contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 16 d’agost de 2017 | Manuel
Les ’kellys’ de Benidorm organitzen una cadena humana "contra la precarietat laboral"

Íngrid Lafita

Malgrat que, atenint-nos a l’ocupació, aquestes dates són les més bones per al sector turístic, la situació laboral de les ’kellys’ –del castellà "las que limpian"– no millora. Així ho va denunciar ja l’any passat el col·lectiu de treballadores de Benidorm-la Marina Baixa, quan començaven a plantejar-se la idea de convocar una concentració per a "visualitzar" les seues "reivindicacions laborals". Ara, dotze mesos després d’aquella primera acció, tornen al carrer. "Seguim exigint drets laborals i un conveni que ens represente a totes, la fi de l’externalització com a forma de contractació en la part estructural de l’empresa i els mateixos drets laborals per a totes", destaquen a la convocatòria.

Enguany conviden tothom a participar en la cadena humana que es formarà aquesta vesprada a la plaça Triangular de Benidorm, però apel·len especialment a "les cambreres de pis, cuiners, cambrers de menjador, recepcionistes, cambrers de restaurants o bars i dependents i dependentes de comerços". El missatge de les ’kellys’ és clar: "La precarietat està present en molts sectors de la societat i en molts llocs de treball".

A banda del col·lectiu de Benidorm, ’Las Kellys’ és una associació present a tot l’Estat des d’octubre del 2016, amb grups territorials també a Barcelona, Cadis, Fuerteventura, La Rioja, Lanzarote, Madrid i Mallorca. Però les treballadores de Benidorm centren la lluita a la Marina Baixa: "L’hostaleria segueix sent el motor principal de tota la comarca i els seus beneficis no poden basar-se en la nostra salut o en la precarietat. Seguim en la majoria dels hotels fent una mitjana de 25 habitacions cada dia, amb habitacions plenes de llits. Enguany es tornaran a batre rècords de turistes, de pernoctacions als hotels", afirmen.

La seua conclusió, i el motiu de convocar la cadena humana, és que "al final de la campanya estival es farà balanç d’una gran temporada, mentre que les treballadores" seguiran "sumant les llistes de la sobrecàrrega i els dies sense lliurar".

16/8/2017

diarilaveu


A la mateixa secció:


La “humillación laboral” de las trabajadoras del envasado en Almería


La lluita contra la precarietat dels ‘riders’ de Deliveroo


Las trabajadoras de Bershka de Pontevedra protagonizan la primera huelga indefinida de Inditex


Tras 370 días de huelga finaliza con éxito el conflicto de las trabajadoras de las residencias en Euskadi.


Prohiben a Las Kellys una manifestación frente al Hotel Melia de Alacant


De Kellys, ‘riders’ y subcontratas. El nuevo sindicalismo y la condición precaria


¿Qué hacer antes de firmar un despido?


Y le llaman democracia ¡¡¡ Sobre la huelga de El Prat (Escrito el 13.8.2017)


Intersindical Valenciana impulsarà mobilitzacions laborals unitàries


La huelga de El Prat despega hacia otros aeropuertos y sectores de AENA

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com