contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 22 de setembre de 2017 |
Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Anticapitalistes del País Valencià dóna suport a aquesta declaració

El punt d’inflexió que viu Catalunya amb l’aprovació de la Llei del Referèndum i la seua convocatòria per al pròxim dia 1 d’octubre ha generat una onada de reaccions. La majoria d’elles, arribades d’arreu l’Estat, contràries al procés sobiranista. Algunes, la minoria però, donen suport a la consulta vinculant convocada pel govern de Carles Puigdemont. Hores després de la convocatòria del referèndum, un grup de valencians es va organitzar per a fer públic un document mostrant el seu suport al referèndum i al dret a decidir dels catalans sobre el seu estatus polític.

El text, que va començar a circular aquest dijous buscant adhesions, defensa el "dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur en les urnes". Sota el títol ’Va de democràcia’, els promotors justifiquen el seu posicionament a favor del dret a decidir pel fet que els "valencianistes" no es poden mostrar "indiferents en nom d’una falsa equidistància".

Va de democràcia

En poc menys d’un mes, l’Estat espanyol farà front a la major amenaça al seu statu quo des de la mort del dictador: El referèndum d’independència que el Govern de Catalunya celebrarà el proper dia 1 d’Octubre. Referèndum que el Govern espanyol ja ha dit que no té cap intenció de deixar celebrar, amagant darrere de la Constitució espanyola una falta clara de voluntat política i tarannà democràtic.

Hi trobem els que s’oposen al fet que el poble de Catalunya decidesca lliurement el seu futur en les urnes i, enfront, els que defenen el dret a votar; tant d’aquells que volen la independència de Catalunya com dels que no la volen. En aquest context, els valencianistes no podem mostrar-nos indiferents en nom d’una falsa equidistància.

Nosaltres, la societat valenciana, hem de vore aquest conflicte amb un especial interés, no només com a demòcrates, sinó per tots els vincles que ens uneixen amb Catalunya i la seua gent. I hem de ser conscients que la deriva autoritària i centralista de l’Estat espanyol usa ara el procés de Catalunya com a punta de llança, però és la mateixa deriva que obvia i ridiculitza les nostres demandes com a poble. Si no defensem el dret dels catalans i les catalanes a votar el seu futur com a poble, amb quina legitimitat defensarem front un Estat espanyol recentralitzador i hostil als nostres interessos, el dret a disposar dels recursos que generem, a emprar la nostra llengua, a vertebrar el nostre país, a augmentar, en definitiva, el nostre benestar?

És per tot açò que, les persones i organitzacions sotasignants, fem una crida a la participació i donem suport al referèndum del proper dia 1 d’Octubre perquè la societat catalana puga decidir lliurement el seu futur i no renunciem al fet que, quan la majoria de les Corts Valencianes així ho decidisca, el País Valencià també puga votar quin és el seu estatus polític entre la resta d’Estats i nacions del món.

Som promotors d’aquest manifest:

JJ Pérez Benlloch - Periodista
Guillem Agulló Lázaro - Activista cívic
Octavi Monsonís Escriptor
Josep Barberà President d’Esquerra Republicana del País Valencià
Gemma Pasqual i Escrivà Escriptora
Vicent Maurí Mestre
Paco Sória President d’Esquerra Valenciana
Carme Jorques Membre de la Comissió Cívica d’Alacant per a la recuperació de la Memòria Històrica
Moisès Vizcaino Editor
Eliseu Climent - Editor i activista cultural
Francesc Viadel Periodista
Josep Escribano Filòleg

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres o fer-nos arribar la teua adhesió escriu-nos a adhesions@vadedemocracia.cat

Publicarem les adhesions que ens vagen arribant regularment.

Twitter @vadedemocracia


VA DE DEMOCRÀCIA REBUTJA LA REPRESSIÓ POLICIAL DURANT L’1O I DONA SUPORT A LA CONVOCATÒRIA D’ATURADA GENERAL DE PAÍS A CATALUNYA.

Des de Va de Democràcia condemnem rotundament la repressió policial exercida per les forces policials espanyoles durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de diumenge passat 1 d’octubre i ens solidaritzem i donem suport a la convocatòria d’aturada general de país de hui a Catalunya.

L’exercici de la violència d’estat sobre el poble de Catalunya ha d’acabar immediatament. Demanem la retirada de les forces de seguretat espanyoles de Catalunya.

El poble de Catalunya ha demostrat reiteradament ser un poble pacífic, amb una gran capacitat de lluita però també amb una gran dosi d’autocontrol. Després de les càrregues sistematitzades contra la població de diumenge les úniques protestes han consistit en demanar que se’n vagen les forces de seguretat de Catalunya, que els deixen seguir el camí encetat diumenge.

Va de Democràcia dona suport a les convocatòries que des de Catalunya la societat està convocant en protesta per la violència contra el poble català i en defensa de la seua legítima aspiració a assolir la República Catalana.

Va de Democràcia

País Valencià, a 3 d’octubre de 2017.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com