contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 12 de novembre de 2017 |
Procés Constituent apunta a sumar-se a la llista de la CUP per a les eleccions il·legítimes del 21-D


L’assemblea del Procés Constituent ha decidit incorporar-se a una candidatura de l’esquerra rupturista catalana a les eleccions del 21 de desembre. Així ho han confirmat en un comunicat publicat hores abans que la CUP confirmés la seva participació als comicis "il·legítims" del 21-D amb una "candidatura rupturista i independentista d’esquerres".

La formació liderada per Teresa Forcades també ha votat afirmativament a proposar a l’exlíder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, "anar plegats a les eleccions, formant una plataforma conjunta i indivisible". En el cas que la CUP no hagués apostat per concórrer a les eleccions, apunten que s’hi haguessin presentat "per tal d’aportar la possibilitat de votar l’esquerra social, radicalment democràtica i independentista".

Per últim, remarquen que els candidats han estat escollits "en votacions de llistes obertes" i que estan disposats "a exercir al desobediència, si calgués, per construir la República enfront dels monàrquics que empresonen els membres del Parlament legítim i de diversos moviments socials".

12/11/2017


La CUP aprova presentar-se a les eleccions del 21-D

vilaweb

La CUP ha decidit presentar-se a les eleccions del 21-D amb ‘una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista independentista i d’esquerres.’ A l’assemblea extraordinària que la formació ha celebrat a Granollers hi ha pogut votar els militants i simpatitzants que paguen quota de la CUP o les organitzacions de la Crida Constituent des de fa sis mesos com a mínim. Un 91,63 % dels inscrits han decidit de participar en les eleccions.

Després d’una primera pregunta sobre si la CUP ha de concórrer a les eleccions del 21-D, els inscrits han hagut de respondre sobre com participar en els comicis. Estava previst fer una segona votació amb les dues opcions amb més vots, però com la opció de presentar-se amb una candidatura pròpia ha rebut més del 50 % dels vots no ha calgut. Les opcions que es contemplaven eren aquestes:

A. ‘La CUP-CC aposta per una llista ciutadana de país, sense polítics, destinada a guanyar en vot i escons, a no formar govern i provocar eleccions constituents al cap de 3 mesos del 21-D. Si això no és possible la CUP es presentarà en solitari amb un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, la República i la justícia social.’

B. ‘La CUP aposta per participar a una coalició o llista el més àmplia possible, que defensi República, amnistia i llibertat presos polítics d’acord amb la proposta del punt 11.5 de la ponència base.’ El punt 11.5 parla de fer un ‘front ampli dels màxims agents possibles que conformen la unitat popular ampliada’ on s’inclourien ‘els sectors populars que abandonen el Podem oficial i Catalunya en Comú per la seva posició equidistant en el conflicte democràtic català’.

C. ‘La CUP-CC aposta per liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista independentista i d’esquerres.’

Un 64,05 % dels vots han anat a la tercera opció, que demanava una candidatura pròpia, un 21,72 % dels inscrits han votat la promoure una coalició o llista àmplia i només un 12,59 % han votat fer un candidatura cívica.

12/11/2017


L’opció "més eficient per fer efectiva la República"

En una atenció als mitjans minuts després de l’inici de l’acte, Núria Gibert ha subratllat que la postura de la CUP és la de "desmarcar-se" dels comicis autonòmics convocats en aplicació de l’article 155 perquè són una "imposició" i ha deixat ben clar es posaran al servei de "l’opció més eficient per fer efectiva la República". La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP ha expressat que durant el dia es decidirà on és "més útil" la CUP i per això ha afirmat que no es posen "cotilles" a l’hora de debatre.

Sobre el fet que ERC ja hagi presentat la seva llista, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP afirmava que es podien "buscar altres fórmules", com un acord polític, per fer possibles un front d’esquerres i remarcava que, a banda dels republicans "hi ha molts actors d’esquerres".

Gibert també ha valorat que la visita d’Anna Gabriel i Benet Salellas al president Carles Puigdemont a Bèlgica es va fer "en termes de solidaritat antirepressiva" i ha expressat el suport "al president legítim" de Catalunya. La portaveu del Secretariat Nacional ha dit que igual que s’ha fet aquesta visita, en volen fer una quan abans millor als consellers destituïts pel govern espanyol i empresonats a Madrid.

12/11/2017


Els socis de l’ANC voten àmpliament per una candidatura única

L’Assemblea Nacional Catalana ha tancat, aquesta nit a les deu, la consulta als socis sobre l’estratègia que els partits independentistes haurien de seguir per a presentar-se a les eleccions del 21-D. I l’elecció ha estat clara: dels 11.555 socis que han votat, 9.922 (86%) ho han fet per una candidatura única, mentre que 1.379 s’han decantat per una altra opció. Hi ha hagut 254 abstencions.

La consulta sobre l’estratègia a seguir el 21-D va començar ahir i els socis de l’ANC han pogut votar durant 31 hores.

El Secretariat Nacional de l’ANC des de fa setmanes s’havia mostrat partidari d’una llista única que agrupes totes les forces independentistes. No obstant això, malgrat les dificultats per fer-ho possible, el Secretariat Nacional extraordinari d’aquest dijous a la nit va plantejar la necessitat de consultar els socis.

Com a resultat d’aquesta consulta, l’Assemblea Nacional Catalana assegura que treballarà com a nexe d’unió entre totes les possibles candidatures per aconseguir una única llista.

11/11/2017

+ Info:

Com es pot signar la llista única? La iniciativa és impulsada per gent de diversos espais ideològics que treballen per ’aconseguir la fi de l’ocupació, la llibertat dels presos polítics i la República’. Han estat diverses les veus que han donat suport a una candidatura unitària que agrupi totes les formacions independentistes. Els socis de l’ANC i el vice-president, Agustí Alcoberro, hi han donat suport, juntament amb el PDECat i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entre d’altres. Els promotors han habilitat la web llistaunitaria.cat per poder-hi signar i aconseguir, aquesta manera, les 55.000 signatures necessàries per a poder-se constituir la llista.

Domènech, Alamany i Albiach encapçalaran la llista de Catalunya en Comú-Podem per al 21-D

Barcelona en Comú trencarà el pacte de govern amb el PSC

Rabell carrega contra el trencament del pacte de govern a Barcelona

La CUP-Capgirem Barcelona celebra el trencament del pacte de govern de BComú amb el PSC

Barcelona en Comú evita que l’ajuntament declari Felipe VI ‘persona non grata’. Els comuns s’afegeixen a PSC, Cs i PPC per tombar la moció presentada per la CUP. El primer tinent de batlle, Gerardo Pisarello, ha argumentat que tot i que la seva formació és republicana i condemna el missatge que va llençar Felip VI després de l’1 d’octubre, fer aquest posicionament ara és ‘inoportú i no serviria de res’, i més quan s’està fent una apel·lació al diàleg i a desescalar la situació de tensió actual.

Gabriela Serra: ‘Aquestes eleccions, les veig com un tràngol necessari’. Entrevista a la diputada de la CUP, partit que diumenge decidirà si es presenta a les eleccions del 21-D i, si fos el cas, de quina manera

Junts per Catalunya, la llista del PDECat que liderarà Puigdemont. El partit manté la seva aposta per aconseguir una llista unitària


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com