contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 27 de febrer de 2017 | Manuel
Militants de Podem obrin el debat previ a l’assemblea ciutadana de País i constituixen Marea Valenciana.


en castellano aquí

Ahir 26, en la Casa de la Cultura d’Alcoi, va tenir lloc la primera Assemblea de la militància de Podem País Valencià convocada, entre altres, per gent de base com Lidia Montero d’Alacant, Sara Gil de Callosa del Segura, Míriam Sáez de Torrent, Àngels Varó d’Elx, Dori López de Castelló i el diputat autonòmic Daniel Geffner. L’acte, al que van acudir un centenar de simpatitzants, tenia com a objectiu principal impulsar el debat sobre els reptes que té el partit en el País Valencià i discernir les diferències amb els corrents oficialistes que avui governen els òrgans autonòmics de PODEM de cara a la pròxima Assemblea Ciutadana Autonòmica que se celebrarà el pròxim el 14 de maig.

L’assemblea es va obrir amb un homenatge a les víctimes del terrorisme masclista. Durant el qual es van llegir els noms de les 24 dones assassinades en aquest any, mentre diverses persones pujaven a l’escenari portant un cartell per cadascuna elles, acabant amb un emocionat minut de silenci.

Durant la trobada es va acordar obrir un procés propositiu, participatiu, inclusiu i de base on s’acorden les propostes polítiques i organitzatives que responguen a les necessitats reals de la ciutadania i a més, es promoga la unitat i la pluralitat interna, oblidant els enfrontaments o els personalismes.

Cal destacar com a punt important de discussió dins del futur programa polític, el debat sobre el qüestionament del "PACTE DEL BOTÀNIC" per a impulsar el canvi polític i social que necessita el País Valencià.

Un altre tema que va ocupar una altra part de l’assemblea va ser l’elecció d’un nom que identificara la iniciativa, finalment els presents van triar el de"MAREA VALENCIANA (MV)".

Es va insistir en la necessitat de dotar de mitjans als Cercles i donar-los suport, tant des dels Consells Ciutadans com mitjançant la implantació de Coordinadores Comarcals en tot el territori, reconeixent així l’encomiable treball dut a terme per aquests des del naixement de la formació morada.

Va haver consens en què s’havia d’avançar cap a una estratègia política i organitzativa que reforçara el paper d’un Podem rebel, profundament democràtic, pedagògic i participatiu que empodere a la ciutadania amb la finalitat d’afrontar els reptes que demandava el 15M i que disten molt d’haver-se aconseguit.

L’assemblea va acabar amb la conformació d’equips de treball per a donar continuïtat al procés i emplaçant a les persones assistents a noves assemblees.

27/2/2017

tuportavoz


A la mateixa secció:


Catalunya: Junts pel Sí i la CUP tiren endavant la reforma del reglament i el parlament fa un pas més cap a la desconnexió


Marea Valenciana ha triat mitjançant primàries la candidatura que la representarà en l’assemblea ciutadana de Podem País Valencià.


El País Valencià sense Joan Fuster


Acció Cultural convoca els valencians a manifestar-se el 29 d’abril ’Per un finançament just’


Tres-cents deu anys de la batalla d’Almansa, quan tot va començar


Marea Valenciana vota entre el 24 i el 25 d’abril la composició de la seua llista per al Consell Ciutadà de Podem País Valencià.


No hi ha futur en el passat: vacunar-se contra l’autonomisme


Catalunya: Els possibles desenllaços del procés, explicats en un sol gràfic


Per la independència, al País Valencià


La caravana de la manipulació: destruir la nostra llengua

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com