contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 10 de setembre de 2016 |
11S - Totes al carrer per la República Catalana!

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Per cinquena vegada des l’any 2012 la propera Diada de l’11S serà una altra vegada una jornada de mobilització massiva que arriba enmig de creixents amenaces repressives i antidemocràtiques per part de l’aparell judicial de l’Estat i d’una llarga situació d’impàs a Catalunya, en el marc, però, d’una creixent crisi política de l’antiga Convergència, que segueix dirigint artificialment a través de Junts pel Sí el nostre país de forma articifial tot i haver-se enfonsat electoral i políticament.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista volem realitzar tres consideracions estratègiques per encarar la Diada i el proper període:

1. Després de quatre anys de procés independentista, barrejat amb l’impacte del 15M, les Marees i el sorgiment de noves forces polítiques, el principal repte estratègic és articular un bloc constituent que aplegui a les forces independentistes i a les partidàries del dret a decidir i de la ruptura amb el Règim. Un bloc constituent d’aquestes característiques no només tindria una amplíssima majoria social i aïllaria a PP, PSC i Cs, sinó que permetria un canvi d’aliances a Catalunya i desplaçar al Partit Demòcrata Català del centre de gravetat de la política catalana. Aquesta és una qüestió decisiva per a acabar amb les polítiques d’austeritat i el desmantellament dels serveis públics i avançar cap a una República catalana que estigui realment al servei de la majoria i que no és limiti a reproduir els privilegis i les desigualtats actuals. L’horitzó estratègic per articular el bloc constituent és la defensa d’una República catalana i d’un procés constituent popular per a constituir-la, al final del qual es decideixi a través d’un referèndum si vol proclamar-se independent o si vol federar-se amb la resta de pobles de l’Estat. Aquesta perspectiva evita un doble error simètric que només serveix per a dividir a les forces d’esquerra i populars: d’una banda que les organitzacions independentistes rebutgin col.laborar amb les que defensen el dret a decidir i les considerin el seu adversari estratègic; de l’altra, que les forces partidàries del dret a decidir i d’una ruptura amb el Règim de 1978 es destenguin del procés independentista i tinguin una política passiva.

2. L’oposició entre la recerca d’aliances fraternals a la resta de l’Estat i entre la via unilateral és un error i una simplificació de la realitat. Ambdues estratègies són necessàries i complementàries entre sí. Tancar-se només a Catalunya, despreocupar-se de buscar aliats a la resta de l’Estat, i desentendre’s de la crisi de Règim implica no veure que com més feble sigui aquest darrer més fàcilment Catalunya podrà exercir el dret a decidir, i empeny a mantenir una política d’unitat nacional a Catalunya que dóna ales a l’antiga Convergència. Oblida també que l’oposició a les polítiques d’austeritat, per a ser efectiva, s’ha de fer coordinadament des de tots els punts de l’Estat. Les aliances fora de Catalunya no són només per aconseguir una majoria política a l’Estat, ara inexistent, favorable al dret a decidir. Sinó també per a buscar suports en els passos unilaterals que es dónin des de Catalunya quan la via pactada roman, com és el cas, tancada. I, sobretot, tenen el rol fonamental d’articular les diferents facetes de la crisi de Règim i els seus protagonistes en una aliança comuna. Al revés, menystenir l’acció unilateral suposa oblidar que sense un potent moviment social i polític no subordinat a cap realitat externa no hi hauria cap força política estatal, com és el cas actual de Unidos Podemos, que defensés el dret a decidir del poble català i la celebració d’un referèndum. Les aliances fora de Catalunya són més fàcils quan des de Catalunya es manté la pressió política.

3.Totes les persones compromeses amb la sobirania de Catalunya i el combat contra el Règim de 1978 hem de fer sentir la nostra veu, des del accents i posicions diferents, aquest proper 11S. Revolta Global-Esquerra Anticapitalista fa una crida a la més àmplia participació en les activitats reivindicatives de la Diada i estarà present a l’acte organitzat per En Comú Podem per a commemorar el quaranta aniversari de la concentració popular de l’11S de 1976 a Sant Boi i en les manifestacions convocades per l’ANC i Òmnium. Només amb una àmplia mobilització popular aconseguirem seguir mantenint el desafiament al Règim de 1978 i a les amenaces anti-democràtiques del Tribunal Constitucional

5/9/2011

revoltaglobal


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com