contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 18 d’abril de 2017 |
EEUU: Les prohibicions de greixos trans es relacionen amb menys atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars

Nicholas Bakalar

Una nova investigació ha trobat que les lleis que restringeixen l’addició de greixos trans dels aliments han tingut efectes beneficiosos immediats sobre la salut del cor.

L’Administració d’Aliments i Medicaments (Food and Drug Administration) planetja restringir l’ús de greixos trans en els aliments a tot el país el 2018, però entre 2007 i 2011, alguns districtes de l’Estat de Nova York, però no altres, van prohibir els àcids grassos trans als restaurants, forns de pa, menjadors públics, concessions als parcs i altres llocs públics on se serveixen aliments. En un experiment natural per avaluar l’efecte de la prohibició, els investigadors van comparar nou districtes amb restriccions de greixos trans amb vuit que no en tenien cap.

La malaltia cardiovascular ha anat disminuint en els últims anys a tot el país, però el descens va ser encara més pronunciat en els districtes on es van prohibir els greixos trans. Després de 3 anys amb les restriccions, hi va haver un 6,2 per cent de disminució addicional en els ingressos hospitalaris per atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars en els districtes que van prohibir els greixos trans en comparació amb aquells que no ho van fer. L’estudi, publicat a la revista JAMA Cardiology, va mostrar que aquesta relació va ser independent de l’edat i d’altres factors demogràfics.

"El missatge més important d’aquestes dades és que confirmen el que vam predir - el benefici en la reducció d’atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars", va dir l’autor principal, el Dr. Eric J. Brandt, un especialista en medicina cardiovascular de la Universitat de Yale. "Aquesta és una política pública ben planejada i ben executada."

12/4/2017

nytimes


A la mateixa secció:


Adeu a la privatització de la sanitat valenciana


Ribera Salud es llança a frenar la reversió de l’Hospital de Dénia gràcies a una nova llei estatal


Marea Blanca contra la imposició del govern de Madrid de l’acord amb Farmaindústria. La Generalitat assumeix l’acord per a poder obtenir finançament.


La (dudosa) inconstitucionalidad de la sanidad universal valenciana


Odusalud denuncia la última sentencia del TC que anula la asistencia sanitaria universal en el País Valencià


Estudiantes enseñan política sanitaria al gobierno del PP: No al acuerdo con Farmaindustria que quiere imponer el gobierno a las CC.AA


El TSJ rebutja la suspensió cautelar de la reversió al sistema públic de l’Hospital d’Alzira


Els malalts mentals, indefensos davant la "contenció mecànica"


Què diu la Marea Blanca de l’infrafinançament de la Generalitat Valenciana?


Ribera Salud maniobra para aferrarse a la gestión de los hospitales privatizados que está a punto de perder

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com