contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 22 d’octubre de 2016 |
Un crit contra les violències masclistes. Marxa el 5 de novembre, 12h a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.

Plataforma Feminista 5N a Tarragona

Col·lectius i organitzacions feministes de Catalunya, País Valencià i Ses Illes ens hem trobat a la Plataforma Feminista 5N a Tarragona per impulsar una gran manifestació contra les violències masclistes, el 5 de Novembre, a les 12h del migdia, a la Plaça Imperial Tàrraco a Tarragona.

Ens manifestarem de nou per a l’eradicació d’unes violències que ens segueixen sometent en tots els àmbits de la nostra vida.

Denunciem:

La pervivència d’un sistema hetera patriarcal i capitalista, origen i nucli de totes les violències, que tolera la desigualtat i treu credibilitat i autoritat a les dones i que està present a totes les estructures de la societat.

Que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat.

La violència sexual que pateixen totes les dones i les nenes refugiades, tant en els països d’origen del conflicte, com en el procés de trànsit i en els països d’acollida.

Que des de l’any 1999, hi ha hagut més de 1.378 feminicidis per violència masclista a diferents territoris de l’Estat Espanyol. Enguany, fins a dia d’avui han estat assassinades 76 dones.

Tots els fonamentalismes religiosos heteropatriarcals i misògins que vulneren els drets fonamentals de les dones, justificant les violències masclistes.

Que aquestes violències masclistes es legitimen i perpetuen a partir de diversos sistemes i espais com són la militarització de les societats, violències institucionals, feminització de la pobresa, precarietat laboral, la imposició de normes estètiques, els racismes...

Una cultura masclista que ens devalua, ens cosifica i ofega les nostres veus. Perquè les violències masclistes es manifesten no només contra les dones, sinó també contra totes aquelles persones que no responen a la sexualitat heteronormativa imposada, és a dir, les dones bisexuals, lesbianes, transsexuals, transgèneres i intersexuals.

La utilització de la custòdia compartida imposada com a forma de violència contra les dones.

Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics i, més concretament, en els recursos especialitzats contra les violències masclistes.

Que totes les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes, tant l’espanyola del 2004, com la catalana del 2008, la valenciana del 2012, o la legislació referent de Ses Illes no han anat acompanyades de prou dotació pressupostària i dels recursos adients que permetessin el desplegament integral d’aquestes lleis.

Que el Sistema Judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua les violències masclistes, cosa que afavoreix la desprotecció de les dones en risc i invisibilitza i minimitza les violències viscudes.

Denunciem, per tant, una evident manca de voluntat política per eradicar les violències masclistes.

Per tot això, la Plataforma Feminista 5N a Tarragona

Exigim:

Que tota la societat en l’àmbit personal, col·lectiu i molt especialment les seves organitzacions i institucions de govern es comprometin en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes.

Que les mesures i els recursos incloguin tant la violència exercida en l’àmbit de la parella, com les agressions sexuals al carrer, l’assetjament sexual i per raó de sexe i d’identitat sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i nenes i tot tipus de violències masclistes.

Que s’eliminin totes les traves existents per a les dones migrants en situació irregular per accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva contra la violència de gènere.

Que es faci efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per motius de persecució per violència masclista, opció sexual i d’identitat de gènere.

Models d’atenció feministes, que han de ser integrals i multidisciplinaris i han d’incloure processos de recuperació, reparació i acolliment. Han d’estar centrats en l’empoderament de les dones i han de partir de les seves necessitats. Perquè això pugui dur-se a terme, totes les persones que les atenguin han de tenir formació feminista.

Que la prevenció contra les violències masclistes sigui una política prioritària, que inclogui un sistema coeducatiu en totes les etapes educatives i la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos educatius.

Que els mitjans de comunicació i de producció cultural es comprometin en la lluita contra les violències masclistes, que facin un tractament adequat de les diferents violències masclistes, visibilitzant-les, evitant tractar-les amb sensacionalisme morbós i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.

Que es desenvolupi i implementi el Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW. Que es reformin les lleis perquè hi estiguin reflectides totes les formes de violència contra les dones.

Que el Sistema Judicial assumeixi la responsabilitat envers la violència masclista, que generi estructures reals de protecció, que ampliï la qualitat i quantitat dels torns d’ofici amb perspectiva feminista, que respecti els processos i les necessitats de les dones i implementi mesures de justícia real i efectiva.

Continuem i conttinuarem denunciant i recordant, avui i sempre, que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix.

Per la construcció d’una societat digna, lliure de violències per a totes i tots cal escoltar i reconèixer:

Que el moviment feminista som la clau de la transformació cultural i social. Sense les dones no hi ha revolució.

Que som milions de dones sostenint la vida i construint relacions lliures de violència. Perquè les pràctiques de llibertat femenina són mediació universal per a la transformació de la feminitat i de la masculinitat.

Que les dones teixim xarxes i que sense xarxes no es pot abordar el canvi social. Les organitzacions de dones feministes som referents de voluntat i acció política per a la llibertat, la vida, l’equitat, la pau i la sostenibilitat.

Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures perquè:

PERQUÈ ENS HI VA LA VIDA.

PERQUÈ VOLEM UNA VIDA LLIURE I LLIURE DE VIOLÈNCIES.

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES; CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA.

Ens tornem a trobar a tots els carrers de pobles i ciutats el 25 de novembre, dia Internacional de la no violència contra les dones i les nenes.


AUTOBUSOS DES DE VALÈNCIA A TARRAGONA

La Coordinadora Feminista de València convoquem i us animem a participar massivament. Aquesta iniciativa dóna continuïtat a les mobilitzacions contra les violències masclistes en els diversos territoris com la que va haver a a Euskalherria aquest mes d’abril i la gran marxa estatal el 7N a Madrid l,any passat.

L’objectiu d’aquesta manifestació és denunciar les violències masclistes i la manca de resposta contundent per part de les administracions i els governs. I alhora visibilitzar que el moviment feminista som la clau de la transformació cultural i social. Sense les dones no hi ha revolució! Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’apoderament i l’autodefensa feminista, diem PROU a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures.

En aquest moment som molts els col·lectius i organitzacions feministes a Lleida, Tarragona, Tortosa, Barcelona, València, El Maresme i altres llocs... que estem treballant per omplir els carrers de Tarragona de milers de persones, però sobretot de milers de dones.

Reserveu-vos aquesta data a les vostres agendes!!!. A les vostres ciutats, pobles o barris difongueu la convocatòria i animeu-vos a organitzar autobusos, caravanes de cotxes o ompliu vagons en el tren.

Si us animeu i organitzeu autobusos, al Pais Valencià, per qüestions de logística i aparcament, us demanem que ens ho comuniqueu, avans del 29 d’octubre, al correu coordinadorafeministavalencia@gmail.com

La Coordinadora Feminista de València organitza autobusos amb eixida i tornada des de València. Pots comprar el billet (15€) per correu electrònic:
autobuses5n@gmail.com

Marea lila 5N a Tarragona!

AUTOBUSES DESDE BARCELONA A TARRAGONA

Des de Novembre Feminista estem organitzant autobusos PER DONES, LESBIANES I TRANS per anar de Barcelona a Tarragona. Costarà 10€ anar i tornar i s’ha de fer l’ingrés al número de compte indicat abans del 27 d’octubre (cal indicar en el concepte COGNOMS+NOM+Tarragona i enviar un correu de confirmació de pagament a novembrefeminista@gmail.com


A la mateixa secció:


Entrevista a Jule Goikoetxea: "Sempre s’ha d’estar molt atent a les minories radicals perquè són capaces de transgredir"


Violación en Sanfermines: yo sí te creo


Mi violación


Intersección, articulación: el álgebra feminista


Teoría feminista: Una defensa marxista de la interseccionalidad


"S’està perdent la reivindicació de sexualitats no normatives dins del moviment LGBTI". Entrevista a Javier Sáez.


Frente a las violencias machistas, no nos podemos conformar con cualquier cosa


Palestina: Control de nacimientos, contracepción y aborto. Las mujeres de Gaza atrapadas entre la ocupación y el control social.


Swati Maliwal, la mujer que lucha contra las violaciones en Delhi


La Sal de la Tierra (1954)

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com