contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 9 d’octubre de 2017 |
Els ultres agredeixen manifestants del Nou d’Octubre amb la complicitat de la policia espanyola


Diverses entitats, sindicats i partits polítics havien convocat una manifestació reivindicativa aquesta tarda a València amb el lema ‘Sí al valencià’ en motiu de la Diada del Nou d’Octubre. La marxa havia de començar a les sis, però un nombrós grup d’ultres ha ocupat la plaça de Sant Agustí i ha començat a fer càntics ofensius i insults.

Però la tensió no s’ha limitat a insults, els quals més tard han derivat amb agressions, com les patides pel periodista Miquel Ramos i que ell mateix ha enregistrat (ací).

Segons diversos testimonis, la policia espanyola no ha actuat malgrat que les agressions i s’ha limitat a separar les dues mobilitzacions. Davant d’aquests fets, la capçalera s’ha dirigit cap a l’estació del Nord rodejada per la policia espanyola i perseguida pels ultres, que han provocat diversos enfrontaments als carrers. A més de les agressions, hi ha hagut diverses càrregues de la policia espanyola, que també s’ha abraonat contra els manifestants pacífics de la marxa pel nou d’octubre.

Finalment la policia ha aturat els grups ultres a la Porta del Mar i la manifestació ha pogut continuar sense més aldarulls.

Ací podeu veure algunes de les imatges que s’han pogut veure durant la manifestació.

La manifestació havia estat convocada per la Comissió Nou d’Octubre, de la qual formen part entitats, sindicats i partits polítics (ACPV, Associació Cívica Tirant lo Blanc, BEA, Ca Revolta, Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir, Societat Coral el Micalet, CCOO-PV, Intersindical Valenciana, UGT-PV, Compromís, els Verds del País Valencià, ERPV, EUPV, Podem i PSPV-PSOE).

A més, el diari La Jornada ha denunciat un atac contra la seva paradeta.

Compromís i Podem han demanat la dimissió immediata del delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, per la falta de seguretat en la manifestació del Nou d’Octubre.

09.10.2017

vilaweb

+ Info:

Los ultras revientan la manifestación del 9 d’octubre en València. Un importante número de personas, aún sin determinar, han resultado heridas tras ser agredidas por miembros de grupos de la extrema derecha valenciana armados con palos y barras de hierro. Sin duda alguna estas agresiones han podido tener lugar gracias a la impunidad de la que habitualmente disfruta la extrema derecha en València. La Policía permitió que la ultraderecha formara una manifestación que discurrió en paralelo, a la autorizada, a escasa distancia entre los provocadores y los convocantes. Tanto es así que el final la marcha discurrió rodeada de contra manifestantes por ambos flancos y por la cola, donde tuvieron lugar las agresiones más duras, y donde no había presencia policial. No sólo eso, sino que en ya cerca del destino final de la marcha legal la Policía Nacional decidió cortar en dos la manifestación, desviando a un grupo por una calle adyacente, debilitando la seguridad de los manifestantes, mientras los ultras siguieron en todo momento con sus agresiones y amenazas, ante la pasividad policial. Ante esta situación la manifestación no pudo finalizar su recorrido tradicional hasta el Parterre, a los pies de la figura ecuestre del Rey Jaime I, y obligando a los manifestantes a acabar en la plaza de América, muy lejos del punto previsto. Tras acabar la manifestación se han producido persecuciones y agresiones aisladas en calles, a modo de cacería, que ha provocado nuevos heridos.


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com