contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 25 de novembre de 2016 | Manuel
Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El 7N de l’any passat milers de dones protagonitzàrem una mobilització feminista històrica a l’Estat Espanyol en repúdia de les formes de violència que pren el masclisme cap a nosaltres. Enguany anem a fer de novembre un mes d’agitació feminista perquè cada dia més dones veiem el feminisme com una eina indispensable per a fer front a les violències. Ens volen soles, però dia a dia som més les que ens organitzem, les que juntes generem suport mutu enfront dels discursos de l’odi, la culpa i l’aïllament. Milers les que, mentre resistim, assagem noves formes de relacionar-nos, d’organitzar la vida. I no anem a resignar-nos. No ens resignem al nou govern, ni a la crisi, ni a totes les formes que pren el sistema per a explotar-nos i dominar-nos. Les feministes redoblarem esforços davant la complicitat i no callarem veient com ens retallen la vida.

Perquè sabem que no hi haurà una societat lliure de violències masclistes si no acabem amb la cultura de la possessió, la gelosia i el control; si no derroquem la creença que els nostres cossos són territoris de conquesta en el carrer, el treball o la llar; si no posem en el centre de les polítiques públiques i de l’economia les cures i li fem front a la feminització de la pobresa i a la discriminació laboral; si no ens oposem fermament a la islamofòbia i a totes la formes de racisme a les quals són exposades milers de dones; si no atallem d’una vegada l’exclusió, el fet sistemàtic de ser posades en qüestió i atacades públicament pel fet de ser dones; si no entenem que darrere del 86, hi ha 86 persones que enguany han estat assassinades pel fet de ser dones. Perquè sabem que només acabarem amb les formes de control, discriminació i dominació masclistes i patriarcals amb un revulsiu social que rosegue en els seus arrels.

Un revulsiu que comença a despuntar per tot arreu. El mes passat, les dones argentines feren vaga, aturaren el país contra les violències masclistes i comunicaren un missatge a la societat: les mateixes que som colpejades, assetjades i insultades som les que movem el món i podem parar-ho. En solidaritat milions de dones llatinoamericanes feren recórrer per tot el continent una crida de suport. Setmanes abans a Polònia una vaga de dones paralitzava el país i tombava una contra-reforma que pretenia prohibir el dret al propi cos, a l’avortament. Davant la recrudescència de les polítiques d’ajustament i de totes les formes de violència cap a nosaltres pel fet de ser dones, som milions a tot el món les que ens alcem per a fer-nos escoltar el nostre missatge de lluita. Perquè ens volem vives, ens necessitem auto-organitzades: feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes!

25/11/2016


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista


La única solución para los CIEs es su cierre inmediato

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com