contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 10 de novembre de 2014 | Manuel
Irrompen al ple de Vilassar de Mar per exigir la publicació de l’auditoria dels comptes de l’empresa municipal d’obra pública

QUIQUE BADIA

Un grup de joves va irrompre el passat dijous 6 de novembre al ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb una pancarta on s’hi llegia “Exigim la publicació dels resultats de l’auditoria”. La protesta va transcórrer en silenci, sense incidents i sense alterar el transcurs de la intervenció de l’alcalde de CiU, Joaquim Ferrer, que en aquell moment tenia el torn de paraula.

Els manifestants demanaven que es fessin públics els continguts de l’auditoria que l’empresa Price Waterhouse and Coopers (PwC) va dur a terme als comptes de la Societat Municipal de Promocions Urbanes el febrer d’aquest any.

El document mostra l’estat dels comptes de la societat promotora, la situació d’endeutament de la qual s’ha traduït en la incorporació de part del passiu pel consistori. Aquesta decisió obliga la corporació municipal a aplicar retallades pressupostàries per valor de 500.000 euros anuals i a pagar 2.800 euros de mitjana, en concepte d’interessos financers, els pròxims anys.

L’excusa de CiU

Fins ara l’Ajuntament s’ha emparat en dues clàusules del contracte amb PwC, referides a la confidencialitat i als drets de propietat intel·lectual del document, per evitar-ne la publicació. El cinquè i el sisè punt de les condicions de contractació acordades amb l’empresa auditora impedeixen revelar el document, sempre que no ho exigeixi “la llei, normativa, tribunal o autoritat competent” i estableix que PwC n’és el titular dels drets de propietat intel·lectual. En tot cas, cap disposició de l’acord impedeix que es faci difusió de part dels continguts, com la que s’ha difós a través d’aquest mitjà.

En un comunicat emès el mateix dia de la protesta i signat pel secretari accidental de l’Ajuntament, l’equip de govern assenyala la notícia de la Directa com “els fets” que van “posar en qüestió la possibilitat de difusió per part de tercers del repetit informe”. El comunicat del consistori assegura que, en un correu, PwC entén que la difusió “pública i literal” de l’auditoria està “prohibida”. A la mateixa font s’hi afirma que la publicitació d’aquest informe només seria possible mitjançant la signatura d’una “carta d’accés” per part dels regidors a l’empara del principi que els hi dóna accés als registres i a la documentació municipal, “la qual cosa no dóna dret a la difusió pública”, s’hi assegura.

7/11/2014

https://directa.cat/actualitat/irrompen-al-ple-de-vilassar-de-mar-exigir-publicacio-de-lauditoria-dels-comptes-de

+ Info:

Els sis perquès d’un poble endeutat. La construcció del nou mercat municipal, a un preu força superior al pressupostat, clau per explicar la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament de Vilassar de Mar


A la mateixa secció:


Romper las cadenas de las deudas privadas ilegítimas (II)


Romper el círculo vicioso de las deudas privadas ilegítimas (I)


Un balance: 10 años de la ley de protección contra la dependencia


Baix Segura: Más de 1000 personas acuden a la manifestación en defensa de las pensiones públicas en Torrevella


Dejemos de pensar que sabemos más que los pobres y apliquemos de una vez la renta básica


Estado español 1985-2017: 32 años avanzando en la destrucción del sistema público de pensiones


El negocio del rescate: ¿Quién se beneficia de los rescates bancarios en la UE?


Alacant: Mediación intercultural en peligro


La ceremonia de la confusión: el copago de las medicinas por los pensionistas.


La gran crisis de las pensiones privadas

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com