contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 17 de novembre de 2014 |
Els nazis contra Guillem Agulló i Salvador

Sal·lus Herrero

El 9 d’octubre al matí, és Dia Nacional del País València -perquè es celebra la incorporació de València a la catalanitat, després de l’entrada, fa quasi vuit-cents anys, del rei Jaume I, nascut a Montpeller, que va aconseguir reunificar la Corona d’Aragó, des del reconeixement de la diversitat, la coordinació i la singularitat valenciana, balear i catalana. A València, al matí, es fa una processó "cívica", que, des del 1978, quan agrediren l’alcalde Ricard Pérez Casado, a qui li feren passar un via crucifix, molt sovint, s’ha tornat bàsicament, una demostració de violència, insults, força bruta i agressions, per banda de l’extrema dreta lligada al nacionalisme espanyol més intolerant i brutal i una valenciania’ que és una estafa, una enganyifa i un frau absolut. Ho poden ornamentar amb l’aparença de grupuscles "insignificants", com va declarar l’alcaldessa Rita Barberà, tractant de treure-li importància, però són grups lligats a la violència i el terror, tot i que ells insulten i acusen de "terroristes", "fillsdeputes" i "renegats", a aquells que no pensen com ells; des del seu nazisme, voldrien dictar allò que els altres han de pensar, parlar i sentir; són uns grups vinculats a l’extrema dreta anticatalanista i antivalenciana, de suport a l’espanyolisme més exterminador, contra el País Valencià i els Països Catalans, que han estat nodrint des de les institucions governades pel PP i tots els seus mitjans. Des de fa dècades, per continuar el franquisme en una "democràcia" antidemocràtica, racista, catalanòfoba i demòfoba.

Sembla ser, per les fotos i vídeos que es feren, que enguany aquest terrorisme anà a més i uns quants nazis, disfressats de militars i policies nazis i amb l’excusa d’anar contra l’avortament i contra el dret a decidir de Catalunya, escenificaren una ’parafernàlia’ nacional-socialista, inclús amb crits assassins contra el president de la Generalitat de Catalunya, enmig de la impassibilitat còmplice de l’actual president de la Generalitat, Alberto Fabra i de l’alcaldessa de València, que deixaren fer i preferiren mirar cap a un altre costat i, després, feren unes declaracions falses, hipòcrites i absurdes sobre "la convivència", "prosperitat" "estabilitat" i "normalitat"... en compte d’exigir a la policia perquè desallotjara a aquests grups nazis que durant més de 35 anys han sembrat la violència al carrer, amb agressions contra els valencians, balears i catalans del País Valencià i de més enllà, sense cap impediment i amb absoluta impunitat i estimulació per banda del poder estatal i tots els seus mitjans i recursos.

Fer servir la ideologia nazi per insultar el president de l Generalitat de Catalunya, a Guillem Agulló i Salvador a la gent de Compromís, és una atrocitat; un delicte d’apologia de terrorisme i d’incitació a l’odi que resta impune, fins ara, perquè li és ’funcional’ al sistema. Tant Guillem com Carme, en la Carta dels pares de Guillem Agulló i Salvador davant els insults i les agressions nazis, han respost des d’una dignitat admirable i exemplar; i milers i milers de valencians i catalans els donem suport i ens solidaritzem amb ells, perquè és intolerable que aquests insults resten impunes en un "estat de dret" que alimenta el feixisme i el nazisme, mentre impedeix que es puga votar amb normalitat a Catalunya i es nega el dret a decidir a pesar dels dos milions i mig de catalana gent votant contra el feixisme d’un estat espanyol que es nega a reconèixer els nostres drets de la nostra ciutadania catalana, sense cap discriminació i vulneració de drets.

Francesc Viadel, autor de "No mos fareu catalans. Hª inacabada del blaverisme", escrivia tres articles excel•lents, com tres dards enmig de la diana, després del 9 d’Octubre, per denunciar aquesta impunitat i responsabilitzava els governants valencians d’unes agressions intolerables, insuportables i inassumibles al si d’una societat democràtica i instava la fiscal a actuar contra aquests delictes intolerables. Tant "L’esvàstica, Artur Mas i el silenci de Rita Barberà", com "El 9 d’octubre: Diada segrestada pel blaverisme" i "L’escarni de Guillem Agulló i la fiscal en cap de València" radiografiaven la gravetat de la situació d’un País Valencià que ha covat l’ou de la serp i el deixa créixer amb "normalitat". També l’escrit de Jordi Sebastià sobre Galileu remarcava la necessitat de demanar responsabilitats per la violència nazi que és emparada per les institucions del govern de Madrid i de València. Observe, amb espant, el vídeo d’Albert Montón el 9 d’octubre a La Veu del PV; tracten els valencians de manera semblant a com els nazis consideraven els jueus, amb esvàstiques, consignes nazis, al•lusions amenaçadores a les cambres de gas i apologia del terrorisme criminal. Ni a Alemanya, ni a França, ni a Àustria o Holanda, cap govern democràtic admetria a Europa que uns pallassos i criminals nazis gosaren aterrar la població amb crits i consignes terroristes, amb insults i agressions contra d’altres valencians i/o catalans, com si estiguérem en un viatge de retorn al passat de l’Alemanya nazi. Cal denunciar-ho al Parlament Europeu perquè reconeguen l’oficialitat de la nostra llengua catalana i ens ajuden a combatre el nazisme i racisme anticatalanista d’arrel que alimenta l’estat espanyol.

Ens recordava Viadel que els mateixos que insultaven i agredien la gent de Compromís a la processó "cívica", eren els qui havien assassinat Guillem Agulló i Salvador, i se’n vantaven ufanosos dels seus crims, que indica, que no s’han rehabilitat amb tant poc temps a la presó; eren els mateixos, delinqüents, que havien llençat amenaces de mort contra els seus pares, Carme Salvador i Guillem Agulló, que, cap estat democràtic i de dret hauria de deixar sense castigar els culpables, perquè mostra la complicitat criminal de l’estat espanyol amb l’assassinat -quasi impune- de Guillem Agulló i Salvador. Mostra un estat trencat i doblegat per l’espina dorsal de la pesta nazi, espanyolista i blavera. Impulsat per un PP a la deriva que, desesperadament, per tractar que s’obliden els seus llatrocinis i corrupció, trau l’espantall de l’anticatalanisme, que han estat nodrint des de fa més de 50 anys. La legalització d’Aurora Boreal amb obertura de seu a Alcoi, on hi hagueren víctimes als camps de concentració nazis, és un ultratge a la memòria dels qui patiren la barbàrie nazi.

Aquests nazis criminals, que donaven suport a l’assassinat de Guillem, són els mateixos, que, en una recent operació anti-nazi, iniciada per la guàrdia civil, però, amb proves destruïdes per infiltrats nazis dins de la mateixa guàrdia civil, havia servit per invalidar el procés contra aquests grups nazis del País Valencià per tinença i venda d’armes, per associació delictiva i criminal, per incitació a l’odi i a l’agressió, per agressions, etc. Probablement, l’escenificació nazi del 9-O era la seua manera d’expressar, la joia i l’agraïment als tribunals de justícia espanyols per la seua absolució, impresentable; la seua manera de celebrar la seua impunitat absoluta. Perquè durant anys, des del PP i UV, s’ha excitat els instints anti-valencians i anticatalanistes -amb una total irresponsabilitat- i s’ha estimulat el menyspreu per la vida i la integritat dels altres. Si són "catalanistes", no tenen cap dret, tot s’hi val. A Euskal Herria, si alguna gent vinculada a Amaiur, Sortu o de Gestores proamnistia, es vantaren dels assassinats per ETA, eixirien a primera plana tots els mitjans de comunicació, s’obririen diligències judicials, s’il•legalitzarien i se’ls jutjaria i se’ls condemnaria com a culpables d’apologia del terror a anys de presó. ¿Per què al País Valencià els nazis poden assassinar Guillem i vint anys després continuar vantant-se’n, amb absoluta impunitat, alegrant-se de la seua mort i cantant a plena llum del dia amb un escarni ignominiós que incita a l’assassinat? ¿No és un delicte de profanació, de terrorisme, d’un dolor insuportable per als seus familiars i amics, reobrir-los les ferides i llençar-los sal i sofre -sàdicament i contínua- com si els nostres sentiments pogueren ser xafats per una gent miserable i vil, als quals sembla que els manca els mínims sentiments de compassió humana?

Aquests greus fets lligats a la impunitat dels grups nazis, anticatalanistes, em va agafar mentre feia poc havia llegit el llibre de Joan Cantarero "La huella de la bota. De los nazis del franquismo a la nueva ultraderecha", on s’explica el perquè de tot plegat; perquè als darrers quinze anys, les bandes ultres i neonazis a l’estat espanyol han protagonitzat més de quatre mil accions violentes al carrer i, des de l’inici de la transició fins ara, prop d’un centenar d’assassinats. L’origen d’aquests grups nazis té el seu origen a finals de la II Guerra Mundial, quan els nazis europeus refugiats a Espanya comptaren amb la complicitat del règim franquista per a continuar la difusió de la seua ideologia a pesar de la derrota bèl•lica que patiren. Un cas de refugiats nazis és el que retrata el llibre de Francesc Bayarri "Cita a Sarajevo", L’Eixam Eds. I el vídeo "Operació Kobra", on se’ns conta la vida i la mort del general Luburic, de les ustaixes, assassinat el 1969 a Carcaixent pel jove Ilija Stanic, el seu secretari personal i traductor a la impremta Drina.

També m’he llegit -recentment- "Into That Darkness, "Desde aquella oscuridad. Conversaciones con el verdugo: Franz Stangl, comandante de Triblinka", edhasa, 2009, de Gitta Sereny, i estava llegint, mentre llegia els articles de Francesc Viadel sobre la valenciania nazi, un altre llibre de Sereny, per tractar de fer llum entre tanta tenebra, titulat "El trauma alemán. Testimonios cruciales de la ascendencia y la caída del nazismo. La autobiografía más completa y emotiva contra el Tercer Reich". En aquest segon llibre Sereny conta la seua visió i les seues experiències a Alemanya des de 1938 fins a 1999, i representa un calidoscopi de descobriments per explicar les ferides del nazisme i les seues conseqüències fins avui dia. Cal que a València s’adonen -les autoritats polítiques- que hi ha nazisme? Per definició, el nazisme, és una ideologia criminal contrària als drets humans, a la llibertat i a qualsevol noció de mínima democràcia. És indecent i depravat tractar d’encobrir el nazisme, banalitzant-lo, en presentar-lo com una ‘ideologia’ més. Perquè és el terror i l’horror, generat per polítiques, subvencions i suports concrets.

D’origen hongarés, òrfena de pare des dels dos anys, Gitta Sereny, vivia a Viena i als 11 anys tornava, el 1934, a l’internat d’Anglaterra, a Nuremberg, la Creu Roja o l’organització nazi equivalent es va fer càrrec d’ella i es va trobar assistint com a espectadora al congrés del Partit Nacionalsocialista, un fantàstic teatre orquestrat pel Albert Speer, futur ministre de Hitler de la guerra. Els crits i els clams de joia de les masses, li semblaren ‘fascinants’, la seua mestra a Kent (Anglaterra), al cap d’uns dies, els va posar una redacció "El millor dia de les meues vacances" i Gitta, va contar l’espectacle nazi que havia vist a Nuremberg, la seua mestra li va dir: "Crec que necessites entendre allò que has vist, qualsevol persona que vinga de la part del món que tu ha d’entendre" i li va lliurar un llibre recomanant-li que el llegira i l’entenguera fins on poguera, era "Mein Kampf", on Hitler reivindicava la necessitat que tenia Alemanya de "Lebensraum" (espai vital) a "l’Est". Reconeix Sereny que als 11 anys no sabia res de política i poc de geografia, però va veure clar que cap país cediria, voluntàriament, part del seu territori. No sabia res d’antisemitisme, però s’adonà que Hitler odiava els jueus… Tan semblant a l’odi que s’ha instigat i s’instiga, institucionalment, al País Valencià contra els valencians, catalans i catalanistes a tot arreu d’Espanya. I és que, com declara en una recent entrevista l’escriptor holandés Cee Nooteboom: "Alemanya ha digerit i superat el passat. Espanya no". No sabem si Alemanya ha superat del tot el passat, el que és evident és que Espanya reprodueix el seu esperit imperialista, colonitzador i exterminador dels altres, d’aquells diferents a la matriu castellana d’un estat incapaç de reconèixer els drets dels altres i el dret a la diversitat i al plurilingüisme.

Als 14 anys Gitta deixà l’internat anglés a Kent i tornà a viure a Viena amb sa mare i començà a estudiar a l’escola d’art dramàtic, Max Reinhardt. Quan els nazis entraren a Viena, la seua ‘fascinació’ anterior pels nazis es va trencar -ràpidament- en veure un eminent metge jueu obligat a netejar el sòl pels soldats nazis, sent insultat i humiliat per la força bruta. En aquest llibre, Sereny, replega fragments de la seua pròpia vida en el marc de la seua llarga recerca per a entendre què és "el que porta els éssers humans tan sovint i tan de pressa a abraçar la violència i immoralitat". A través de la seua vida i del treball, primer com a infermera i educadora d’infants de la Creu Roja i després com a periodista i escriptora, ens conta a "El trauma alemany" com va començar a comprendre com la tirania podia usar ideals com a arma i aprofitar la seua capacitat per a corrompre els instints humans millor intencionats i fomentar així la seua perversitat.

Com els nazis de València, que, des de la seua ideologia nazi, ataquen de "filldeputes", "renegats" i "traïdors", curiosament i paradoxal, als valencians, balears i catalans del nostre país que més defensen la nostra llengua i cultura valenciana, balear [i/o catalana]. Perquè la seua ideologia totalitària es basa en l’extermini dels altres, de les altres llengües, considerades inferiors, de les altres cultures, de les altres nacions sense estat o de les altres persones que no pensen com ells voldrien que pensaren o que no pensaren, com explicava -magistralment- Sebastià Carratalà, a La Veu del PV a "Tenebres" quan deia "En Eclipsi de sol" (1926), George Grosz pinta de forma descarnada l’atrocitat del capitalisme salvatge, la manipulació i el suborn amb què sotmet els alts càrrecs de govern als seus designis, la violència que pot arribar a infligir a la població per tal d’aconseguir els seus objectius, i ho fa a Berlin en una època especialment conflictiva". O a València si del que es tracta és de mantenir el supremacisme del nacionalisme espanyolista i la subordinació del valencianisme i del catalanisme; en fer servir qualsevol mitjà.

Em va fer molta il·lusió veure la foto de Guillem que alçava David Fernàndez de la CUP per a votar el 9N "Jo votaré per tu!" en un espot publicitari, ha sigut un dia de joia i d’esperança. Primer Catalunya i després la resta dels Països Catalans per eixir del camp de concentració on ens tenen i volen recloure’ns per exterminar-nos. Davant d’un estat així, que ens maltracta i es comporta com un torturador, la primera obligació és fugir-se’n; escapar del nazisme. Per a poder viure en pau; sense vexacions, amb dignitat.

12/11/2014

http://opinions.laveupv.com/sallus-herrero/blog/els-nazis-contra-guillem-agullo-i-salvador?id_butlleti_enviar=663&utm_source=butlleti_blog&utm_medium=butlleti&utm_campaign=els-nazis-contra-guillem-agullo-i-salvador


Més sobre el nazisme i la ’valenciania’

(...) En la lluita contra el totalitarisme nazi, la xenofòbia i el racisme, contra el genocidi i l’extermini nazi, no podem defallir, tant contra el nazisme de l’Alemanya dels anys trenta i quaranta, com contra els intents d’extermini cultural que protagonitzen els grups nazis al País Valencià des del franquisme i la “transició democràtica” fins l’actualitat. Han estat atiant l’odi anticatalà i antivalencià i nodrint-lo, alimentant la bèstia i la barbàrie, amb una complicitat institucional evident de partits com el PP i UV que els han subvencionat, i aquest grups terroristes s’han aprofitat de la violència anticatalanista al País Valencià per atiar l’odi contra tot allò valencià-català i tractar de genocidar la catalanitat valenciana o la valencianitat. Des d’una Constitució espanyola que reincorpora algunes de les "leyes fundamentales del movimiento", consagra un estat de matriu castellana que ubica l’espanyol per sobre dels altres i subordina les altres llengües, cultures i nacions distintes a la castellana, prohibeix la federació i confederació de les comunitats autònomes amb la mateixa llengua, perquè han de ser subordinades, controlades i dirigides des de Madrid, a fi de separar-nos, dividir-nos, afeblir-nos i, a l’extrem, exterminar-nos. Un Estatut d’Autonomia del País Valencià, minimitzat, handicapat, que anul·la el nostre gentilici valencià amb un país diferenciat i singular, que no esmenta que el valencià i el català són la mateixa llengua, i que tracta d’esborrar quasi huit-cent anys de relacions, llengua i història compartida entre el País Valencià, les Illes i Catalunya. Es fa una LUEV -com la Constitució- que tracta d’acontentar els partidaris de la recuperació del valencià i els absolutament contraris, per tal d’acontentar tots els sectors de la societat valenciana, sobretot els contraris del tot a la nostra llengua i cultura catalana, per tant, en imposar el "apartheid" i el segregacionisme al sistema educatiu, es prepara el nostre extermini. Perquè el que s’imposa amb ’normalitat’ i força bruta institucional és l’espanyol, i es fa tot el possible per exterminar el català del País Valencià.

La petjada nazi la podem detectar en els intents d’extermini del valencià, en el tancament de RTVV i tots els mitjans de comunicació en català, en la invisibilitat, minimització, censura... i el retall de tot allò català del País Valencià, en els atacs a la unitat de la nostra llengua i cultura catalana, en l’intent de minimització, en la seua fragmentació i l’intent d’extingir-la podem detectar instints assassins semblants als que analitza Hannah Arendt als orígens del totalitarisme. El terror es va fer present el darrer 9 d’Octubre als carrers de València amb vestits, insults, crits, agressions, injúries, atacs contra Guillem i la gent de Compromís i eslògans nazis, com des de fa més de 35 anys dins la continuïtat de l’horror de la dictadura enmig una “democràcia” de baixíssima qualitat. Com es va fer present el feixisme i el nazisme en l’assassinat de Miquel Grau, en les bombes contra Joan Fuster i Don Manuel Sanchis Guarner, la mort de Guillem Agulló i Salvador, les amenaces contra els seus pares, els atacs contra el País Valencià i els PPCC, etc. Els principals governants de València són responsables i còmplices d’haver estimulat aquests grups nazis, des de fa molts anys. Per això, enguany miraven cap a altra banda, com davant els atacs a les seus dels partits i sindicats d’esquerres i valencianistes del País Valencià. A una societat democràtica, cap estat de dret pot tolerar el nazisme. A València, els nazis tenen impunitat en les seues caceres contra els valencians, balears i catalans. Li diuen “democràcia”, però tots sabem que no ho és: és terrorisme d’estat, totalitarisme anticatalanista.

Per això, des de Madrid, ens neguen el dret a decidir a valencians, catalans i balears, tot i que diuen que és “pel nostre propi bé, en defensa nostra”. Inclús, constitucionalment, dictaminen que els castellans primer i els altres subordinats, i també dictaminen que els habitants dels països de parla catalana no tenen dret a federar-se o confederar-se entre ells. Són clàusules feixistes i nazis que es van posar als articles del model polític de 1978.

Per això els nazis, espanyolistes i secessionistes blavers al País Valencià estan tan envalentits. ‘Creuen’ que tenen ‘raó’ i que les lleis actuals, d’alguna manera, els autoritzen i avalen per tal d’atacar i tractar d’exterminar la nostra valencianitat, balearitat i catalanitat. Per això celebren l’assassinat de Guillem, acte que s’hauria de perseguir -judicialment- com a delicte d’apologia del terrorisme, i amenacen amb les cambres de gas i exterminar-nos perquè no parlem, no pensem i no som com ells voldrien que parlàrem, pensàrem i fórem. És ‘normal’, són nazis. El que no és gens normal -perquè és patològic i una anomalia greu- és que això ho empare cap estat de dret, a no ser siga un estat que fomenta i tolera el nazisme. Com és el cas a l’Estat espanyol. No només contra els catalans: també contra els immigrants, miren si no com maltracten i torturen els africans que pugen les tanques de Ceuta i Melilla. Sense cap respecte pels drets humans. Tortures a plena llum pública. Què no faran a les comissaries i a les presons? Com si encara estiguérem -en molts aspectes- a la dictadura anterior.

14/11/2014

+ Info:

El partido neonazi "Amanecer Dorado" llega a España, con sede en Alcoi. Su líder lleva años implicado en los círculos de la extrema derecha española.


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com