contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 31 de març de 2017 | Manuel
Marzà respon a les amenaces del govern espanyol: ‘El decret de Plurilingüisme no cal modificar-lo per a res’

vilaweb

El conseller d’Ensenyament del País Valencià, Vicent Marzà, ha respost a les amenaces del govern espanyol que reclamen una modificació del decret de Plurilingüisme, per evitar la via judicial, assegurant que ‘el decret no cal modificar-lo per a res’. El conseller ha desmentit que el ministre espanyol d’Educació, Méndez de Vigo, li reclamés per carta canvis en el decre. ‘No ens requereixen que canviem res, sinó que expliquem quines solucions hi ha dins del decret als seus dubtes’, ha dit.

Marzà ha anunciat que la resposta ja ha estat redactada i que aviat serà enviada a Madrid. En aquest sentit, ha expressat que les explicacions ofertes serviran per acabar amb la polèmica, perquè no hi ha ‘cap problemàtica legislativa amb el decret’.

Preguntat per aquests dubtes del ministeri, el conseller ha explicat que volia aclariments sobre qui té la potestat per a determinar el projecte lingüístic d’un centre concret, si ha de ser el consell escolar o la direcció. També formulava preguntes sobre com s’aplicaria el projecte i en quins nivells.

Marzà ha assegurat que la relació entre la conselleria i el ministeri és fluida. Per això, ha assegurat que demà, a la conferència sectorial d’educació, sol·licitaran l’autorització perquè el professorat del País Valencià pugui fer intercanvis d’un any en països anglòfons com el Canadà, el Regne Unit, Nova Zelanda o Austràlia. ‘Volem treballar així en el plurilingüisme real’, ha afegit.

Les amenaces de Méndez de Vigo

El ministre espanyol d’Educació, Iñigo Méndez de Vigo, ha amenaçat en la sessió de control al govern espanyol al congrés en recórrer a la via judicial per aturar el decret de plurilingüisme del conseller Vicent Marzà. De Vigo ha assegurat que la conselleria d’Ensenyament valenciana ha de rectificar i que si no ho fa en el termini corresponent ‘se li enviarà un requeriment o iniciarem un contenciós administratiu. Complim la llei’.

De Vigo ha dit que va enviar a principis de mes una ‘carta de col·laboració’ a Marzà reclamant-li que garanteixi una model educatiu trilingüe a l’alumnat del País Valencià. ‘El govern vetlla perquè a Espanya ningú sigui discriminat’, ha afegit. Al parer del ministre, el decret prima la presència del català i l’anglès a les escoles en detriment del castellà. De Vigo també ha criticat el paper que ha jugat el PSPV des del Consell.

29/3/2017

vilaweb

+ Info:

Ximo Puig respon a Méndez de Vigo: ‘La llengua discriminada és el valencià’. El president de la Generalitat Valenciana defensa el decret de plurilingüisme davant l’empat del PP


A la mateixa secció:


El govern espanyol s’apunta al secessionisme lingüístic del PP valencià


Referéndum catalán 1 de octubre: Cartas cruzadas


Bonig, el valencià i el patrimoni dels altres


Jaime Pastor: ’Si jo fos català no tindria cap més remei que votar sí a la independència’


El referéndum y las turbulencias en la izquierda


Autodeterminació: el canvi irreversible


Legitimidad y legalidad. Con el derecho a votar el 1 de octubre


L’esquerra inconsistent


El darrer dia de la Catalunya espanyola


Manuel Delgado: ‘Es tornaran bojos, tindran espasmes i començaran a treure escuma per la boca’

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com