contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 10 de febrer de 2017 | Manuel
El Congrés manté que votar les lleis de desconnexió del Parlament pugui ser considerat un delicte de terrorisme.


La comissió de Justícia del Congrés de Diputats ha tombat aquest dijous, amb els vots de PP, PSOE i Cs, una proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana que reclamava la derogació de llei 2/2015 de reforma del Codi Penal en matèria de delictes de terrorisme i que, per exemple, en el seu article 573 dóna aquesta consideració a l’acció ‘subvertir l’ordre constitucional, o suprimir o desestabilitzar greument el funcionament de les institucions polítiques o de les estructures econòmiques o socials de l’Estat’. La proposta ha quedat rebutjada amb 11 vots a favor i 26 en contra.

La portaveu d’Esquerra a la comissió de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que dins d’aquesta reforma s’amaga, entre d’altres retallades en al capítol de llibertats, la possibilitat que ‘diputats del Parlament que votin a favor d’una llei de transitorietat jurídica que permeti la convocatòria d’un referèndum per a la creació d’un estat independent puguin estar subjectes a aquest article’, i per tant, se’ls apliqui la llei orgànica vigent ‘en matèria de delictes de terrorisme’.

La proposició d’Esquerra recorda que la reforma de la llei del Codi Penal ‘va ampliar de forma desproporcionada i injustificada el delicte de terrorisme’ i que fins i tot Amnistia Internacional en va criticar la formulació, per la seva vaguetat, ‘ja que pot suposar un risc en el respecte als drets humans’.

Per Ester Capella, ‘la imprecisió i la vaguetat són tals que es fa difícil reconèixer quines conductes poden ser sancionables, la qual cosa pot conduir a una aplicació arbitrària de la legislació penal’.

Amb l’aplicació del 573, Martin Luther King hauria estat un terrorista, Gandhi hauria estat un terrorista i a les feministes que van lluitar per aconseguir el dret a vot se’ls hauria pogut considerar igualment terroristes en base a aquest Codi Penal’, ha dit la diputada republicana.

La proposició no de llei ha acabar rebent el suport de Unidos Podemos, PNB, el PDECAT i Compromís. La resta de grups hi ha votat en contra.

9/2/2017

esquerra


A la mateixa secció:


Miquel Ramos: ‘Si es repeteixen les agressions del Nou d’Octubre, ja serà massa sospitós’


Carles Perdiguero: “L’Estat s’està saltant les seves pròpies lleis en el conflicte polític a Catalunya”


EEUU: Nuestra alternativa al odio


9 d’octubre: CGT-PV condena la violencia fascista y exige la asunción de responsabilidades


"Derogar la ’ley mordaza’ no es suficiente". Expertos y juristas alertan a los diputados.


La maquinària repressiva de l’Estat contra el referèndum entra en un abisme legal


Autocriticar a los demás


No passaran


Cinc idees per una Barcelona #SensePor


Barcelona: Un grup racista intenta manifestar-se a la Rambla i és expulsat a crits

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com