contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 25 de novembre de 2016 |
Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El 7N de l’any passat milers de dones protagonitzàrem una mobilització feminista històrica a l’Estat Espanyol en repúdia de les formes de violència que pren el masclisme cap a nosaltres. Enguany anem a fer de novembre un mes d’agitació feminista perquè cada dia més dones veiem el feminisme com una eina indispensable per a fer front a les violències. Ens volen soles, però dia a dia som més les que ens organitzem, les que juntes generem suport mutu enfront dels discursos de l’odi, la culpa i l’aïllament. Milers les que, mentre resistim, assagem noves formes de relacionar-nos, d’organitzar la vida. I no anem a resignar-nos. No ens resignem al nou govern, ni a la crisi, ni a totes les formes que pren el sistema per a explotar-nos i dominar-nos. Les feministes redoblarem esforços davant la complicitat i no callarem veient com ens retallen la vida.

Perquè sabem que no hi haurà una societat lliure de violències masclistes si no acabem amb la cultura de la possessió, la gelosia i el control; si no derroquem la creença que els nostres cossos són territoris de conquesta en el carrer, el treball o la llar; si no posem en el centre de les polítiques públiques i de l’economia les cures i li fem front a la feminització de la pobresa i a la discriminació laboral; si no ens oposem fermament a la islamofòbia i a totes la formes de racisme a les quals són exposades milers de dones; si no atallem d’una vegada l’exclusió, el fet sistemàtic de ser posades en qüestió i atacades públicament pel fet de ser dones; si no entenem que darrere del 86, hi ha 86 persones que enguany han estat assassinades pel fet de ser dones. Perquè sabem que només acabarem amb les formes de control, discriminació i dominació masclistes i patriarcals amb un revulsiu social que rosegue en els seus arrels.

Un revulsiu que comença a despuntar per tot arreu. El mes passat, les dones argentines feren vaga, aturaren el país contra les violències masclistes i comunicaren un missatge a la societat: les mateixes que som colpejades, assetjades i insultades som les que movem el món i podem parar-ho. En solidaritat milions de dones llatinoamericanes feren recórrer per tot el continent una crida de suport. Setmanes abans a Polònia una vaga de dones paralitzava el país i tombava una contra-reforma que pretenia prohibir el dret al propi cos, a l’avortament. Davant la recrudescència de les polítiques d’ajustament i de totes les formes de violència cap a nosaltres pel fet de ser dones, som milions a tot el món les que ens alcem per a fer-nos escoltar el nostre missatge de lluita. Perquè ens volem vives, ens necessitem auto-organitzades: feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes!

25/11/2016


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com