contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 14 de novembre de 2015 |
Comunicat de l’NPA davant els atemptats de París. La seua guerra, els nostres morts: la barbàrie del terrorisme que l’imperialisme genera


en castellà abaix

Els horribles atemptats que han tingut lloc a París la nit del divendres i que han causat més de 120 morts i desenes de ferits són d’una violència cega que suscita la ràbia i la indignació. El NPA les comparteix i vol fer arribar la seua solidaritat a les víctimes i als seus afins. Aquest drama és encara més indignant, ja que aquests ataques assassins tenien com a objectiu a la població civil i han colpejat a víctimes innocents.

Aquesta vil barbàrie comesa en el cor de París respon a la violència també cega i encara més assassina dels bombardejos perpetrats a Síria per l’aviació francesa, com a conseqüència de les decisions de François Hollande i del seu gabinet.

Se suposa que aqueixos bombardejos tenen com a fi combatre a l’Estat Islàmic i els terroristes yihadistes, però de fet, amb la intervenció i els bombardejos russos, protegeixen el règim de qui és el principal responsable del martiri al poble sirià, el dictador Bachar l’Assad.

També allí són les poblacions civils les seues primeres víctimes, condemnades a viure sota el terror o a fugir, arriscant seriosament les seues vides.

La barbàrie imperialista i la barbàrie islamista es retroalimenten mútuament. I tot pel control de les fonts de petroli.

En una intervenció patètica, Hollande s’ha enfonsat en directe i ha balbotejat algunes paraules sobre la República. Justament ell, a qui tant li agrada jugar a la guerra i la responsabilitat de la qual és immensa en aquest nou drama, reclama "confiança". Ha decretat l’estat d’emergència en tot el país, estimant que la millor resposta era trepitjar les llibertats fonamentals. Hollande ha sigut immediatament recolzat per Sarkozy. D’aquesta manera, a partir d’ara les autoritats polítiques poden prohibir les reunions públiques i controlar la premsa.

Una vegada més, els principals responsables d’aquest allau de violència bàrbara criden a la unió nacional. Intenten traure partit de la dramàtica situació per a sufocar la indignació i la ràbia. Per a açò tenen a un boc expiatori ideal, els musulmans.

Nosaltres rebutgem tota unió nacional amb els responsables de les guerres, amb la burgesia, amb Hollande, Sarkozy i Li Pen. Denunciem el racisme que destil·la l’Estat en nom dels suposats "valors de la república", alhora que sota pretext de la lluita contra el terrorisme, els drets democràtics estan seriosament amenaçats. Exigim l’aixecament de l’estat d’emergència.

L’única resposta a les guerres i al terrorisme és la unitat dels treballadors i dels pobles, més enllà dels seus orígens, del color de la seua pell, de les seues religions, de les fronteres, per a lluitar junts contra aquells que els volen fer callar i sotmetre, per a acabar amb aquest sistema capitalista que engendra la barbàrie.

Per a acabar amb el terrorisme, cal acabar amb les guerres imperialistes l’única fi de les quals és la perpetuació del saqueig de la riquesa dels pobles dominats per les multinacionals i cal exigir la retirada de les tropes franceses de tots els països on estan presents, en particular a Síria, a l’Iraq i a Àfrica.

Nouveau Parti Anticapitaliste, 14 de novembre de 2015

http://www.npa2009.org


Comunicado del NPA ante los atentados de París. Su guerra, nuestros muertos: la barbarie del terrorismo que el imperialismo genera

Los horribles atentados que han tenido lugar en París la noche del viernes y que han causado más de 120 muertos y decenas de heridos son de una violencia ciega que suscita la rabia y la indignación. El NPA las comparte y quiere hacer llegar su solidaridad a las víctimas y a sus allegados. Este drama es aún más indignante, ya que estos ataques asesinos tenían como objetivo a la población civil y han golpeado a víctimas inocentes.

Esta vil barbarie cometida en el corazón de París responde a la violencia también ciega y aún más asesina de los bombardeos perpetrados en Siria por la aviación francesa, como consecuencia de las decisiones de François Hollande y de su gabinete.

Se supone que esos bombardeos tienen como fin combatir al Estado Islámico y a los terroristas yihadistas, pero de hecho, con la intervención y los bombardeos rusos, protegen el régimen de quien es el principal responsable del martirio al pueblo sirio, el dictador Bachar el Assad.

También allí son las poblaciones civiles sus primeras víctimas, condenadas a vivir bajo el terror o a huir, arriesgando seriamente sus vidas.

La barbarie imperialista y la barbarie islamista se retroalimentan mutuamente. Y todo por el control de las fuentes de petróleo.

En una intervención patética, Hollande se ha venido abajo en directo y ha balbuceado algunas palabras sobre la República. Justamente él, a quien tanto le gusta jugar a la guerra y cuya responsabilidad es inmensa en este nuevo drama, reclama “confianza”. Ha decretado el estado de emergencia en todo el país, estimando que la mejor respuesta era pisotear las libertades fundamentales. Hollande ha sido inmediatamente apoyado por Sarkozy. De este modo, a partir de ahora las autoridades políticas pueden prohibir las reuniones públicas y controlar la prensa.

Una vez más, los principales responsables de esta avalancha de violencia bárbara llaman a la unión nacional. Intentan sacar partido de la dramática situación para sofocar la indignación y la rabia. Para eso tienen a un chivo expiatorio ideal, los musulmanes.

Nosotros rechazamos toda unión nacional con los responsables de las guerras, con la burguesía, con Hollande, Sarkozy y Le Pen. Denunciamos el racismo que destila el Estado en nombre de los supuestos “valores de la república”, al mismo tiempo que so pretexto de la lucha contra el terrorismo, los derechos democráticos están seriamente amenazados. Exigimos el levantamiento del estado de emergencia.

La única respuesta a las guerras y al terrorismo es la unidad de los trabajadores y de los pueblos, más allá de sus orígenes, del color de su piel, de sus religiones, de las fronteras, para luchar juntos contra aquellos que les quieren acallar y someter, para acabar con este sistema capitalista que engendra la barbarie.

Para acabar con el terrorismo, hay que acabar con las guerras imperialistas cuyo único fin es la perpetuación del saqueo de la riqueza de los pueblos dominados por las multinacionales y hay que exigir la retirada de las tropas francesas de todos los países donde están presentes, en particular en Siria, en Irak y en África.

Nouveau Parti Anticapitaliste, 14 de noviembre de 2015

http://www.npa2009.org


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com