contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 25 de desembre de 2016 |
Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!

Comunicat d’Anticapitalistes PV

Anticapitalistes PV condemnem l’agressió masclista que va patir Teresa Rodríguez per part de l’empresari sevillà Manuel Muñoz Medina, manifestem la nostra solidaritat amb ella i exigim que l’agressor no quede impune.

El dia 20 de desembre Teresa Rodríguez va ser agredida per l’empresari i vocal del Ple de la Cambra de comerç, Manuel Muñoz Medina. El succeït és un exemple clar de violència masclista: un home que pensa que pot accedir sexualment a qualsevol dona, independentment de la voluntat d’aquesta. Aquesta agressió es va produir davant d’altres homes que no van intervenir i donaven el seu beneplàcit a l’agressor. Entre ells estava el president de la Cambra, que només ha reprovat l’agressió una vegada s’ha vist pressionat per la denúncia pública; i no, quan va ser testimoni d’ella.

Manifestem la nostra repulsa per l’agressió i per la complicitat amb l’agressor.

Aquesta agressió té només una cosa d’excepcional: la víctima és Coordinadora de Podem Andalusia i portaveu parlamentària. Moltíssimes dones pateixen agressions similars, sobretot quan a l’opressió de gènere s’uneixen altres opressions, com ara la de classe, que augmenten la sensació de domini dels agressors i també la seua impunitat. Valorem molt positivament la decisió de Teresa Rodríguez de denunciar els fets. La seua denúncia pública contribueix a la lluita contra les agressions i reforça altres dones que pateixen agressions similars.

Manifestem el nostre suport a Teresa Rodríguez i a les que pateixen agressions masclistes.

Un dels mecanismes d’una societat patriarcal que afavoreixen l’amplitud de les violències masclistes és la impunitat dels agressors. En molts casos les víctimes ni tan sols denuncien atès el cost que han de pagar per denunciar: sempre la re-victimització; en els casos en què hi ha relació laboral amb l’agressor, les conseqüències poden arribar a la pèrdua del lloc de treball. Mentre, pels agressors el cost és mínim, ja que compten amb la complicitat d’un sistema masclista. Considerem que per a acabar amb les agressions masclistes és necessari acabar amb la impunitat. Les agressions han de tenir un alt cost per als agressors, un cost moral, social, econòmic, penal... Davant la ferma denúncia pública de Teresa Rodríguez i els suports que ha rebut, per fi l’agressor ha deixat de ser vocal de la Cambra. Cap institució democràtica hauria de voler tenir entre els seus membres un agressor. Ara el rebuig a l’agressió masclista ha d’estendre’s a altres aspectes: els clients de la seua empresa han de saber que estan fent negocis amb un agressor i no col·laborar econòmicament amb ell. L’entorn empresarial i polític de Sevilla ha de posar-se de part de l’agredida i no de l’agressor.

Exigim la fi de la impunitat moral, social i legal de les agressions masclistes.

Cap agressió sense resposta!

Si toquen a una, ens toquen a totes!

+ Info:

La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari. Anticapitalistes del País Valencià


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com