrafinançament. El Consell necessita fer una inversió, gens fàcil, del seu "capital" polític. Ja que si no desobeeix la cotilla financera imposada pel ministeri espanyol d’Hisenda -igual que va fer quan va desobeir el Reial decret 16/2012 amb el pagament de medicines a grups en situació de pobresa o ampliant l’assistència sanitària perquè ara siga quasi universal-, si no cobra el deute "històric" que li deu l’administració central, si no audita, amb la ciutadania, el deute públic i desobeeix la priorització "constitucional" del seu pagament, si no aposta per un sistema sanitari 100% públic, sense externalitzacions, participat per la ciutadania i de qualitat, si no aposta pel desenvolupament d’una Renda Bàsica contra la pobresa i desenvolupa una legislació contra els contaminants i el canvi climàtic, es veurà sotmesa -sense voler-ho- a gestionar mesures contra la salut de la població i contra les seues prestacions sanitàries.

17/11/2017

Marea Blanca comarques del sud-País Valencià

+ Info:

Intersindical vislumbra un "punto de inflexión en la política valenciana" gracias al 18N. Espera una "gran participación social" para denunciar la infrafinanciación, la deuda histórica y "el expolio fiscal que sufren los valencianos desde hace años". El sindicato ... no llevará banderas, puesto que considera que éste es "un acto unitario por el futuro del pueblo valenciano, más allá de siglas partidistas", según ha recalcado a través de un comunicado. Intersindical ha recordado que ésta no es la primera manifestación en este sentido, pues el pasado 25 de abril y el 10 de junio tuvieron lugar acciones reivindicativas unitarias contra los Presupuestos Generales del Estado (PGE) de 2017 y por una financiación justa, convocadas por la Crida pel Finançament. Ahora, la organización cree que la manifestación del 18N "amplía su espectro social a muchas otras entidades sociales, sindicales, culturales o políticas". Para Intersindical, todas "reivindican una mejor financiación para el autogobierno valenciano", con vistas a "poder aplicar las políticas sociales o laborales, mejorar las inversiones y mejorar la vida de los valencianos".

18/11/2017


A la mateixa secció:


Adeu a la privatització de la sanitat valenciana


Ribera Salud es llança a frenar la reversió de l’Hospital de Dénia gràcies a una nova llei estatal


Marea Blanca contra la imposició del govern de Madrid de l’acord amb Farmaindústria. La Generalitat assumeix l’acord per a poder obtenir finançament.


La (dudosa) inconstitucionalidad de la sanidad universal valenciana


Odusalud denuncia la última sentencia del TC que anula la asistencia sanitaria universal en el País Valencià


Estudiantes enseñan política sanitaria al gobierno del PP: No al acuerdo con Farmaindustria que quiere imponer el gobierno a las CC.AA


El TSJ rebutja la suspensió cautelar de la reversió al sistema públic de l’Hospital d’Alzira


Els malalts mentals, indefensos davant la "contenció mecànica"


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder


Pero, ¿quién paga la sanidad universal?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com