contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 22 de gener de 2015 | Manuel
Elx: Contra la impunitat feixista. Solidaritat amb el casal Jaume I

Plataforma pel Dret a Decidir.

El divendres passat, un grupuscle feixista espanyol atacà el Casal Jaume I d’Elx. Més amenaces en forma de forts colps als vidres amb intenció de trencar-los, crits, insults, adhesius clamant per la SEUA unitat, identitat i, fins i tot, “prioritat”. La gent de la PDaD-PV està al costat de les persones que, a dins del casal, patiren aquell atac. I, per descomptat, està al costat del Casal Jaume I i de totes les entitats que fan cultura i vida “normal” en valencià a Elx.

Com denuncia el Moviment contra la Intolerància, el País Valencià és al capdavant de la llista RAXEN sobre atacs racistes, xenòfobs i contra el col·lectiu LGTBI, en un estudi elaborat a través de l’Observatori Europeu contra el racisme i la xenofòbia. La gent i les organitzacions que defensem i promovem la cultura, la llengua i la identitat valenciana som objectius permanents del terrorisme feixista, responsable de centenars d’atacs violents i amb moltes víctimes a les seues esquenes.

Com sempre, el nostre record és pel Miquel Grau, assassinat pels feixistes el 1977 a Alacant, i el Guillem Agulló, a qui ens mataren el 1993. Tampoc no podem oblidar el Manuel Sanchis Guarner, que morí el 1981, amb poc més de 70 anys, colpit per l’assetjament i per les bombes que estigueren a punt de matar la seua família (una, la dels nadals de 1978, li arribà en forma de torró dins d’un paquet “regal”). I el Joan Fuster que, entre el molt que hagué de patir, hem de comptar les dues bombes de 1978 i les altres dues del 1981 a sa casa.

Tampoc podem oblidar l’atac al Centre Social Terra de Benimaclet del 2010, amb un grup de feixistes, molt enfadats pel fracàs de les seues manifestacions al barri, que cridaven amenaces de mort a l’orella de la gent. O aquells vídeos del 2008 que altre grup de feixistes penjà amb orgull a les xarxes, on apareixien agredint salvatgement persones, una d’elles tancada a dins d’un cotxe al qual li botaven foc, al barri valencià d’Orriols. Fa pocs dies, al Cedre, es produí l’última agressió a València.

Aquesta gent sempre ha campat al seu gust pel País Valencià, amb total impunitat, mentre l’estat espanyol es presentava al món com a enemic del terrorisme. A l’operació Panzer se’ls confiscà un arsenal d’armes que comptava amb un llançador de projectils furtat a l’exèrcit espanyol i, mentre els responsables eren absolts per defectes formals de la investigació, l’estat no va veure necessària una reacció contundent davant una nova farsa que recorda la del judici per l’assassinat de Guillem Agulló.

Els feixistes, amb els hereus del franquisme al capdavant, mai han deixat d’atacar la llibertat i la convivència amb les seues pintades, els seus adhesius i les seues amenaces, els seus avisos de fins on poden arribar. I l’estat espanyol mai ha deixat de permetre-ho, deixant-nos molt clar que el Dret a Decidir és la nostra única eixida davant les agressions, les amenaces i la impunitat.

22/1/2015

Plataforma pel Dret a Decidir.

http://opinions.laveupv.com/dret-a-decidir/blog/4858/contra-la-impunitat-feixista-solidaritat-amb-el-casal-jaume-i-delxA la mateixa secció:


Múrcia: Connivencia con la extrema derecha para fabricar un titular


Informe Amnistía Internacional 2016/17 sobre la situación de los derechos humanos en el estado español


Bagdad en Francia


El cas Pandora i la postveritat


David Fernàndez explica la guerra bruta de l’operació Catalunya


El testimoni impressionant dels periodistes de Público sobre la claveguera de l’estat contra l’independentisme


G4S: cuando la empresa privada vela por tu seguridad


Andalucia: Diez jóvenes en el banquillo de los acusados por bloquear una manifestación ligada a la ultraderecha.


Set persones van a judici per les protestes contra l’AVE a Alacant de l’any 2013


Alacant: En el ayuntamiento el Partido Socialista se une al PP para rechazar una moción de la plataforma ’No som delicte’ pidiendo la absolución de los 7 del AVE.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com