contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 19 d’agost de 2017 | Manuel
Després dels atacs terroristes a Catalunya

Barcelona: Un grup racista intenta manifestar-se a la Rambla i és expulsat a crits

vilaweb

Un grup reduït d’una vintena de racistes ha intentat manifestar-se a la Rambla cap a les sis de la tarda, convocats per la Falange. La concentració ha estat residual en comparació amb la manifestació antifeixista, convocada com a resposta per activistes de Ciutat Vella, la qual ha acabat aplegant més de dues-centes persones, que han fet fora a crits els militants d’ultradreta. Un dels manifestants de l’organització feixista s’ha encarat amb alguns dels assistents.

Alguns manifestants ultradretans han intentat entrar per Canaletes amb banderes ultranacionalistes, però la policia els ha barrat el pas. La Falange havia convocat la concentració amb consignes racistes contra la comunitat musulmana arran de l’atemptat a la Rambla de Barcelona. La resposta dels antifeixistes ha acabat desbordant l’organització ultradretana, amb centenars de manifestants que han envoltat els feixistes en una vorera de la Rambla, al costat del pla de la Boqueria. Dos manifestants han despenjat una pancarta on es podia llegir ‘Ciutat Vella antifeixista’.

Els mossos d’esquadra han hagut d’irrompre pel carril de vehicles per treure els racistes escortats, absolutament envoltats de manifestants i periodistes. Alguns han escapat per carrers adjacents a la Rambla. Una parella s’ha trobat de nou envoltada per la manifestació antifeixista, que ha girat pel passatge de la Virreina.

18/8/2017

vilaweb

Centenares de vecinos han boicoteado la concentración islamófoba que fuerzas fascistas han convocado tras los atentados de las Ramblas de Barcelona y Cambrils. Una veintena de militantes y simpatizantes de Falange, Democracia Nacional, Somatemps y Generación Identitaria, entidades convocantes, se han visto acorralados y abucheados frente al mercado de La Boqueria, el lugar donde donde la furgoneta se detuvo tras perpetrar el ataque terrorista.

Los gritos de "España cristiana y no musulmana" se han visto ahogados por la replica antifascista pidiendo "Paz" y clamando contra el racismo y el fascismo.

18/8/2017

público


A la mateixa secció:


Miquel Ramos: ‘Si es repeteixen les agressions del Nou d’Octubre, ja serà massa sospitós’


Carles Perdiguero: “L’Estat s’està saltant les seves pròpies lleis en el conflicte polític a Catalunya”


EEUU: Nuestra alternativa al odio


9 d’octubre: CGT-PV condena la violencia fascista y exige la asunción de responsabilidades


"Derogar la ’ley mordaza’ no es suficiente". Expertos y juristas alertan a los diputados.


La maquinària repressiva de l’Estat contra el referèndum entra en un abisme legal


Autocriticar a los demás


No passaran


Cinc idees per una Barcelona #SensePor


Las cloacas de interior (documental).

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com