contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 4 d’agost de 2015 |
Turquia. No al terrorisme d’Estat. Solidaritat amb els processos d’autoorganització popular

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

El passat 20 de juliol un atemptat a la ciutat de Suruç al sud-oest de Turquia, sesagaba la vida de més de 32 militants internacionalistes, deixant més d’un centenar de ferits, que es dirigien cap a Kobane per realitzar labors de suport, portar ajuda humanitària i reconstruir la ciutat del kurdistan sirià, que s’ha mostrat com a símbol de la resistència i autoorganització enfront de l’envestida de l’ISIS en tota la zona.

L’atemptat, atribuït a l’Estat Islàmic (ISIS), ha produït una escalada de tensió política i repressió per part de l’AKP, partit en el poder des de l’any 2003, contra l’esquerra turca representada pel Partit per la Democràcia dels Pobles (HDP) i els enclavaments kurds a la frontera Síria. Més de 900 detencions a Turquia, prohibició de qualsevol tipus de manifestació, bloqueig de xarxes socials i diferents atacs als campaments del kurdistan sirià posen sobre la taula com és realment la intenció del govern de l’AKP. La resposta del govern a l’atemptat de Suruç ha deixat al descobert la prioritat del projecte d’Erdogan mitjançant operacions que s’han dirigit principalement contra el PKK, les detencions de centenars de militants de la nova coalició d’esquerres i els bombardejos als campaments del kurdistan sirià. Totes aquestes operacions, que es poden caracteritzar de terrorisme d’estat, llancen un missatge a la UE i a la comunitat internacional de la nul·la voluntat del govern turc d’avançar en un pla de pau que definitivament ha saltat pels aires.

El govern d’Erdogan ha estat el millor aliat de l’ISIS durant els últims anys, donant-li suport logístic i mirant cap a un altre costat a la permeable frontera amb Síria, que els islamo-feixistes de l’ISIS han utilitzat pels seus interessos en el conflicte bèl·lic regional.

El Partit per la Democràcia dels Pobles (HDP) va sumar el 12’9% dels vots, en les últimes eleccions irrompent al Parlament amb 80 diputats i obrint una esquerda des de l’esquerra al mateix temps que l’AKP va fracassar en el seu intent d’obtenir una majoria suficient per canviar la constitució i així apuntalar el règim d’Erdogan convertint Turquia en una república presidencialista.

L’estratègia del govern d’Erdogan sembla encaminada a aconseguir mitjançant el terror d’estat el que no va aconseguir en les últimes eleccions. Així ha d’entendre’s l’escalada repressiva contra la població kurda i la nova esquerra que es va forjar a la plaça Gezi al 2013. Una estratègia que estaria encaminada a la prohibició de la nova formació política i unes noves eleccions a curt termini amb el millor escenari perquè el creixent autoritarisme d’Erdogan aconsegueixi la seva anhelada reforma constitucional i consolidi la seva posició geopolítica a la zona en un moment històric on els EUA han arribat a un acord amb Iran.

És per tot això que des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista condemnem al govern d’Ankara i les seves polítiques hipòcrites de connivència amb l’ISIS, que encobreixen una maniobra que opera a l’interior eliminant la nova oposició d’esquerra i a l’exterior afermant la seva posició a la zona tallant els llaços del poble del kurdistan sirià i turc i afermant la seva aliança amb el islamofeixisme wahabita.

Per tot això des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista manifestem:

1. La nostra condemna a l’atemptat en Suruç, l’exigència de la posada en llibertat de tots els presos i preses detingudes durant els últims dies així com la fi de la repressió de la minoria kurda i del HDP.

2. El nostre suport al poble kurd en els seus processos de lluita popular i d’autoorganització.

3. Emplacem a la comunitat internacional a ser part activa per reactivar el procés de pau i la resolució del conflicte mitjançant el reconeixement de la realitat plurinacional de Turquia

Tot el nostre suport per a aquells que lluiten per l’emancipació dels pobles, l’autoorganització i el poder popular

Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

30 de juliol del 2015

+ Info:

El maldito Estado Turco; el terror a la revolución kurda. Roland Denis


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com