contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 12 de setembre de 2017 |
Ingerències diplomàtiques al final del contracte de Ribera Salud?

Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera

Hem tingut coneixement pels mitjans de comunicació que l’exministre i actual ambaixador d’Espanya a Washington, Sr. Morenes, ha tingut contactes amb el President de la Generalitat en relació amb la finalització del contracte de Ribera Salud en el Departament de la Ribera.

Resulta sorprenent que un ambaixador d’Espanya utilitze el seu càrrec, mitjançant per compte d’una multinacional (Centene Corp.), per a interferir en el normal procés de finalització de la concessió de la gestió de la Sanitat Pública de la Ribera. A Espanya, a aquesta manera d’actuar se l’anomena tràfic d’influències. Una pressió d’un polític preocupat -en aquest cas- pel tracte que rep una empresa que gestiona la nostra sanitat, com és aquesta multinacional americana. Tots els ingredients d’un cercle viciós excessivament repetit en aquesta Comunitat Autònoma: polític-empresa-negoci sanitari- multinacional.

És evident que l’interès d’aquesta multinacional no se centra en els usuaris del sistema -que són els pacients-, en la ciutadania i ni tan sols en els professionals, sinó en la no renovació de la concessió en acabar el contracte. En definitiva, el final del negoci.

És clar que la no renovació al final del contracte no és una decisió personal de la Sra. Consellera Monton, ni del President Puig, sinó que respon a un compromís del Govern de la Generalitat amb els electors que, en definitiva, són als qui se’ls ha de rendir comptes.

Aquesta Plataforma entén que hi ha massa ombres en aquest model de concessió i en com s’ha vingut aplicant en La Ribera. Des de l’opacitat de la informació, passant per una dilatada i encara pendent investigació a alguns directius per part del jutjat per la central de compres de Ribera Salud (B2B), fins als constants recursos i procediments judicials instats per l’empresa, que es resisteix aferrissadament a donar per finalitzat el contracte de concessió. Una constant deslleialtat de l’empresa concessionària envers l’Administració sanitària que, lluny de ser de col·laboració -com es presumeix en el document contractual- ha passat a ser de confrontació a causa del control que fins ara no s’havia exercit.

I és més sorprenent, si fos possible, que un exministre i actual ambaixador entre en el joc de l’empresa nord-americana per a intervindre en un negoci que s’acaba, exercint una presumpta pressió política.

Entenem que és una clara ingerència en les competències d’aquesta Comunitat Autònoma, i que la multinacional Centene Corp. a qui hauria de demanar comptes no és a l’Administració sanitària valenciana, perquè el contracte està ben clar, sinó als seus socis gestors, responsables fins al 31 de març 2018 de la gestió del Departament. I, evidentment, hauria de centrar més la seua atenció al que ocorre en el seu país, amb les retallades del president Trump a​ ​l’ObamaCare -la Llei per a la Protecció de Pacients i Cures de la Salut Assequibles- que a la concessió sanitària valenciana, on únicament comparteix amb el Banc de Sabadell el 50% de Ribera Salud, amb la qual gestionen la nostra Sanitat Pública.

8/9/2017

riberabaixa


A la mateixa secció:


Adeu a la privatització de la sanitat valenciana


Ribera Salud es llança a frenar la reversió de l’Hospital de Dénia gràcies a una nova llei estatal


Marea Blanca contra la imposició del govern de Madrid de l’acord amb Farmaindústria. La Generalitat assumeix l’acord per a poder obtenir finançament.


La (dudosa) inconstitucionalidad de la sanidad universal valenciana


Odusalud denuncia la última sentencia del TC que anula la asistencia sanitaria universal en el País Valencià


Estudiantes enseñan política sanitaria al gobierno del PP: No al acuerdo con Farmaindustria que quiere imponer el gobierno a las CC.AA


El TSJ rebutja la suspensió cautelar de la reversió al sistema públic de l’Hospital d’Alzira


Els malalts mentals, indefensos davant la "contenció mecànica"


Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com