contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 9 de desembre de 2016 |
Intersindical Valenciana considera decebedor l’increment del salari mínim


El Salari Mínim Interprofessional va aumentar en un 35,7% entre 2002 (442,2€) i 2008 (600), però un 9,2% en els 8 anys entre 2008 i 2016.

Intersindical Valenciana considera que l’establiment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a l’any 2017, en 707,6 €, amb un augment del 8%, és clarament insuficient. Per al Sindicat, era necessari un augment major en la línia de la proposició no de Llei aprovada pel Congrés el passat 22 de novembre, que preveia arribar a 800 € en 2018 i fins a 950 € en 2020, per poder complir la Carta Social Europea que recomana que el SMI siga del 60% del salari mitjà net anual.

La proposta del govern espanyol fixa un import molt allunyat del SMI que tenen els països de l’Europa dels 15, on l’Estat espanyol es situa sols per damunt de Grècia i Portugal. Des del sindicat consideren que aquesta actualització, malgrat tot, no servirà per cobrir les necessitats més bàsiques de les persones que el perceben, ni per dignificar la força del treball.

A més, en el comunicat d’Intersindical Valenciana, fan referència també a l’anunci de noves retallades (uns 5.000 milions d’euros) i l’augment dels impostos indirectes, el que se sumarà a les mancances abans assenyalades, per la qual cosa consideren que “estem davant d’una nova pèrdua de poder adquisitiu del conjunt de les treballadores i treballadors, que esdevindrà en l’aprofundiment de la fractura social i poc contribuirà, per no dir res, a la recuperació econòmica mitjançant la potenciació del consum intern”.

Un salari mínim de 1.200 euros

El sindicat reivindica un augment significatiu del SMI per situar-lo en 1.200 euros, així com un canvi substancial de rumb de les polítiques antisocials practicades pel Govern espanyol, per restituir la posició fonamental de la classe treballadora en el marc socioeconòmic del conjunt de l’Estat, contribuint, parcialment, a acabar amb la precarització endèmica del mercat laboral que està afectant tan negativament els treballadors i la majoria de la societat.

6/12/2016

laveupv

+ Info:

Salario Mínimo Interprofesional


A la mateixa secció:


Alemania: Hacia una huelga indefinida en la industria


La huelga de las trabajadoras de limpieza de trenes de París: ¡nueva esperanza para la lucha de clases! Entrevista con Anasse Kazib de Sud-Rail


Salario mínimo y mercado laboral


Los Trabajadores de Titanlux siguen en pie de guerra


La “humillación laboral” de las trabajadoras del envasado en Almería


La lluita contra la precarietat dels ‘riders’ de Deliveroo


Las trabajadoras de Bershka de Pontevedra protagonizan la primera huelga indefinida de Inditex


Tras 370 días de huelga finaliza con éxito el conflicto de las trabajadoras de las residencias en Euskadi.


Prohiben a Las Kellys una manifestación frente al Hotel Melia de Alacant


De Kellys, ‘riders’ y subcontratas. El nuevo sindicalismo y la condición precaria

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com