contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 10 d’abril de 2015 |
22 anys de l’assassinat del jove Guillem Agulló

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

El dissabte 11 d’abril, es compliran 22 anys de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, a Montanejos, a mans d’un sicari de l’extrema dreta espanyolista; un simpatitzant nazi que, després de ser condemnat a una pena de presó molt lleugera, (14 anys) com si tinguera impunitat i haguera sigut protegit per fiscals i jutges espanyolistes, fou deixat anar de la presó molt ràpidament (als 4 anys) com si el seu fóra un crim de terrorisme d’estat, i es va presentar a les eleccions municipals per un partit feixista i racista que està a favor de la violència, de l’apologia del terror, de la discriminació i del racisme.

Per molts anys que passen, quan arriben les vacances de Pasqua, no podem ni volem oblidar Guillem Agulló i Salvador, el seu gran cor, els seus ideals de jove valencià massa valent, de les seues idees antiracistes i independentistes, com a maulet partidari de la llibertat del País Valencià, dels Països Catalans.

Durant aquests 22 anys hem sentit la tristesa per la seua pèrdua, perquè ens el van robar quan començava a viure i a lluitar per un món millor; hem acompanyat la seua família i els seus amics i amigues per recordar que ha esdevingut exemple pel jovent en defensa de l’antiracisme, d’un món sense fronteres, dels drets de les persones immigrants sense cap discriminació, i del dret a decidir si volem la independència per construir un país sense guerres, sense violència feixista del capital, sense els privilegis del mercat i dels bancs que hipotequen les nostres vides, de la ciutadania i de la classe treballadora, per a construir un món on hi haja treball o salari social, renda bàsica i una jubilació digna. També hem sentit joia perquè lluitem per eixe món millor pel qual lluità Guillem i el van matar, perquè l’estat espanyol educa a molts dels seus ciutadans i ciutadanes en l’al·lèrgia a la diversitat i a la igualtat, en l’odi ferotge a les persones catalanoparlants, en l’odi a les migrants i qui defensa les migrants. I Guillem Agulló i Salvador estava entre els qui defensaven el nostre dret a dir la nostra i a rebutjar el nazisme i el feixisme, sense cap por. I per això el mataren.

Cal recordar també que ni la mort d’Agulló, ni la de Miquel Grau, ni les bombes a la biblioteca de la Casa de Joan Fuster, ni l’assassinat de Valentín González al mercat d’abastos el 1979 durant la vaga d’estibadors per un tret d’una pilota de goma a molt poca distància, ni cap altre atac feixista al llarg de la transició valenciana mai s’ha aclarit per part de la policia, és per això que sols amb la ruptura i l’exercici del Dret a Decidir podrem lliurar-nos i enviar a la paperera de la història la mal anomenada transició democràtica.

Des de la PDaD donem suport als actes d’homenatge organitzats a Burjassot i arreu de la nació.

Guillem no t’oblidem!

10/4/2015

opinions.laveupv.com


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com