contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 28 de juliol de 2015 |
Escola Valenciana defineix les línies d’actuació per al proper curs


Els col·lectius que conformen l’entitat cívica han participat aquest cap de setmana a Almussafes en les Jornades d’Estiu on s’han debatut les diferents propostes que conformen el Pla Estratègic de l’entitat, el qual té com a principal objectiu continuar treballant per la normalització de l’ús del valencià, tant a l’escola com al carrer, i per un model educatiu, de qualitat, en valencià i plurilingüe.

Durant dos dies vora 50 representants de les 29 entitats que conformen la Federació Escola Valenciana han participat en les Jornades d’Estiu de l’entitat on s’han definit les línies d’actuació i el Pla Estratègic per al proper curs, que es basen en els tres documents programàtics que l’entitat ha posat damunt la taula. El dos primers “L’escola valenciana, un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià” i “L’escola que volem”, recullen les necessitats i mesures que s’han de portar a terme en el sector educatiu davant d’una nova situació sociocultural i sociolingüística. El tercer document, “30x30”, proposa trenta mesures de promoció i normalització del valencià en els àmbits polític, administratiu, social, educatiu, cultural i comunicatiu que l’entitat va fer públic amb motiu de la celebració dels 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, explica que amb aquesta línea d’actuació “es continuarà treballant per la defensa dels drets lingüístics i per normalització del valencià tant a l’escola com al carrer”. El responsable de l’entitat cívica reconeix que “l’actual administració pública valenciana té més punts en comú amb els objectius de la nostra entitat, però no per això deixarem de treballar; continuarem observant les noves mesures que es posen en pràctica, elaborarem propostes, intentarem arribar a consensos, al mateix temps que denunciarem qualsevol situació que no ens agrade i felicitarem a qui calga quan calga”.

L’encontre també ha servit per fer un balanç de les activitats organitzades durant el darrer curs, destacant l’alta participació que han tingut les Trobades d’Escoles en Valencià. En concret, enguany han participat més de 220.000 persones en les 19 festes per la llengua que s’han organitzat arreu del País Valencià. A més, també s’ha destacat l’èxit dels concerts de La Gira o l’increment de públic que ha tingut el Feslloch, amb 15.000 assistents i 8.000 persones acampades. Un altra dada important ha sigut el destacat augment del nombre d’Amics i Amigues d’Escola Valenciana, i també d’Empreses Amigues, que ha experimentat l’entitat en el darrer any.

En paraules de Vicent Moreno, “per tal de continuar les nostres reivindicacions per aconseguir que el valencià estiga més viu que mai, és molt important continuar creixent amb els Amics, les Amigues i les Empreses Amigues d’Escola Valenciana que ens donen suport i confien en el nostre projecte, cosa que es pot fer a través de l’enllaç www.escolavalenciana.org/amics”.

Finalment, cal destacar que Escola Valenciana ha sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana i amb el conseller d’Educació per comentar les propostes de l’entitat.

26.7.2015

http://blogs.laveupv.com/espaicivic/blog/escola-valenciana-defineix-les-linies-dactuacio-per-al-proper-curs


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com