contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 4 de desembre de 2016 |
Galiza: Diego Absolució. Manifest de suport a Diego Lores, a la no violència i a la desobediència

Assemblea Oberta de Coia

Arriba el dia. 17 de gener de 2017. Diego es jutjat per un presumpte assalt a un policia municipal amb el resultat de lesions. La pena que enfronta és de 3 anys i mig de presó, juntament amb una responsabilitat civil de 30.355,84 euros.

Es considera que els fets es produiren fa dos anys, quan part del veïnat del barri de Coia, a Vigo, amb el suport d’altres barris, eixiren al carrer a protestar per un altre (ja són molts) projecte megalòman i grotesc promogut per l’Ajuntament de Vigo: la col·locació d’un vaixell d’un alt valor històric en una rotonda del barri.

Aquesta acció no només és el paradigma de l’anafabetisme urbanístic que s’estén per la geografia de Vigo, sinò -i, de fet, així va ser percebut pel veinat- un insult, una provocació en tota regla. No hi ha diners per a pagar l’ajuda d’emergència, el lloguer o el rebuts del llum de ciutadans empobrits, però sí per a instal·lar un vaixell en una rotonda.

Tenint sempre per bandera la no violència, la resistència passiva i la desobediència pacífica, es va aturar l’obra. Les forces de l’ordre públic van intervenir i van començar a arribar les multes i detencions: després de Xurxo va ser el torn de Diego. Ara, dos anys més tard, començarà el seu judici.

La instrucció del procediment va ser tal acumulació de contradiccions i inconsistències per part de l’acusació particular que la fiscalia, en dues ocasions, es va negar a ser part del procés. Per tant, el 17 de gener no hi haurà acusació pública (la fiscalia no va apreciar l’evidència de delicte, malgrat tot el manifestat pel govern municipal), només l’acusació particular: la policia local.

El que deiem ben clar fa dos anys, seguim dient-lo ara: les nostres armes són la raó, les aspiracions de justícia social, la utopia d’un món millor. No ens cal ni la força ni la violència.

Ho diguem alt i clar. Som molt orgullosos de Diego, una més de tantes persones que dia a dia ens mostren que eixir-se del ramat no ix gratis. La denúncia de les injustícies d’aquest sistema, la resposta social, la protesta, són perseguides i penalitzades, encara que el nostre sistema legal diu el contrari. I atès que Diego sempre ha estat una de les cares més visibles de la lluita de la rotonda de Coia, és pel que creiem que el seu procesament no és casual. Tenen la intenció de de que pague per tot el veïnat, perque quede clar que -es el que passa amb les veus dissonants.

Per tot això, els sotasignants expressem el nostre suport a Diego davant del procés que està a punt de començar, i demanem la seua absolució. Sabem de la seua innocència, i afirmem el nostre ferm compromís amb la desobediència pacífica i la no violència com a eines de treball en la lluita per una societat basada en la justícia social i la igualtat.

Vigo, 4 de desembre de 2016

Assemblea Oberta de Coia

Signants

Teresa Forcades (Doutora, teóloga feminista e monxa benedictina)

Carlos Taibo (Escritor e profesor na Universidade Autónoma de Madrid)

Yayo Herrero (Directora de FUHEM e Ecoloxistas en Acción)

Manuel Rivas (Escritor e xornalista)

Laura Bugalho (Sindicalista e activista)

Xosé Manuel Beiras (Anova)

Anna Gabriel (Deputada CUP-CC)

Arcadi Oliveres (Economista e profesor, activista de Justícia i Pau)

Miren Etxezarreta (Economista e catedrática emérita da Universidade Autónoma de Barcelona)

Raúl Zibechi (Escritor e pensador activista uruguaio)

... continunar ací


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com