contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 9 de juny de 2017 |
10 de juny de 2017: 100 entitats fan una ’Crida’ per a manifestar-se contra els Pressupostos Generals de l’Estat i “l’espoli fiscal”


El proper dia 10 de juny a València, a les 18h, el nostre poble té una cita vital per al seu futur… Adhereix-te a la Crida. Demanem justícia… Demanem les claus de la caixa…

Esperen aquest dissabte una marxa "massiva" i avisen que "no pararan" de reivindicar una millora del finançament i de les inversions estatals

Prop d’un centenar d’organitzacions cíviques, culturals i econòmiques, sindicats, regidors de quasi 50 ajuntaments i representants polítics de diferents institucions valencianes fan una ’Crida pel finançament valencià’ i criden a manifestar-se, aquest dissabte 17 de juny, a les 18:00 hores, contra els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que "discriminen" els valencians i dir "prou" a l’"espoli" del País Valencià.

Així ho han avançat aquest dijous dos dels representants de les entitats organitzadores, Consol Barberá i Vicent Mauri, en una roda de premsa en la qual han detallat que la marxa arrancaràal Panterre de València, a les 18:00 hores, passarà per Colón, Marquès de Sotelo i Plaça de l’Ajuntament i conclourà a la Plaça Maria Cristina amb la lectura del manifest, a càrrec de Pilar Almeria i Ximo Soriano, i les actuacions musicals de Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba.

Tres pancartes encapçalaran el recorregut. La primera la portaran personalitats significatives de les organitzacions convocants i durà el lema ’No als Pressupostos Generals de l’Estat. Prou espoli! Després d’ells es reservarà un espai per a representants de la Plataforma de la Dependència amb l’objectiu de donar "visibilitat" a les repercussions de l’"infrafinançament" en el dia a dia de les persones, especialment en aquest col·lectiu.

La segona pancarta, amb el lema ’Volem les claus de la caixa’ la portaran càrrecs públics i gent de la societat civil, mentre que una tercera pancarta la portarà gent jove.

Vicent Mauri confia que la participació de la societat valenciana en aquesta manifestació serà "massiva" i ha avisat que aquest és "només el primer pas" i que preveuen realitzar noves accions reivindicatives per a exigir "més inversió" estatal i "un canvi de model de finançament". "No pararem, aquest és un procés a mitjà i llarg recorregut", ha assegurat.

“Tracte colonial”

Consol Barberá ha posat l’accent que mentre la inversió mitjana de l’Estat se situa en 185 euros per habitant i algunes comunitats autònomes arriben a rebre més de 400, els valencians reben 119 euros per habitant, "la xifra més baixa de tot l’Estat el 2017".

A més, ha cridat a dir "prou" a l’"espoli" a les arques valencianes davant la "situació absolutament anòmala" que suposa que el País Valencià, amb una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, "pague com si fóra rica, mentre unes altres amb renda major reben com si foren pobres".

Barberá ha criticat el "tracte colonial" de l’Estat sense tindre en compte les necessitats dels valencians ni les conseqüències, que, segons ha alertat, porten a l’"emprobriment de la població per sobre de la mitjana estatal i a l’entrada en risc d’exclusió i de pobresa extrema d’una tercera part de la nostra població".

8/6/2017

laveupv


CRIDA AL POBLE VALENCIÀ

Les últimes setmanes s’han fet públiques les dades dels pressupostos generals de l’estat de l’any 2017. Mentre la inversió mitjana de l’estat espanyol es situa en 185 euros per habitant, algunes comunitats autònomes, com Castella i Lleó en reben 405. Nosaltres, els valencians i les valencianes, rebem 119 euros per habitant, la xifra més baixa de tot l’Estat espanyol; és a dir, que la inversió, respecta la ja minsa de l’any 2016, baixa un 33,8 %.

Davant aquesta situació, que es porta repetint els últims 15 anys, i davant la manca de recursos i infraestructures al nostre territori fruit, en gran part pel maltractament financer sostingut a què ens sotmet els governs espanyols, any darrere any, hem de donar una resposta social contundent per a fer-nos escoltar com a poble maltractat que som.

Els valencians i les valencianes no volem pagar i callar. Volem cridar PROU! La situació actual del nostre autogovern, és crítica, i cal revertir la situació sense esperar un moment més.

Estem davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits.

Moltes són les necessitats del nostre país, i molts els anys que portem denunciant-les: Sense corredor mediterrani, ni infraestructures adients per al creixement, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, a tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això cal que s’escolte la nostra veu com a poble ací, a Madrid i on calga, per denunciar l’espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar.

Som ací, perquè volem un futur de benestar i llibertat per a la societat valenciana.

I som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta a tothom qui vivim en aquest territori, necessita de la implicació de tots els estrats de la nostra societat: món empresarial, treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions sindicals, polítiques, socials, Govern, administracions públiques, càrrecs electes, etc.

Per tot això, les organitzacions convocants volem fer una crida a la societat valenciana per eixir al carrer massivament, prendre el protagonisme, i manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, denunciar l’espoli sostingut que sofrim i declarar que volem tindre accés a les claus de la caixa.

Fem una crida pel finançament valencià i vos convidem a tothom a sumar-vos al manifest i manifestació que tindrà lloc a València el 10 de juny a les 18 hores, des del Parterre fins la Plaça de l’Ajuntament, amb el lema:

RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS
CONTRA L’ESPOLI
VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA

+ Info:

Infrafinançament, espoli i marginació perifèrica del País Valencià. Antoni Infante. La meva discrepància pel que fa al com es basa en el fet que guanyar l’hegemonia al PP no és només una qüestió de gestionar millor el missatge polític, triant els temes i si és possible el camp de confrontació, amb la qual cosa estic totalment d’acord, sinó que també és sobretot una confrontació en el terreny econòmic de gran abast.

De justícia i finançament. Marc Pérez. L’espoli que patim no només és econòmic o fiscal, sinó nacional, cultural i social. No es pot pretendre cap “tracte just” amb Espanya. Això s’ha demostrat inviable. No té cap recorregut. Per això, a l’eixir el dissabte 10 de juny al carrer, s’ha de tenir molt clar què volem i perquè. I què reivindicarem. Cal autocentrar-nos. No es pot eixir al carrer a legitimar els marcs mentals de dominació ... va de sobirania ... va de Països Catalans i va de lluitar. Ens cal una ruptura democràtica amb l’estat espanyol.

Els valencians, infrafinançats des de fa segles? Vicent Baydal


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com