contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 9 de desembre de 2016 | Manuel
Intersindical Valenciana considera decebedor l’increment del salari mínim


El Salari Mínim Interprofessional va aumentar en un 35,7% entre 2002 (442,2€) i 2008 (600), però un 9,2% en els 8 anys entre 2008 i 2016.

Intersindical Valenciana considera que l’establiment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a l’any 2017, en 707,6 €, amb un augment del 8%, és clarament insuficient. Per al Sindicat, era necessari un augment major en la línia de la proposició no de Llei aprovada pel Congrés el passat 22 de novembre, que preveia arribar a 800 € en 2018 i fins a 950 € en 2020, per poder complir la Carta Social Europea que recomana que el SMI siga del 60% del salari mitjà net anual.

La proposta del govern espanyol fixa un import molt allunyat del SMI que tenen els països de l’Europa dels 15, on l’Estat espanyol es situa sols per damunt de Grècia i Portugal. Des del sindicat consideren que aquesta actualització, malgrat tot, no servirà per cobrir les necessitats més bàsiques de les persones que el perceben, ni per dignificar la força del treball.

A més, en el comunicat d’Intersindical Valenciana, fan referència també a l’anunci de noves retallades (uns 5.000 milions d’euros) i l’augment dels impostos indirectes, el que se sumarà a les mancances abans assenyalades, per la qual cosa consideren que “estem davant d’una nova pèrdua de poder adquisitiu del conjunt de les treballadores i treballadors, que esdevindrà en l’aprofundiment de la fractura social i poc contribuirà, per no dir res, a la recuperació econòmica mitjançant la potenciació del consum intern”.

Un salari mínim de 1.200 euros

El sindicat reivindica un augment significatiu del SMI per situar-lo en 1.200 euros, així com un canvi substancial de rumb de les polítiques antisocials practicades pel Govern espanyol, per restituir la posició fonamental de la classe treballadora en el marc socioeconòmic del conjunt de l’Estat, contribuint, parcialment, a acabar amb la precarització endèmica del mercat laboral que està afectant tan negativament els treballadors i la majoria de la societat.

6/12/2016

laveupv

+ Info:

Salario Mínimo Interprofesional


A la mateixa secció:


Protesta de ’Las Kellys’ ante el Hotel Hilton Diagonal Mar (Barcelona) para que readmita a cinco despedidas


Los países que más robots tienen disfrutan de menos paro


Empleo y condiciones de trabajo en la "recuperación"


Coca-Cola en Lucha: el prototipo del conflicto social contemporáneo


Nissan y el chantaje de las multinacionales


CCOO y UGT en Navarra: Una política sindical garrapatera


Prepárate para odiar a los estibadores


Salario Mínimo Interprofesional: la nueva estafa del PP-PSOE


“El trabajador de la ciudad” (Una visión distinta del sindicalismo)


Huelga de técnicos autónomos y subcontratas de Telefónica Movistar: Una experiencia exitosa

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com