contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 15 de gener de 2016 |
Continuar el procés sobiranista en benefici de les classes populars

Comunicat d’Anticapitalistes País Valencià

Davant el procés encetat a Catalunya amb l’acord entre Junts pel Sí i les CUP, investint Carles Puigdemont com president de la Generalitat, Anticapitalistes del País Valencià manifestem que, en la nostra opinió, existeixen a partir d’ara una sèrie de tasques a desenvolupar per a poder continuar el procés sobiranista, garantir el seu l’èxit i que aquest no siga aprofitat per la dreta i pel neoliberalisme per a posar en marxa el seu model polític i econòmic. Aquestes tasques han estat molt ben expressades al comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista i les fem nostres:

a) Mantenir la mobilització i la pressió social per a què apliqui un full de ruta de ruptura institucional i s’avanci cap a un procés constituent català, intentant a la vegada desbordar els límits del procés constituent que s’inclou en el full de ruta de Junts pel Sí.

b) Oposar-se a tot intent d’utilitzar el procés de ruptura amb l’Estat per a imposar un procés constituent des de dalt que, de facto, serveixi per edificar un nou país amb criteris neoliberals, com podria ser el cas d’una futura hisenda catalana seguint el model desenvolupat per Price Waterhouse Coopers i altres consultories presentat per Artur Mas el passat mes d’agost.

c) Respondre de forma unitària i mobilitzadora a qualsevol acció repressiva per part de l’Estat que es derivi del procés independentista.

d) Rellançar les mobilitzacions socials contra qualsevol política de retallades i de reducció de drets socials que es pretengui aplicar. Aquesta és una variable decisiva.

e) En paral·lel a les tasques a realitzar a Catalunya, també és més necessària que mai, seguint el què ja ha fet En Comú Podem, la cerca d’acords fraternals entre els pobles i les forces de la ruptura política i social del conjunt de l’Estat en una aliança comuna per a fer caure el règim. Això implica, d’una banda, la defensa per part de Podemos de la celebració d’un referèndum vinculant a Catalunya i, de l’altra, la participació activa des de Catalunya en totes aquelles iniciatives d’àmbit estatal destinades a trencar amb l’actual marc institucional i les actuals polítiques econòmiques.

El procés sobiranista català serà beneficiós per a les classes populars en la mesura que servesca també per a trencar amb les polítiques econòmiques neoliberals i desenvolupe els mecanismes democràtics de participació des de baix. Això es pot aconseguir mitjançant la mobilització massiva unitària i fent una política de front comú entre totes les forces i organitzacions d’esquerres.

Des del País Valencià, per les relacions específiques que ens vinculen a Catalunya, cal exigir també que el nostre territori tinga al futur plena llibertat per a establir amb Catalunya les relacions que lliurement les valencianes decidisquen. Aquesta llibertat, com moltes altres, va ser negada per la Constitució del 78 i cal fer-la nostra.

Manifestem finalment el nostre suport al procés sobiranista, entès com la recerca de la pròpia llibertat a decidir, i pensem que aquest, encara que pot desenvolupar-se de diverses formes, sempre ha de basar-se en la voluntat de la gent catalana, que ha de ser respectada per damunt de tot.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com