contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

 



 

Anticapitalistes
  
dilluns 10 de novembre de 2014 | Manuel
Irrompen al ple de Vilassar de Mar per exigir la publicació de l’auditoria dels comptes de l’empresa municipal d’obra pública

QUIQUE BADIA

Un grup de joves va irrompre el passat dijous 6 de novembre al ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb una pancarta on s’hi llegia “Exigim la publicació dels resultats de l’auditoria”. La protesta va transcórrer en silenci, sense incidents i sense alterar el transcurs de la intervenció de l’alcalde de CiU, Joaquim Ferrer, que en aquell moment tenia el torn de paraula.

Els manifestants demanaven que es fessin públics els continguts de l’auditoria que l’empresa Price Waterhouse and Coopers (PwC) va dur a terme als comptes de la Societat Municipal de Promocions Urbanes el febrer d’aquest any.

El document mostra l’estat dels comptes de la societat promotora, la situació d’endeutament de la qual s’ha traduït en la incorporació de part del passiu pel consistori. Aquesta decisió obliga la corporació municipal a aplicar retallades pressupostàries per valor de 500.000 euros anuals i a pagar 2.800 euros de mitjana, en concepte d’interessos financers, els pròxims anys.

L’excusa de CiU

Fins ara l’Ajuntament s’ha emparat en dues clàusules del contracte amb PwC, referides a la confidencialitat i als drets de propietat intel·lectual del document, per evitar-ne la publicació. El cinquè i el sisè punt de les condicions de contractació acordades amb l’empresa auditora impedeixen revelar el document, sempre que no ho exigeixi “la llei, normativa, tribunal o autoritat competent” i estableix que PwC n’és el titular dels drets de propietat intel·lectual. En tot cas, cap disposició de l’acord impedeix que es faci difusió de part dels continguts, com la que s’ha difós a través d’aquest mitjà.

En un comunicat emès el mateix dia de la protesta i signat pel secretari accidental de l’Ajuntament, l’equip de govern assenyala la notícia de la Directa com “els fets” que van “posar en qüestió la possibilitat de difusió per part de tercers del repetit informe”. El comunicat del consistori assegura que, en un correu, PwC entén que la difusió “pública i literal” de l’auditoria està “prohibida”. A la mateixa font s’hi afirma que la publicitació d’aquest informe només seria possible mitjançant la signatura d’una “carta d’accés” per part dels regidors a l’empara del principi que els hi dóna accés als registres i a la documentació municipal, “la qual cosa no dóna dret a la difusió pública”, s’hi assegura.

7/11/2014

https://directa.cat/actualitat/irrompen-al-ple-de-vilassar-de-mar-exigir-publicacio-de-lauditoria-dels-comptes-de

+ Info:

Els sis perquès d’un poble endeutat. La construcció del nou mercat municipal, a un preu força superior al pressupostat, clau per explicar la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament de Vilassar de Mar


A la mateixa secció:


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià


La banca de la República, eina indispensable de transformació social


La Ley de Renta Valenciana de Inclusión a debate


El Fondo de Reserva y las pensiones


L’Assamblea per una Renda Básica al País Valencià presenta en Les Corts Valencianes la seua proposta alternativa a l’avantprojecte de llei de Renda Valenciana d’Inclusió.


Romper las cadenas de las deudas privadas ilegítimas (II)


Romper el círculo vicioso de las deudas privadas ilegítimas (I)


Un balance: 10 años de la ley de protección contra la dependencia

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com