contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 13 d’octubre de 2016 |
Mobilització a Vic després de confirmar-se la imputació per sedició del regidor Joan Coma

Josep Coma Joan

Foto: En la concentració, el regidor de Capgirem Vic ha tornat a apel·lar a la desobediència a les institucions de l’Estat si es vol assolir la independència

Unes 200 persones han participat el divendres 7 al vespre a Vic en una concentració ciutadana després que aquest migdia s’hagi conegut que la fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat formalment que es citi a declarar com a investigat per un presumpte delicte d’incitació a la sedició a Joan Coma Roura, regidor de Capgirem Vic. En la concentració, el regidor de Capgirem Vic -grup municipal que aplega la CUP, Procés Constituent i independents d’esquerres- ha tornat a apel·lar a la desobediència a les institucions de l’Estat si es vol assolir la independència. "Continuarem trencant els ous perquè aquest és un estat demofòbic", ha dit Coma en la seva intervenció a l’acte d’aquest vespre.

Coma és el primer regidor català investigat pel presumpte delicte d’incitació a la sedició per unes paraules seves en el ple de l’Ajuntament de Vic on es va aprovar una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament del 9 de novembre de 2015. "Per fer una truita, sempre primer s’han de trencar els ous", va dir Coma tot apel·lant a l’Ajuntament que, en cas que la justícia li requerís la documentació del ple no els l’entreguessin. Coma va ser denunciant, junt amb la resta de regidors de CiU, ERC i Capgirem Vic que van votar la moció, pel també regidor Josep Anglada, de la xenòfoba Plataforma Vigatana. Al final, però, la fiscalia de l’Audiència Nacional, i el jutge instructor del cas, Ismael Moreno, van considerar que l’únic dels 16 regidors denunciats que podia estar incorrent en un presumpte delicte era Coma.

Precisament en la seva breu intervenció, Coma ha fet èmfasi en el fet que la denúncia procedís de l’extrema dreta vigatana i, sense citar-ho explícitament, ha criticat que els dos grups que governen a l’Ajuntament de Vic, CiU i PSC, hagin arribat en els últims plens a acords amb Josep Anglada per tirar endavant les seves propostes o per tombar les de l’oposició, especialment les d’ERC i Capgirem Vic. "Nosaltres tenim molt clar qui ens va denunciar", ha recalcat Coma.

Per la seva part, el diputat de la CUP Benet Salellas, que també és l’advocat que porta la defensa de Coma, ha ressaltat que "no és casual" que el delicte de sedició de què s’acusa a Coma sigui el mateix pel qual en la postguerra el franquisme va perseguir als republicans. "El franquisme no ens queda tan lluny", ha dit Salellas. "Tenim claríssim que trencarem els ous, tirarem pel dret i guanyarem la llibertat", ha conclòs el diputat i advocat gironí, tot apel·lant també a la desobediència a la justícia espanyola, i al Tribunal Constitucional i l’Audiència Nacional en concret.

La defensa havia demanat l’arxivament

Ara quedarà pendent a veure si, després de demanar-ho formalment la fiscalia, el titular del jutjat número 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, cita a declarar a Joan Coma. De fet, la comunicació que se li havia obert la investigació Coma la va rebre formalment el 30 de març passat i des d’aleshores no n’havia sabut res més. Precisament aquesta setmana la defensa del regidor havia demanat formalment l’arxivament de la causa. A la concentració hi han participat, entre altres persones, càrrecs electes de CiU, ERC, la CUP i ICV. A part de Salellas, hi havia la també diputada Marta Rovira, secretària general d’ERC. L’acte s’ha tancat amb el cant d’"Els Segadors" i crits d’"independència".

7/10/2016

directa


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com