contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 10 de febrer de 2016 |
Per la llibertat immediata dels titellaires empresonats per l’Audiència Nacional, per la llibertat d’expresió i de disidència

Comunicat d’Anticapitalistes del País Valencià

en castellano abajo

Uns titellaires representen una obra en carnestoltes en què mostren -segons el resumen de l’obra fet per CNT Granada- la conculcació de drets realitzada per la Propietat, la Religió, la Força de l’Estat i la Llei, on es denuncien els muntatges policials realitzats sobre els moviments dissidents i la col·laboració del sistema judicial - utilitzant les legislacions antiterroristas-. Sobre els titellaires actuen la policia i un jutge de l’audiència nacional. El jutge decideix el seu ingrés a la presó en règim d’incomunicació, i per a això utilitza les legislacions relatives a l’enaltiment del terrorisme (CP art 578) i de prevenció del risc de fuga (LEC arts 502-503).

En l’obra, les titelles que mostraven la pancarta Gora Alka-Eta representaven policies que tractaven d’incriminar a un altra titella com a terrorista. En la realitat, ha passat el que l’obra denúncia. Els titellaires han de sentir-se satisfets per haver aconseguit realitzar una obra completa. Completa en el sentit de mostrar la realitat de la criminalització de la dissidència.

S’ha pretès desviar l’atenció sobre la utilització de la legislació antiterrorista per a coartar el dret d’expressió i de dissidència fent èmfasi en si l’obra era per "adults" o per a nens. Aquesta distinció és des de fa dècades obsoleta. Programes de contingut explícitament violent, coent o sexual són accessibles sense molts problemes per a nens i nenes. Aquests no viuen en una bombolla artificial. També s’ha pretès desviar l’atenció de l’essencial acusant el govern de l’ajuntament de Madrid i parlant de la necessitat d’assumir responsabilitats.

Els que han d’assumir responsabilitats són els legisladors que han promogut les lleis mordassa i la reforma del codi penal en matèria de terrorisme. Qui ha d’assumir responsabilitat i ser inhabilitat en el seu càrrec és el jutge de l’audiència nacional. Els que han d’assumir responsabilitats són tots aquells polítics que en parlar d’obra "deplorable" o de protegir els nens i les nenes de veure obres de titelles per a "adults" no han defensat clarament els titellaires, la seua y la nostra llibertat d’expressió i de dissidència.

Com ha escrit Eduardo Di Mauro, del Teatre Tempo: "La titella, per la seua naturalesa transgressora, va ser temuda i perseguida per reis, emperadors, emirs, tsars o qualsevol altra forma abusiva de poder, ja que sembla que aquest personatget de drap i fusta, amable i picaresc és portador també d’un agut talent per a la condemna i la crítica, usant el sarcasme, la ironia i l’humor, amb enginy, ritme i mordacitat". Que els dos titellaires estiguen a la presó és una mostra de la seua bona feina. Enhorabona. És una prova del que volieu mostrar.

Des d’Anticapitalistes exigim la seua llibertat immediata, incondicional i sense càrrecs, així com la destitució del fiscal i del jutge de l’audiència nacional. Companys titellaires us esperem al carrer.

9/2/2016


Por la libertad inmediata de los titiriteros encarcelados por la Audiencia Nacional, por la libertad de expresión y de disidencia

Unos titiriteros representan una obra en carnavales en la que muestran -segons el resumen de l’obra fet per CNT Granada- la conculcación de derechos realizada por la Propiedad, la Religión, la Fuerza del Estado y la Ley, en donde se denuncian los montajes policiales realizados sobre los movimientos disidentes y la colaboración del sistema judicial -utilizando las legislaciones antiterroristas-. Sobre los titiriteros actuan la policía y un juez de la audiencia nacional. El juez decide su ingreso en prisión en régimen de incomunicación, y para ello utiliza las legislaciones relativas al enaltecimiento del terrorismo (CP art 578) y de prevención del riesgo de fuga (LEC arts 502-503).

En la obra, los muñecos que mostraban la pancarta Gora Alka-Eta representaban a policías que trataban de incriminar a otro de los muñecos como terrorista. En la realidad, ha ocurrido lo que la obra denuncia. Los titiriteros han de sentirse satisfechos por haber logrado realizar una obra completa. Completa en el sentido de mostrar la realidad de la criminalización de la disidencia.

Se ha pretendido desviar la atención sobre la utilización de la legislación antiterrorista para coartar el derecho de expresión y de disidencia haciendo incapié en si la obra era para adultos o para niños. Esta distinción es desde hace décadas obsoleta. Programas de contenido explícitamente violento, cutre o sexual son accesibles sin muchos problemas para niños y niñas. Estos no viven en una burbuja artificial. También se ha pretendido desviar la atención de lo esencial acusando al gobierno del ayuntamiento de Madrid y hablando de la necesiddad de asumir responsabilidades.

Quienes tienen que asumir responsabilidades son los legisladores que han promovido las leyes mordaza y la reforma del codigo penal en materia de terrorismo. Quien tiene que asumir responsabilidad y ser inhabilitado en su cargo es el juez de la audiencia nacional. Quienes tienen que asumir responsabilidades son todos aquellos políticos que hablando de obra "deplorable" o de proteger a los niños y las niñas de ver obras de títeres para "adultos" no han defendido a los titiriteros, su y nuestra libertad de expresión y de disidencia.

Como ha escrito Eduardo Di Mauro, del Teatro Tempo: "El títere, debido a su naturaleza transgresora, fue temido y perseguido por reyes, emperadores, emires, zares o cualquier otra forma abusiva de poder, pues pareciera que ese personajillo de trapo y madera, amable y picaresco es portador también de un agudo talento para la condena y la crítica, usando el sarcasmo, la ironía y el humor, con ingenio, ritmo y mordacidad". Que los dos titiriteros esten en la carcel es una muestra de su buen hacer. Enhorabuena. Es una prueba de lo que queríais mostrar.

Desde Anticapitalistes exigimos su libertad inmediata, incondicional y sin cargos, así como la destitución del fiscal y del juez de la Audiencia Nacional. Compañeros titiriteros os esperamos en la calle.

9/2/2016

+ Info:

Documento de consenso de la Asamblea estatal abierta por la Amnistia Social Ya!, València, 6/2/2016

COMUNICADO ANTE LA DECISIÓN DEL JUEZ ISMAEL MORENO DE ENVIAR A PRISIÓN A LOS DOS TITIRITEROS DE LA COMPAÑÍA “DESDE ABAJO”. Comisión Legal Sol - 15M


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com