contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 12 de setembre de 2017 | Manuel
L’amic americà en l’Hospital de Dénia

La Marina Plaça

en castellano aquí

Centene Corporation, soci minoritari de Marina Salud, es mostra alarmada per la possible reversió del centre de la comarca i de la resta d’hospitals de gestió privada de la Comunitat

El diplomàtic espanyol a Washington, Pedro Morenés, va traslladar personalment la queixa a Ximo Puig, que el dilluns passat es va reunir amb la vicepresidenta de la mercantil nord-americana (ací)

És aquesta una història que sap massa a vella política, a conspiracions en les altes esferes, reunions amagades en els despatxos i enigmàtiques telefonades. La sinopsi és la següent:

Una poderosa multinacional nord-americana, molt molesta perquè en un recòndit racó del mapa a l’altra banda de l’oceà un govern elegit democràticament pot lesionar els seus interessos en complir amb el seu propi programa electoral, crida molt enfadada a l’ambaixador espanyol a Washington; al mateix temps, l’ambaixador telefona al president d’aquest govern per a dir-li que… cura; i finalment el president es reuneix en secret amb la vicepresidenta de la multinacional en qüestió, que li exigeix ​​que no faça el que va prometre que faria si el votaven.

Si han seguit en els últims dies La Marina Plaça sabran que el nom de la multinacional és Centene Corporation, el de l’ambaixador Pedro Morenés i el del president Ximo Puig.

I sabran que Centene, una de les accionistes de Ribera Salud, i per tant de Marina Salud, rectora de l’Hospital de Dénia, va cridar l’ambaixador Morenés per exigir-li explicacions sobre la reversió de la sanitat de la Marina Alta i en altres comarques valencianes que prepara la Conselleria de Sanitat en compliment per cert dels programes electorals de PSPV i Compromís i del que es va acordatr amb Podem en el Pacte del Botànic.

Després de penjar-li el telèfon als executius de l’amic americà, a Morenés li va faltar temps per a telefonar a Ximo Puig i dir-li que en la potent USA hi ha algú molt enfadat amb ell.

Potser als Estats Units, on al cap i a la fi allò públic i allò privat tendeixen a diluir-se i els interessos d’una gran empresa (especialment en l’exterior) són sagrats, això no sone tan estrany. Però ací, a l’altre costat del toll, a l’empobrida Europa del Sud, si. Sona a colonialisme. I a intolerable pressió dels holdings empresarials sobre el poder polític. És a dir, democràtic.

Per això, la primera gran sorpresa és que Mornés fera de corretja de transmissió per a pressionar Puig. Però la segona és que pràcticament a les 24 hores que el diari València Plaza publicara tota aquesta història en exclusiva, Puig es reunira amb la vicepresidenta de Centene Corporation. El cas estrany en aquest cas no va ser la reunió, sinó que s’ocultara als mitjans de comunicació. I més amb la que està caient i amb la guerra oberta que mantenen el Consell i Ribera Salut (i per tant, Centene).

És possible (no hi ha proves del contrari) que Puig li diguera a aquesta executiva que no es va a moure ni una pèl del camí sanitari emprès pel seu govern. Però llavors hauria sigut molt fàcil explicar-li-ho a l’opinió pública. I fora problemes.

Puig se l’està jugant en la Marina Alta: encara no ha sigut capaç d’explicar ni un sol avanç tangible de com va a trencar el contracte amb Marina Salud abans que acabe la legislatura i els alcaldes (els del seu partit, però també els de Compromís) ja li han desmobilitzat una manifestació dels usuaris organitzada directament contra la Generalitat per aquests titubejos en el camí cap a la reversió.

Falta saber quant aguantaran aquests alcaldes i quant els ciutadans que mentrestant se n’han d’anar fins a Calp per a fer-se una radiografia o esperar més d’un any per a tindre una cita amb l’otorinolaringòleg.

Així que no està la cosa per a jocs diplomàtics. Potser a Washington si. Ací, no

9/9/2017

marinaplaça


A la mateixa secció:


Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder


Pero, ¿quién paga la sanidad universal?


Un nuevo enfoque para personas que experimentan crisis psiquiátricas.


Salud Mental: ¿Por qué necesitamos una Casa de Crisis en cada ciudad?. La Casa de Crisis para mujeres de Drayton Park (Londres) ofrece una alternativa al ingreso hospitalario psiquiàtrico.


Tancar centres de salut i llits durant l’estiu: per què? i per a què?


Ingerències diplomàtiques al final del contracte de Ribera Salud?


Investigadores luchan para sacar a la luz la oscura historia de un antidepresivo.


Ciencia alternativa y reproducción humana en la administración Trump.


La enfermedad, un negocio para la industria farmacéutica. Más de 2.000 millones de personas se ven privadas de su derecho a la salud.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com