contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 8 de maig de 2017 |
Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.

NPA

Cartell: Ha estat votada la regressió social. Tothom al carrer. (Misèria, Atur. Austeritat)

Marine Le Pen, la candidata del Front Nacional no serà elegida, i ens felicitem d’això. Per a nosaltres, el FN mai serà un partit com els altres. Anant per darrere d’algunes reivindicacions socials de forma demagògica, el seu programa descansa sobre la destrucció dels drets democràtics, el debilitament dels drets del moviment sindical i del moviment social. Desenvolupa un programa de divisió de la gent explotada, enfortint la discriminació contra les persones d’origen immigrant, un programa d’odi racial per salvar els veritables culpables de la pobresa i la desocupació. Avui, ens hem alliberat de la candidata del FN, i això és bo.

Hereu de l’hollandisme, el banquer Macron és totalment coherent amb la política del seu predecessor. Com ministre, va inspirar lleis de regressió social com la que porta el seu nom o la llei del treball a la qual el carrer s’oposa aclaparadorament des de fa un any. A més, Macron té la intenció d’amplificar la contrarevolució liberal i, per tant, continuarà sense interrupció una política d’austeritat per a les classes populars, en nom de la lliure empresa, la disciplina i l’equilibri dels pressupostos ... El seu programa? Acabar amb les 35h, desmuntar la Seguretat Social, reduir el nombre de funcionaris, anar encara més lluny en la destrucció del Codi de Treball ... Aquesta política, accentuant la destrucció dels nostres conquestes socials, és precisament el que fa el llit al Front Nacional.

Per tant, cal preparar-se per a dur a terme noves batalles, unir-nos per preparar la resistència contra la piconadora de Macron, qui declara voler governar per decret per imposar el programa anti-social. Tenim per davant un període de combat, i hem d’organitzar "tots junts", la mobilització total per invertir l’equilibri de poder, construir un front unitari per a defensar els nostres drets socials i democràtics.

Des d’ara mateix els militants sindicals i els activistes socials han començat a preparar la resposta. Per a nosaltres, "prendre els nostres assumptes en les nostres mans" passa per la construcció de lluites, manifestacions i vagues. La manifestaciót de demà a les 14h, a la Plaça de la República (París) i en diverses ciutats, forma part d’aquesta resposta, perquè totes les conquestes socials mai han estat obra d’un govern, sinó arrencades pels treballadors i la joventut en moviment.

Per a preparar-se per a aquesta lluita, necessitem una força política que ens represente a nosaltres mateix, que organitze el nostre camp social en front dels patrons i dels propietaris. Un partit de combat, arrelat en les lluites diàries, que no té por d’atacar la propietat capitalista, que defensa la ruptura amb les institucions nacionals i europees. Un partit feminista, ecologista, internacionalista, per a la transformació revolucionària de la societat. És urgent.

A 7 de maig de 2017, Montreuil

npa2009

+ Info:

Per a preparar els enfrontaments amb Macron, cal tenir avui una política justa davant del Front Nacional. Sylvain Pyro ... La consigna "Ni un vot per al FN" no és una crida a votar Macron (molt menys un al·lineament amb el Front Republicà) ... Per a nosaltres, el FN és un partit amb una direcció predominantment feixista que té els seus arrels a petainisme o l’OAS (Organització de l’Exèrcit Secret). Si el capgirament cap el feixisme no pot reduir-se a l’arribada del FN al poder, una victòria de Le Pen seria en tot cas, un pas important en aquesta direcció. Lluny de promoure la resistència, l’arribada al poder del FN seria una catàstrofe i degradaria significativament les condicions de la lluita ... El programa del FN planteja atacs brutals contra els sindicats, la dissolució dels grups antifeixistes (inclòs el NPA o CGT?), mesures violentes contra les associacions de defensa dels drets humans ... Però, perquè es desenvolupe el feixisme i no només una dictadura cal un moviment de masses extra-estatal que permeta atomitzar el proletariat. Però no és això el que s’ha encetat, encara que en forma embrionària, a Sivens durant les manifestacions nocturnes de policies, a Còrsega o a la regió de Provence-Alpes-Côte d’Azur contra els musulmans o els Rroms (romanís), sembrant el terror al centre de la ciutat de Lyon i a d’altres ciutats ...? ... Per a nosaltres, l’arribada al poder del FN significaria una acceleració brutal de la dinàmica feixista en marxa. El FN és el nostre pitjor enemic ... cap treballador ha d’anar a votar pel FN! ... Cal més que mai la lluita pel front unit tant davant de la pujada de l’extrema dreta i el perill feixista com per a enfrontar les polítiques liberals promeses per Macron ... (Cal) la unitat dels revolucionaris cap a la construcció d’un partit revolucionari ample.

Contre le FN, un danger mortel pour notre camp social, et contre toutes les politiques libérales, organisons la riposte!

Macron: L’ami des banquiers

Parti socialiste: «La fin d’une histoire »?


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com