contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 23 d’octubre de 2016 |
STEPV demana a la Conselleria que no aplique les revàlides


En la Mesa Sectorial d’aquest matí sobre renovació de direccions i concurs de trasllats, STEPV ha proposat, en el torn obert de paraules, a la Conselleria d’Educació que no aplique les revàlides.

El Sindicat s’ha posicionat en contra d’aquestes proves finals en tots els cursos en què la LOMQE marca que s’han d’aplicar: 3r i 6è de Primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. En aquests dos darrers cursos les proves seran vinculants per obtindre els respectius títols d’ESO i de Batxillerat, tot i que enguany encara no s’aplicarà aquesta exigència. Les revàlides són un filtre més que només serviran per a segregar l’alumnat en funció del seu rendiment acadèmic que es jugarà en unes proves després d’haver superat les matèries de les quals s’han de tornar a examinar.

En 2n de Batxillerat el resultat de les proves condicionarà l’accés a la universitat per a l’alumnat. Encara no es coneixen els criteris de les proves –i previsiblement fins finals de novembre no es coneixeran- amb la qual cosa el professorat no sap a què atendre’s per preparar l’alumnat.

A més, hi ha matèries com Filosofia que només s’imparteixen en 1r de Batxillerat però que també formaran part de les revàlides, cosa que no té cap sentit ja que l’alumnat portarà un curs sencer sense treballar-les.

Per tots aquests motius STEPV ha demanat a la Conselleria d’Educació que no aplique les revàlides en cap nivell educatiu, però especialment en batxillerat per les circumstàncies específiques que s’han referit.

A més, també ha demanat que es modifique el decret de currículum de batxillerat per incloure Història de la Filosofia en 2n en totes les modalitats, com ja ha demanat en les diferents ocasions en què s’ha negociat l’esmentat decret. La LOMQE arracona matèries com la Filosofia que contribueixen en despertar el sentit crític del nostre alumnat i els ajuda a pensar per ells mateixos. Per tant, el Sindicat considera necessari que aquesta assignatura tinga el pes lectiu que es mereix en el sistema educatiu valencià.

A més, el Sindicat també ha demanat la convocatòria de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació d’aquests curs. La Conselleria s’ha compromés a convocar-la la setmana que ve. L’administració també ha informat que convocarà una reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat per a tractar incidències en les places de difícil cobertura, entre altres temes.

13 d’octubre de 2016

stepv


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com