contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 22 de febrer de 2017 |
Barcelona acull la manifestació més gran d’Europa per exigir refugi


La marea blava de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra va inundar durant hores la via Laietana de Barcelona, des de plaça Urquinaona fins la platja, per exigir l’acollida de persones refugiades. Tot i que el Govern espanyol es va comprometre a acollir 10.772 persones en dos anys, de moment, només n’han arribat 1.100, de les quals menys de 200 a Catalunya. Convocada per un centenar d’entitats, va aconseguir convertir-se en la manifestació més gran de tota Europa en solidaritat amb les refugiades i crítica amb les polítiques de la Unió Europea i els estats membres.

Sota el lema "Obriu fronteres, volem acollir", gent de totes les edats i orígens diversos van confluir en la voluntat d’acollir en condicions dignes les persones que fugen, i per exigir-ho van posar accents diversos: el bloc de les persones migrants, el bloc per la desobediència, els diferents col·lectius i entitats firmants, grups de caus i esplais, el de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)... Darrera la pancarta de capçalera, avançaven conjuntament Rubèn Wagensberg, un dels portaveus de la campanya, Aziz Faye del Sindicat de Manters, el fundador dels Panteres Negres Bob Brown i Oscar Camps de Proactive Open Arms, entre altres. A la platja, amb el vaixell Astral a l’horitzó, es va simular un rescat com els centenars que s’han fet a prop de les costes gregues.

20/2/2017

directa


A la mateixa secció:


De la patera a la celda


Persones refugiades: Xifres, gràfics i enllaços


"Defender a Quien Defiende": contra la situación de amenaza y desprotección que sufren las personas defensoras de Derechos Humanos en la Frontera Sur del estado español.


Se amotina la tripulación del barco xenófobo que recorre el Mediterráneo


Apoyo a las 11 personas expulsadas del vuelo VY7888 de Vueling


El gran sueño africano


Carta desde Lesbos, el lugar donde la gente ya ha perdido la esperanza


València ’fa pinya’ contra els murs de la vergonya


Barcelona, Ciutat Refugi?


Grecia: Refugiados, entre la desesperación y la humillación diaria.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com