contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 12 de gener de 2015 | Manuel
França: Una marea humana d’indignació, però una enorme manipulació de l’Estat en nom de la unitat nacional

NPA

Milions de persones es van manifestar aquest cap de setmana a tot França en resposta a l’atac contra Charlie Hebdo i la presa d’ostatges. La majoria s’ha manifestat per la llibertat d’expressió, contra l’antisemitisme i totes les formes de racisme. Lluites i aspiracions que compartim ja que compartim la indignació, la tristesa i la rebel·lió de la gran majoria dels manifestants.

L’NPA havia decidit no unir-se a la marxa que s’ha celebrat avui a París per a no participar en la instrumentalització i la manipulació per Hollande i Valls en nom de la "Unió Nacional" construïda per a intentar convèncer que hi ha interessos comuns entre els de dalt i els que experimenten la seues polítiques.

Tots els "xuclasang del món", o els seus representants, s’han donat cita per a manifestar-se. Així, al costat de Hollande, Valls i Sarkozy van estar presents, Netanyahu, el feixiste Orban i el representant de Putin que empresonen i maten periodistes, els dictadors africans, els primers ministres britànics, espanyols, italians i grecs, campions de l’austeritat i les polítiques racistes, els millors defensors de la Troica i de l’OTAN ... Molts manifestants també van expressar el seu rebuig a l’apropiació per el poder. En algunes ciutats, les manifestacions han condemnat l’atac a Charlie Hebdo i les seues seqüeles, mentre es posicionaven contra de les polítiques islamòfobes i repressives, ingredients essencials del racisme a França.

Per a l’NPA, la lluita per la llibertat d’expressió i els drets democràtics, contra el racisme és inseparable de la lluita contra la islamofòbia i l’antisemitisme contra les lleis repressives, contra la política del govern, les mesures anti-socials i la intervenció militar imperialista. Continuarem aquest combat que s’intensificarà a causa de la política del govern. La unitat nacional que està tractant de construir és un parany que afalaga els prejudicis masclistes i xenòfobs contra les aspiracions de la gran majoria dels que van eixir als carrers. Tracta d’imposar al món del treball una política al servei de les grans empreses i els bancs.

Aquesta és la raó perquè l’NPA intentarà prendre iniciatives unitàries el més àmplies possibles. És urgent que els treballadors, els joves, les classes populars, s’expressen de manera independent dels que dirigeixen una guerra social i imperialista contra els treballadors i els pobles.

Montreuil, 11 gener 2015

https://npa2009.org/communique/une-maree-humaine-dindignation-mais-une-enorme-manipulation-detat-au-nom-de-lunion


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com