contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 12 de setembre de 2017 | Manuel
Ingerències diplomàtiques al final del contracte de Ribera Salud?

Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera

Hem tingut coneixement pels mitjans de comunicació que l’exministre i actual ambaixador d’Espanya a Washington, Sr. Morenes, ha tingut contactes amb el President de la Generalitat en relació amb la finalització del contracte de Ribera Salud en el Departament de la Ribera.

Resulta sorprenent que un ambaixador d’Espanya utilitze el seu càrrec, mitjançant per compte d’una multinacional (Centene Corp.), per a interferir en el normal procés de finalització de la concessió de la gestió de la Sanitat Pública de la Ribera. A Espanya, a aquesta manera d’actuar se l’anomena tràfic d’influències. Una pressió d’un polític preocupat -en aquest cas- pel tracte que rep una empresa que gestiona la nostra sanitat, com és aquesta multinacional americana. Tots els ingredients d’un cercle viciós excessivament repetit en aquesta Comunitat Autònoma: polític-empresa-negoci sanitari- multinacional.

És evident que l’interès d’aquesta multinacional no se centra en els usuaris del sistema -que són els pacients-, en la ciutadania i ni tan sols en els professionals, sinó en la no renovació de la concessió en acabar el contracte. En definitiva, el final del negoci.

És clar que la no renovació al final del contracte no és una decisió personal de la Sra. Consellera Monton, ni del President Puig, sinó que respon a un compromís del Govern de la Generalitat amb els electors que, en definitiva, són als qui se’ls ha de rendir comptes.

Aquesta Plataforma entén que hi ha massa ombres en aquest model de concessió i en com s’ha vingut aplicant en La Ribera. Des de l’opacitat de la informació, passant per una dilatada i encara pendent investigació a alguns directius per part del jutjat per la central de compres de Ribera Salud (B2B), fins als constants recursos i procediments judicials instats per l’empresa, que es resisteix aferrissadament a donar per finalitzat el contracte de concessió. Una constant deslleialtat de l’empresa concessionària envers l’Administració sanitària que, lluny de ser de col·laboració -com es presumeix en el document contractual- ha passat a ser de confrontació a causa del control que fins ara no s’havia exercit.

I és més sorprenent, si fos possible, que un exministre i actual ambaixador entre en el joc de l’empresa nord-americana per a intervindre en un negoci que s’acaba, exercint una presumpta pressió política.

Entenem que és una clara ingerència en les competències d’aquesta Comunitat Autònoma, i que la multinacional Centene Corp. a qui hauria de demanar comptes no és a l’Administració sanitària valenciana, perquè el contracte està ben clar, sinó als seus socis gestors, responsables fins al 31 de març 2018 de la gestió del Departament. I, evidentment, hauria de centrar més la seua atenció al que ocorre en el seu país, amb les retallades del president Trump a​ ​l’ObamaCare -la Llei per a la Protecció de Pacients i Cures de la Salut Assequibles- que a la concessió sanitària valenciana, on únicament comparteix amb el Banc de Sabadell el 50% de Ribera Salud, amb la qual gestionen la nostra Sanitat Pública.

8/9/2017

riberabaixa


A la mateixa secció:


Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder


Pero, ¿quién paga la sanidad universal?


Un nuevo enfoque para personas que experimentan crisis psiquiátricas.


Salud Mental: ¿Por qué necesitamos una Casa de Crisis en cada ciudad?. La Casa de Crisis para mujeres de Drayton Park (Londres) ofrece una alternativa al ingreso hospitalario psiquiàtrico.


Tancar centres de salut i llits durant l’estiu: per què? i per a què?


L’amic americà en l’Hospital de Dénia


Investigadores luchan para sacar a la luz la oscura historia de un antidepresivo.


Ciencia alternativa y reproducción humana en la administración Trump.


La enfermedad, un negocio para la industria farmacéutica. Más de 2.000 millones de personas se ven privadas de su derecho a la salud.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com