contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 11 de juny de 2017 | Manuel
Milers de valencians es manifesten per exigir ‘les claus de la caixa’


La manifestació de la Crida pel Finançament Valencià ha reunit aquesta vesprada milers de persones a València. El Parterre ha estat el punt inicial de la marxa, que tenia com a lemes ‘Volem les claus de la caixa’, ‘Per la retirada dels pressupostos generals de l’estat’ i ‘Contra l’espoli’. Al final de la marxa, s’ha llegit el manifest de la Crida.

Compromís, Podem, Esquerra Unida, ERC i la CUP, entre més partits, s’han sumat a la mobilització per exigir la millora del finançament valencià i per a denunciar el pressupost de l’estat espanyol. Entre els assistents, hi havia el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó; i el secretari general de Podem, Antonio Estany.

Un dels portaveus de la plataforma, Antoni Infante, ha explicat que la mobilització servia per a enviar un missatge contundent al govern espanyol: ‘El poble valencià diu prou a continuar espoliat, infrafinançat i en una situació de marginació.’ Ha demanat a les institucions valencianes que no els tremoli el pols a l’hora d’exigir a l’estat espanyol un canvi radical de la política econòmica.

També ha demanat a la societat civil que sigui conscient que cal mobilitzar-se perquè les reivindicacions siguin ateses. ‘El País Valencià fa molt temps que està fart de suportar polítiques de discriminació que vénen des de Madrid’, ha afegit.

La Crida pel Finançament Valencià té el suport de prop d’un centenar d’entitats cíviques, culturals, econòmiques i sindicals, a més de càrrecs electes de gairebé una cinquantena d’ajuntaments i representants polítics de les institucions valencianes.

Ací podeu veure un recull d’imatges de la mobilització.

10.06.2017

vilaweb


A la mateixa secció:


No cal renunciar a la nació per obtenir un estat. Les ensenyances de Fuster.


De referèndums i desobediències


País Valencià: A propósito del plurilingüismo


Els silencis sobre capacitació lingüística a la nova Llei d’Ocupació Pública


El lent despertar valencià


Referèndum sobre la independència l’1 d’octubre, ‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’


10 de juny de 2017: 100 entitats fan una ’Crida’ per a manifestar-se contra els Pressupostos Generals de l’Estat i “l’espoli fiscal”


Valencians, una coartada espanyola contra Catalunya


Els valencians, infrafinançats des de fa segles?


Infrafinançament, espoli i marginació perifèrica del País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com