contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 6 de novembre de 2016 |
Manifestació massiva a Tarragona contra la violència masclista i els assassinats de dones convocada per organitzacions dels Països Catalans.


Un nombrós grup d’organitzacions feministes i socials s’han manifestat a Tarragona per rebutjar la violència masclista. A la marxa hi han participat, segons diverses fonts, més de 2.000 persones.

Segons l’entitat 5N, coordinadora de la iniciativa a Tarragona la iniciativa té com a objectiu fer visible als carrers una violència que es viu, sobretot, en la intimitat.

Els participants a la demostració, en la seva majoria vestits de color lila , el color que representa la lluita feminista, han recorregut la Rambla Nova tot i la pluja que feia el migdia de dissabte.

La portaveu de Novembre Feminista, Montse Benito, ha indicat que "institucions i governs no han pres mesures prou contundents per abordar aquestes violències" i que, malgrat que hi ha "lleis molt elaborades", no hi ha partides pressupostàries que en permetin el desplegament legal. També denuncien la violència sexual que pateixen les dones i nenes refugiades o que les agressions masclistes vulneren els drets humans de més de la meitat de la població.

Aquest any, a l’estat espanyol, s’han produït 86 assassinats de dones per violència masclista: "és només la punta de l’iceberg", afegeixen.

Els crits més repetits a la manifestació han estat “visca, visca, visca, la lluita feminista”, “sense les dones no hi ha revolució”, “avortament lliure i gratuït” i “cremarem la Conferència Episcopal per masclista i patriarcal”. Al balcó del Mediterrani s’ha viscut un dels moments culminants: la construcció d’un pilar de 4 fet per dones.

La crida per a la manifestació ha aplegat grups feministes, col·lectius socials i sindicals de Catalunya, el País Valencià i també d’Andorra. Precisament un col·lectiu d’aquell país ha denunciat que a l’Estat pirinenc l’avortament està absolutament prohibit.

El manifest, llegit de forma coral per representants de tot el territori, ha exigit entra altres assumptes una més gran implicació de les institucions en prevenir i eradicar la violència masclista.

5/11/2016

eldiario

+ Info:

Un crit contra les violències masclistes. Marxa el 5 de novembre, 12h a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.


A la mateixa secció:


Entrevista a Jule Goikoetxea: "Sempre s’ha d’estar molt atent a les minories radicals perquè són capaces de transgredir"


Violación en Sanfermines: yo sí te creo


Mi violación


Intersección, articulación: el álgebra feminista


Teoría feminista: Una defensa marxista de la interseccionalidad


"S’està perdent la reivindicació de sexualitats no normatives dins del moviment LGBTI". Entrevista a Javier Sáez.


Frente a las violencias machistas, no nos podemos conformar con cualquier cosa


Palestina: Control de nacimientos, contracepción y aborto. Las mujeres de Gaza atrapadas entre la ocupación y el control social.


Swati Maliwal, la mujer que lucha contra las violaciones en Delhi


La Sal de la Tierra (1954)

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com