contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 10 de febrer de 2017 |
El Congrés manté que votar les lleis de desconnexió del Parlament pugui ser considerat un delicte de terrorisme.


La comissió de Justícia del Congrés de Diputats ha tombat aquest dijous, amb els vots de PP, PSOE i Cs, una proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana que reclamava la derogació de llei 2/2015 de reforma del Codi Penal en matèria de delictes de terrorisme i que, per exemple, en el seu article 573 dóna aquesta consideració a l’acció ‘subvertir l’ordre constitucional, o suprimir o desestabilitzar greument el funcionament de les institucions polítiques o de les estructures econòmiques o socials de l’Estat’. La proposta ha quedat rebutjada amb 11 vots a favor i 26 en contra.

La portaveu d’Esquerra a la comissió de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que dins d’aquesta reforma s’amaga, entre d’altres retallades en al capítol de llibertats, la possibilitat que ‘diputats del Parlament que votin a favor d’una llei de transitorietat jurídica que permeti la convocatòria d’un referèndum per a la creació d’un estat independent puguin estar subjectes a aquest article’, i per tant, se’ls apliqui la llei orgànica vigent ‘en matèria de delictes de terrorisme’.

La proposició d’Esquerra recorda que la reforma de la llei del Codi Penal ‘va ampliar de forma desproporcionada i injustificada el delicte de terrorisme’ i que fins i tot Amnistia Internacional en va criticar la formulació, per la seva vaguetat, ‘ja que pot suposar un risc en el respecte als drets humans’.

Per Ester Capella, ‘la imprecisió i la vaguetat són tals que es fa difícil reconèixer quines conductes poden ser sancionables, la qual cosa pot conduir a una aplicació arbitrària de la legislació penal’.

Amb l’aplicació del 573, Martin Luther King hauria estat un terrorista, Gandhi hauria estat un terrorista i a les feministes que van lluitar per aconseguir el dret a vot se’ls hauria pogut considerar igualment terroristes en base a aquest Codi Penal’, ha dit la diputada republicana.

La proposició no de llei ha acabar rebent el suport de Unidos Podemos, PNB, el PDECAT i Compromís. La resta de grups hi ha votat en contra.

9/2/2017

esquerra


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com