contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 8 de setembre de 2016 | Manuel
Davant la decisió del Tribunal Constitucional d’apartar Arnaldo Otegi de les llistes electorals basques

Comunicat d’Anticapitalistes País Valencià

L’exclusió judicial de les llistas d’EH Bildu d’Arnaldo Otegi suposa una greu vulneració dels drets polítics. Una vulneració adoptada per diverses instàncies judicials i, en última instància, per un Tribunal Constitucional sempre disposat a fer el treball brut als poders més reaccionaris del Règim. Una inhabilitació que respon a una lectura partidista de les lleis i que, sobretot, presenta un marcat interès polític.

En la pràctica, aquesta decisió d’apartar Otegi de les llistes electorals no té com a conseqüència únicament cercenar els drets d’una persona que ja ha estat empresonada sobre la base de diferents sentències polítiques. Per contra, la decisió adoptada pel Tribunal Constitucional suposa una retallada dels drets democràtics per a desenes de milers de basques que es veuen privades de la possibilitat de triar al seu candidat a lehendakari.

Durant els anys de la violència política i de les il·legalitzacions a Euskadi, diferents sectors de la societat basca van aixecar una idea: totes les persones, totes les idees, tots els projectes. La inhabilitació d’Arnaldo Otegi pretén impedir que a Euskadi, les basques puguen triar els seus propis projectes i els seus representants. És tracta d’un atac a totes les polítiques d’emancipació nacional. Els mateixos que pretenen inhabilitar Otegi són els que voldrien empresonar Forcadell i Ibarretxe, els que voldrien intervenir la Generalitat de Catalunya, els que cerquen impedir avançar el País Valencià com a projecte nacional.

Des d’Anticapitalistes ens sumem a totes les veus que denuncien aquesta injusta decisió i recolzarem quantes iniciatives promoguen la presència d’Arnaldo Otegi en la campanya.

8/9/2016

Anticapitalistes País Valencià


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com