contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 20 d’agost de 2017 |
Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions laborals unitàries


Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions unitàries contra l’atur, la precarietat laboral i la pèrdua de drets laborals de les treballadores i treballadors. El Sindicat considera necessària una resposta ferma i contundent del moviment sindical i dels moviment socials a la situació que travessa el mercat laboral caracteritzat per una ocupació de poca qualitat, salaris baixos i pèrdua de drets producte de les reformes laborals i de la manca de negociació col·lectiva en molts sectors laborals. Els conflictes laborals que estan tenint lloc els darrers mesos són una evidència de la greu situació laboral de la majoria de les treballadores i treballadors en actiu i també dels que estan en situació d’atur.

Per a Intersindical Valenciana, la situació actual és insostenible, per la qual cosa aposta per impulsar processos de mobilització laboral i social contra aquesta situació que està empobrint la classe treballadora i els sectors socials més desfavorits i augmentant les desigualtats socials i territorials. Unes mobilitzacions que han de ser unitàries, construïdes des de baix, des dels centres de treball i els barris, i amb uns objectius clars i ben definits.

Les polítiques neoliberals ens han dut, en els darrers anys, a ser un dels països de la Unió Europea on més han augmentat les desigualtats socials; fruit, si més no, de la desregulació del mercat laboral imposada per les reformes laborals, que han deixat en mans dels interessos del capital i de les grans corporacions el destí de milions de ciutadans i ciutadanes que depenen de la seua força de treball per assegurar una subsistència digna. Tampoc hem d’oblidar la reforma de les pensions que, seguint les mateixes directrius polítiques, ha estat igualment agressiva amb els drets de les persones jubilades que, també, han vist com cada vegada perden més poder adquisitiu o com es dificulta de forma progressiva l’accés a les mateixes.

Per aquestes raons, les mobilitzacions s’han d’orientar a exigir la derogació de les reformes laborals i de les pensions, exigir la dignificació de la força del treball amb polítiques orientades a la plena ocupació i a que aquest siga, vertaderament, una ocupació de qualitat, de forma que la classe treballadora tinga dret efectiu a desenvolupar un projecte vital. A més, aquestes iniciatives han d’anar acompanyades de vertaderes polítiques de redistribució de la renda per acabar, d’una vegada per totes amb la precarització i l’escletxa social, acabant amb paradisos, amnisties i tractes fiscals de favor a les rendes del capital.

Per al Sindicat, les mobilitzacions haurien d’agrupar a tots els sindicats, col·lectius en lluita, assemblees de treballadores i treballadors, moviments socials i plataformes unitàries que tinguen una voluntat ferma i decidida per a fer front a les polítiques laborals i econòmiques del govern espanyol i de la patronal que tenen com finalitat aprofundir en les reformes neoliberals i antisocials.

16/8/2017

intersindical


A la mateixa secció:


Alemania: Hacia una huelga indefinida en la industria


La huelga de las trabajadoras de limpieza de trenes de París: ¡nueva esperanza para la lucha de clases! Entrevista con Anasse Kazib de Sud-Rail


Salario mínimo y mercado laboral


Los Trabajadores de Titanlux siguen en pie de guerra


La “humillación laboral” de las trabajadoras del envasado en Almería


La lluita contra la precarietat dels ‘riders’ de Deliveroo


Las trabajadoras de Bershka de Pontevedra protagonizan la primera huelga indefinida de Inditex


Tras 370 días de huelga finaliza con éxito el conflicto de las trabajadoras de las residencias en Euskadi.


Prohiben a Las Kellys una manifestación frente al Hotel Melia de Alacant


De Kellys, ‘riders’ y subcontratas. El nuevo sindicalismo y la condición precaria

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com