contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 26 d’abril de 2016 | Manuel
Video del debat Desmuntant ‘La pitjor epidèmia’ amb Gemma Tarafa i Joan Benach


CRÍTIC presenta un debat sobre Salut i Desigualtats Socials a la ciutat de Barcelona amb Gemma Tarafa, comissionada de Salut a l’Ajuntament de Barcelona, i Joan Benach, investigador en Salut Pública i director de GREDS EMCONET (Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut – Employment Conditions Network, del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra). L’acte, que es va celebrar dimarts 19 d’abril, va estar organitzat conjuntament amb Medicusmundi Mediterrània, Farmacèutics Mundi i Quepo, les entitats amb les quals està desenvolupant el blog ‘La pitjor epidèmia’ sobre salut i desigualtats socials, dins la campanya ‘Salut, Drets, Acció’. Un nou #DebatCRÍTIC, titulat precisament ‘Desmuntant La pitjor epidèmia’. El debat va ser moderat i presentat pel periodista de CRÍTIC Sergi Picazo.

Aquest #DebatCRÍTIC, d’un parell d’hores de duració, va comptar també amb una Fila Zero, formada per activistes, membres de moviments socials, professionals del sector de la salut i ONG’s de l’àmbit sanitari.

La pitjor epidèmia’ és un blog de reflexió per generar consciència i actitud crítica sobre les causes socials i polítiques que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat en la manera d’emmalaltir i morir. S’hi han publicat fins ara deu articles sobre temes tan diversos com ara l’exclusió sanitària dels refugiats, la fam i l’obesitat al món, les polítiques locals per reduir les diferències entre barris en salut o la poca neutralitat de l’OMS.

elcritic.cat


A la mateixa secció:


Diez años después del comienzo de la Gran Recesión


¿Será el capitalismo salvado por los robots, mientras la clase trabajadora podrá vivir una vida feliz de ocio?


La reconstrucció de la classe obrera global


Aclaración sobre un pasaje de Rosa Luxemburgo: la entrada de un socialista a un gobierno burgués no transforma al gobierno en socialista, sino al socialista en ministro burgués.


La mujer: ¿Casta, clase o sexo oprimido? (1970)


La desocupación y otros problemas fundamentales de la clase obrera no se solucionan votando leyes, en tanto subsista el capitalismo.


Hacia una teoría materialista del estado


La tragèdia de Veneçuela


País Valencià, per què? (1982)


Trotski i la República Catalana: El conflicte català i les tasques del proletariat (1934)

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com