contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 11 de març de 2015 | Manuel
Una fallera sancionada per denunciar l’exhibició de símbols feixistes. Pertany a la Falla Arxiprest Vila-Sant Enric de Montcada.

RedactaVeu

"Si hi ha fatxes a l’ajuntament, a les eleccions no tindrem mirament"

Aquest és el cartell que portava una fallera, Lupe Galbis, de la Falla Arxiprest Vila - Sant Enric, el passat dia de la Cavalcada del Ninot. Per aquesta crítica que, en principi s’ha de dir que és un CONDICIONAL (Si), la JLF de Montcada, jutge i part, l’ha sancionat amb un any d’inhabilitació com a fallera en els actes de la JLF.

El president nat de la JLF és l’Alcalde, que no signava la carta, però que tampoc ha fet res, que almenys coneguem, per donar audiència a la fallera crítica. El problema ha de ser que no és un CONDICIONAL, és una afirmació. Sí que hi ha persones que defensen la dictadura. Aleshores "el que hauria de fer el sr. Alcalde i les Comissions Falleres seria apartar aquestes persones dels càrrecs directius".

Abans però, per no fer el mateix que s’ha fet des de la JLF, "s’hauria de donar tràmit d’audiència a les persones interessades perquè donen les seues explicacions. No s’ha de confondre la llibertat d’expressió amb l’apologia de la dictadura", segons denuncia l’entorn de la fallera afectada.

Ací l’escrit de Lupe Galbis, jove fallera de Montcada que ha estat expulsada del actes oficials fallers per la Junta Local Fallera (JLF):

"El passat 28 de febrer va tindre lloc a Montcada la Cavalcada del Ninot. Un acte faller en el que les falles fan crítica i reivindicacions de manera satírica i irònica.

Jo, Lupe Galbis, fallera de la Falla Arxiprest Vila-Sant Enric mostre al final del recorregut on esperaven totes les personalitats (falleres majors de Montcada i la seua cort, JLF i Ajuntament) una pancarta en la qual es pot llegir ’Si hi ha feixistes a l’ajuntament, a les eleccions no tindrem mirament’. Aquesta pancarta la vaig fer després que un membre de la JLF penjara una foto en una xarxa social amb una bandera anticonstitucional i un regidor de l’equip de govern de Montcada comentara que li agradava eixa bandera.

Com a conseqüència d’aquesta crítica, la JLF ha decidit sancionar-me amb un any d’inhabilitació (6 de març de 2015 fins 6 de març de 2016) en la festa fallera. No podré participar a cap acte organitzat per la JLF. Aquesta sanció ve promoguda per dos presidents fallers amb el consentiment dels altres 6 restants. El més significatiu és que la JLF s’entarà de la sanció el dia següent de la reunió en la qual es va decidir. El paper ja estava el·laborat quan el firmaren. A mi no m’han donat oportunitat d’explicar la pancarta ni justificar el per què d’ella.

Porte temps fent aquestes reivindicacions i mai m’han dit res. He reivindicat pel Cabanyal, pel tancament de Canal 9-RTVV, i per la llengua. Ha sigut ara, doncs, quan han decidit sancionar-me pel que afecta al poble."

9/3/2015

http://www.laveupv.com/noticia/13429/una-fallera-de-montcada-sancionada-per-denunciar-lexhibicio-de-simbols-feixistes

+ Info:

Un veí és retingut a Castelló per parlar valencià


A la mateixa secció:


L’estat espanyol indemnitza un neonazi de Pànzer per la destrucció de les seves armes de guerra


¿Qué pasa si un policía falta a la verdad?


Absolución de los 7 del AVE: concentración y presentación de moción al ayuntamiento de Alacant


Absolución de los 7 del AVE


Las trampas de las reformas de la Ley Mordaza


El Congrés manté que votar les lleis de desconnexió del Parlament pugui ser considerat un delicte de terrorisme.


Galicia: Absuelto un activista vigués tras retirar los cargos el policía que pedía para él tres años de cárcel.


La xenofobia institucional y la austeridad. Gasolina política para el auge electoral de la extrema derecha


‘Operació Catalunya’: el mapa d’una trama amb origen a La Moncloa


Democracia y sedición

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com