contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 3 de setembre de 2015 | Manuel
Solidaritat amb Via Democràtica contra la repressió al Marroc

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El 4 de setembre tindran lloc les eleccions municipals i regionals al Marroc. Lluny de ser un camp de batalla democràtica entre diferents opcions polítiques, aquestes eleccions redissenyen els equilibris interns de la classe política adherida al poder, però no ofereixen cap autonomia d’acció respecte als centres de presa de decisions reals. A tot estirar, permeten als elegits beneficiar-se de grans oportunitats d’enriquiment a través la corrupció institucionalitzada.

Després de l’adopció d’una nova constitució i el debilitament del Moviment 20 de febrer, que havia portat les reivindicacions de la “primavera àrab” al Marroc el 2011, l’única cosa en joc per al poder central és el nivell de participació.

Les eleccions anteriors van revelar una abstenció massiva i un nivell significatiu de vots en blanc. Per al règim, es tracta de mostrar, tant a escala nacional que a escala internacional, que s’ha recuperat la confiança envers les institucions i que el poder gaudeix d’una estabilitat institucional. És en aquest context que hem d’entendre l’onada repressiva que pateixen els membres de Via Democràtica, ja que VD està desenvolupant una campanya activa pel boicot.

En diverses ciutats i regions del Marroc, les autoritats porten es dediquen a la confiscació de material, la detenció i intimidació d’activistes o la dispersió a cops de porra, confirmant així la declaració feta fa uns mesos per un ministre segons la qual només els punts de vista que s’ajusten a les institucions són admesos. Aquesta repressió no fa sinó revelar el caràcter artificial de la "façana democràtica" i la preocupació del poder que el rebuig palpable i popular, sovint conscient de la farsa electoral, es converteixi en un moviment col·lectiu de protesta popular.

Anticapitalistes-Revolta Global denuncia la complicitat del govern i la monarquia espanyols amb la dictadura de Mohammed VI i ofereix la seva solidaritat a Via Democràtica en la seva lluita i contra la repressió.

3/9/2015


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com