contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 23 d’agost de 2015 |
STEPV insta Marzà a baixar les ràtios perquè és competència de la seua conselleria


El Ministeri d’Educació ha anunciat que es podran rebaixar les ràtios un 20%, com estaven abans de l’aplicació del ‘Real Decreto-ley 14/2012, de 20 de abril, de medidas urgentes de racionalización del gasto público en el ámbito educativo’. L’article 2 d’aquest RD-Llei estableix que ‘las Administraciones educativas podrán ampliar hasta un 20 por 100 el número máximo de alumnos’.

Per tant, "no era una mesura obligatòria per a les administracions educatives, tot i que l’anterior govern valencià la va aplicar per a retallar en educació. L’anunci del Ministeri d’Educació és clarament, una mesura electoral davant la proximitat de les eleccions estatals", segons el sindicat.

STEPV va presentar un document als partits polítics abans de les eleccions autonòmiques de mesures urgents per aplicar en el curs 2015/16. Entre aquestes mesures estava la baixada de ràtios, perquè insistim, és competència autonòmica. Aquest document va ser ben rebut pels partits que ara governen el País Valencià.

Per això "sorprèn" la reacció del Conseller d’Educació, Vicent Marzà, de resistir-se a aplicar aquesta mesura.

Les ràtios depenen del govern autonòmic, no de l’estatal

STEPV insta, per tant, a la Conselleria d’Educació "a reduir les ràtios, recuperar plantilla i millorar, per tant, la qualitat de l’ensenyament al País Valencià.
Recordem que la reducció de les ràtios professorat-alumnat a les aules ha estat una reivindicació constant de la comunitat educativa des que el govern valencià les va incrementar en juliol de 2012
".

22/8/2015

stepv.intersindical.org


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com