contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 25 de novembre de 2015 |
Mai Més!!! / No en el nostre nom


Mai Més!!!

Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats. Per la pau, la justícia social i els drets humans aquí i arreu

D’un temps ençà, veiem com les petites victòries que havíem assolit perillen pel retorn d’un discurs involucionista que ens retorna a l’esquema del xoc de civilitzacions. I això passa en un moment on Europa ha viscut l’arribada de centenars de milers de persones que cercaven refugi fugint dels conflictes i de la violència de Síria, l’Afganistan, Ucraïna, l’Iraq, Eritrea o Líbia, entre d’altres.

I malgrat que Grècia va ser el bressol de l’asil, on va néixer fa més de 2.000 anys, i que després de la segona guerra mundial va ser Europa qui va portar aquesta idea a l’escena internacional amb la convenció de Ginebra de 1951, la reacció de les institucions europees i els estats membres de la UE a la darrera crisi de refugiats ha estat aixecar tanques, ometre el salvament marítim, reprimir i dificultar el trànsit i limitar el dret d’asil. La mateixa Europa que veu reaparèixer la resposta islamòfoba i el rebuig organitzat per l’extrema dreta a l’arribada de persones refugiades als països d’acollida.

I de sobte, un atemptat al cor d’Europa, molt més a prop del que estem acostumats, ens ha glaçat la sang i hem vist com a París es patia en pròpia pell el que van patir fa ben poc a Beirut, Ankara, Tunis, i el que pateixen milers de persones cada dia a Síria, l’Iraq, Pakistan, l’Afganistan i Nigèria, països on es concentren el 80% dels atemptats terroristes comesos durant els darrers anys. Països on bona part dels nostres governs i empreses armamentístiques han estat venent armes i protegint governs no democràtics en virtut d’una suposada seguretat i estabilitat regional.

Per a nosaltres, el respecte a la vida, als drets humans i a la convivència, són peces fonamentals d’una existència digna i en pau. I és per això que ara i sempre rebutgem radicalment la violència en totes les seves formes, ja sigui directa, cultural o estructural. En especial la violència indiscriminada i cruelment dirigida contra la població civil. Per això, creiem que és imprescindible expressar el nostre rebuig a la violència i la nostra solidaritat amb les víctimes i els seus familiars, independentment d’on es produeixi. Una violència que cal eradicar també en les respostes que es puguin donar.

Perquè sabem que el terror busca provocar respostes irracionals i estigmatitzadores, que deteriorin les relacions entre les comunitats, ja sigui a París, a Catalunya o a qualsevol indret, posant en perill el més preciós que tenim: la cohesió social. La violència cerca trencar les bases de la convivència i buscar incoherències entre els valors que defensem i la seva aplicació a alguns dels seus ciutadans en funció del seu país d’origen, creences, ètnia, etc.

I davant l’amenaça que els nostres governs responguin amb intervencions militars als mateixos països que pateixen el terrorisme, o amb l’enduriment de les lleis d’estrangeria i les repatriacions forçoses, o amb el tancament de fronteres i la vulneració dels drets humans a qui busca acollida, o amb limitacions de les nostres llibertats en benefici d’un suposat augment de la seguretat, creiem que la societat civil s’ha de mobilitzar per evitar una escalada al desastre.

Per això ens tornem a alçar, per dir prou. No permetrem que en el nostre nom s’iniciï una nova guerra, no avalarem cap bombardeig, no acceptarem cap nova retallada de les nostres llibertats, no callarem davant la proliferació de discursos islamòfobs, racistes i feixistes, i no permetrem més lleis xenòfobes ni més centres de detenció il·legals o il·legítims.

Per la pau, la llibertat, la igualtat, la fraternitat, la solidaritat, la justícia global i la laïcitat, hem decidit sortir al carrer a dir Mai més!!!

Barcelona, novembre de 2015

Sinatures ací


No en el nostre nom

Els brutals atemptats perpetrats a París el passat 13 de novembre buscaven instaurar un clima i un règim de terror entre la població, aixecant murs de sospita i odi entre veïns, trencant la vida en comunitat i instaurant la política de la por en el nostre dia a dia. Si la resposta a la barbàrie passa per suspendre drets, retallar llibertats i tancar-nos a casa, la victòria del terrorisme serà total. Si al dolor per les víctimes innocents es respon provocant més dolor a altres també innocents, l’espiral serà imparable. Si busquem culpables entre els nostres veïns i veïnes pel simple fet de vestir o pensar diferent, si criminalitzem als que fugen precisament d’aquest mateix horror, estarem contribuint a apuntalar els mateixos murs que el fanatisme vol crear. No podem permetre-ho.

El fanatisme terrorista de l’Daesh (ISIS) és funcional i retroalimenta al fanatisme racista europeu, mentre els nostres governs practiquen retallades de drets socials i llibertats fonamentals, xenofòbia institucional i bombardejos indiscriminats, que s’han demostrat ineficaços. Ens neguem a participar en el fals mercadeig entre drets i seguretat. Aquí, a París, a l’Iraq o a Síria, són els pobles els que posen les morts mentre uns i altres trafiquen amb influències, armes i interessos geoestratègics. L’odi fanàtic d’uns no pot esgrimir-se com a justificació per a nous odis. Ens neguem a ser ostatges de l’odi, el terror i la intolerància, això seria claudicar davant el terrorisme.

Les i els sotasignats creiem que la democràcia, els Drets Humans i l’aspiració a una pau amb justícia no són un camí ni una moneda de canvi per a res, sinó que constitueixen en si mateixos el camí i l’horitzó, a més de la millor resposta contra els que volen acabar amb ells. Per això ens oposem dràsticament a qualsevol resposta a l’odi que impliqui més odi, més intolerància, més morts d’innocents i menys drets i llibertats.

Des del convenciment que a hores d’ara la ciutadania no només no pot amagar-se, sinó que ha de ser protagonista i liderar la resposta contra el terror, ens convoquem el dissabte 28 de novembre a les 12:00 a la plaça del Museu Reina Sofia per mostrar la nostra repulsa als atacs terroristes de París i Líban, la nostra repulsa als bombardejos contra la població civil siriana, la nostra repulsa a retallades a la democràcia com ineficaces garanties de seguretat i la nostra repulsa a la política exterior bel·licista iniciada pel Bush-Blair-Aznar. Convidem a la resta de municipis a sumar-se a aquesta iniciativa impulsant convocatòries ciutadanes similars.

Contra el terrorisme, contra la islamofòbia i contra les seues guerres.

Ni les retallades de llibertats ni els bombardejos ens portaran seguretat i pau.

NO en el nostre nom.

signa el manifest ací

+ Info:

Por qué decir “No en nuestro nombre” no es suficiente. Leila Nachawati. El manifiesto está redactado de modo que pueda ser firmado tanto por personas que entienden la necesidad de apoyar procesos democráticos en Oriente Medio y norte de África, y el derecho de los pueblos de la región a elegir a sus representantes, como por otras que se oponen sólo a las injerencias occidentales, y no reaccionan a bombardeos o ataques cuando las potencias implicadas son otras. Así, la única referencia a las causas del conflicto es a hechos de hace una década, sin una sola mención a los responsables actuales de crímenes contra la humanidad. Y que el manifiesto termine refiriéndose sólo a “la política belicista de Bush-Blair-Aznar” parece que busque la incorporación de las personas y formaciones que han apoyado, abierta o implícitamente, las agresiones a la sociedad civil de gobiernos como el de Bashar al-Asad, Irán o Rusia, en ese perverso enfoque post-guerra fría en el que ha encallado parte de la izquierda española. Sin ir más lejos, la representante de Unidad Popular en el Debate en 140, minuto 1:45:03, se refería a Asad como “el gobierno legítimo de Siria”, lo que lleva a preguntarse hasta qué punto puede esta iniciativa ser verdaderamente útil para esa paz con justicia que reclama.


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com