contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 20 de maig de 2017 |
Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.

Declaració d’Anticapitalistes del País Valencià

Hi ha 6.500 persones a les presons israelianes, 500 sota detenció administrativa sense càrrecs ni judici. Segons l’Associació de Drets Humans i Defensa dels Presos, 300 són menors i 13, membres del Parlament palestí.

Són els presoners d’una lluita d’alliberament nacional, considerats per la potència ocupant com terroristes. Peró són herois davant els ulls del seu poble.

La repressió de les forces d’ocupació israelianes a la resistència té com a conseqüència la detenció i empresonament sistemàtic dels sectors que es signifiquen en les lluites.

Cada any, el 17 d’abril, es commemora el Dia del presoner palestí i, durant la jornada, es reclamen millors condicions a les presons i l’alliberament de totes les preses polítiques. L’efemèride té l’origen en l’alliberament de Mahmoud Hijazi el 1974, que va ser el primer presoner palestí alliberat per un intercanvi amb les autoritats israelianes. Tanmateix, enguany te un significat especial ja que s’ha iniciat una vaga de fam massiva on participen presoneres de totes les forces polítiques i de diferents presons israelianes.

La situació dels presos polítics palestins s’ha convertit en una situació insoportable. A la presó, sofreixen diferents tipus de tortura física i psicològica com pallisses, insults, amenaces, falta de son, aïllament i incomunicació. Més de 1500 presos palestins van decidir deixar d’alimentar-se per a exigir tenir els mateixos drets que els presos "comuns".

Amb la seua vaga demanen l’ampliació de les visites familiars i directes per a les dones; els tractaments de salut adequats i l’alliberament d’aquelles presoneres amb necessitats mèdiques especials o malalties terminals; atenció mèdica gratuïta i l’eliminar l’anomenat sistema bosta de transport, que utilitzen per traslladar presoneres entre presons i als judicis, que les sotmet a un tracte inhumà amb períodes de trajecte llargs sense possibilitat de menjar o anar al lavabo. A més, s’inclouen demandes específiques com acabar amb els períodes d’aïllament i la detenció administrativa, l’accés a l’educació, la realització d’exàmens de secundària – tawjihi – i la instal·lació de telèfons públics per poder comunicar-se amb els familiars, entre d’altres.

A nosaltres ens pertoca presionar el govern israelí a cedir abans de que hi hagen víctimes. És, més que mai, l’hora de la solidaritat amb els presos polítics palestins en lluita.

Visca Palestina Lliure!!!


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com