contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 17 de setembre de 2014 |
Manifestacions unitàries per l’ensenyament públic per als dies 17 i 18 de setembre.


La Trobada de Plataformes Comarcals convoca manifestacions el 18 de setembre

La Trobada de Plataformes Comarcals ha acordat, en la reunió del dia 12 de setembre al col·legi Cremona d’Alaquàs, convocar manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dijous 18 de setembre, coincidint amb la convocatòria de vaga estudiantil.

També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió per Conselleria

En la reunió s’ha analitzat la situació d’inici de curs, especialment les conseqüències negatives de l’avançament de l’inici del curs, que ha intentat dificultar la tasca d’organització i preparació per part dels docents. Això, sumat a les altes temperatures d’aquest mes de setembre, ha provocat una onada d’indignació en tots els centres educatius per part de la comunitat educativa i, conseqüentment, la mobilització de l’alumnat i la seua negativa a entrar a les aules fins que les temperatures es normalitzen.

La Trobada dóna suport a totes aquestes accions i ha acordat convocar manifestacions unitàries per tal d’exigir la dimissió de la Consellera Català per la seua nefasta gestió en educació. Aquestes manifestacions són les següents:

- València, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Sant Agustí.

- Castelló, dijous 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Plaça Maria Agustina.

- Elx, dijous 18 de setembre, a les 19:30h, des de la Plaça els Algeps (Ximeneies).

- Alacant, dimecres 17 de setembre, a les 18:30h, des de la Casa de les Bruixes (convocada per les Plataformes comarcals del sud).

El lema de les manifestacions serà “Consellera dimissió!”, en rebuig a la seua nefasta gestió en educació, clarament evidenciada en aquest inici de curs, amb una aplicació precipitada de la LOMQE -una llei que no vol ningú-, i l’avançament del curs i de les proves de recuperació que han acabat amb la paciència del professorat. A tot això se li ha sumat la intensíssima calor d’aquests dies que ha impossibilitat la impartició de classes amb normalitat.

A més, les manifestacions també es convoquen per continuar evidenciant el rebuig a les retallades de professorat, de beques i ajudes a l’alumnat, l’augment de ràtios, el tancament d’unitats i les retallades de línies en valencià.

En la Trobada de Plataformes Comarcals també s’ha volgut manifestar el suport a la comunitat educativa del Col·legi Cremona d’Alaquàs, que està donant un exemple de lluita i dignitat en defensa de l’escola pública i exigeix l’habilitació immediata d’una unitat de 3 anys i la construcció del centre educatiu promés fa anys.

També es vol traslladar el suport i la solidaritat a aquelles direccions que estan patint la repressió de la Conselleria d’Educació per haver autoritzat la suspensió de les classes per la calor o, simplement, la impartició de les classes en el pati del centre.

Finalment, instem a la Consellera d’Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d’avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A recóneixer que l’aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l’avançament del curs ha estat un error.

Per tot això, i molt més, exigim la seua dimissió, consellera Català.

13/9/2014


STEPV dóna suport a la vaga estudiantil

STEPV dóna suport a la vaga estudiantil del pròxim dijous 18 de setembre, convocada pel Sindicat d’Estudiants per exigir unes condicions dignes en els centres educatius. A més, el Sindicat també convoca, en el marc de la trobada de plataformes comarcals, les manifestacions dels pròxims 17 i 18 de setembre a diverses localitats del País Valencià.

D’altra banda, sobre les declaracions de la Consellera d’Educació, María José Català, en què acusa l’STEPV de fer electoralisme per animar els centres a suspendre les classes per la calor, el Sindicat vol manifestar el següent:

1.- El Sindicat no fa electoralisme, sinó que compleix amb la seua responsabilitat i obligació de vetllar per la salut i seguretat dels treballadors i treballadores i, de pas, per la de l’alumnat, cosa que hauria de fer també el departament que dirigeix la consellera Català.

2.- STEPV ja va advertir fa un any que no era bona idea avançar el curs al 3 de setembre, no per la calor, fet imprevisible a un any vista, sinó perquè no estava fonamentat pedagògicament i comportaria molts problemes organitzatius, com així ha sigut, al marge de la calor. Ni cas.

3.- STEPV va proposar una solució la setmana passada i era que Conselleria decretara la suspensió de les classes fins que es normalitzaren les temperatures. Ni cas. La conseqüència ha estat el que la premsa va denominar “rebel·lió a les aules” i l’abandonament de milers d’alumnes dels instituts i la convocatòria de manifestacions espontànies el passat dijous 11 de setembre. També la convocatòria d’una vaga d’estudiants el pròxim 18 de setembre acompanyada de manifestacions per la vesprada.

4.- Argumentar que STEPV fa electoralisme és intentar desviar l’atenció de l’opinió pública davant la manca d’arguments. La consellera i el govern valencià estaven en un carreró sense eixida. Si decretaven la suspensió de les classes -que era el més sensat i recomanable- estaven reconeixent que s’havien equivocat en avançar el curs al 3 de setembre. Si mantenien les classes s’exposaven a les crítiques i a la mobilització de la comunitat educativa, com així ha estat. Han preferit no reconéixer un error i tindre el personal mobilitzat.

5.- Celebrem que la consellera afirme que estiga disposada a revisar el calendari escolar del curs que ve, però li hem de recordar que novament ha mentit quan ha afirmat als mitjans que tots els anys es negocia amb els sindicats. Doncs bé, enguany no s’ha negociat el calendari per al present curs i STEPV ha presentat un recurs contenciós quan es va publicar en el DOCV, com ja va anunciar en el seu moment.

Per tant, la consellera d’educació és víctima de les seues pròpies decisions i d’obviar les aportacions i demandes dels sindicats de la mesa de negociació i del conjunt de les organitzacions de la comunitat educativa, que hem rebutjat la proposta d’avançament del curs.

En eixe sentit, el Sindicat insta a la consellera Català a respectar el procés electoral sindical, que no té res a veure amb aquest inici de curs, a atendre les peticions de la comunitat educativa (li aniria molt millor, sens dubte), a reconéixer públicament que s’ha equivocat i que ha gestionat de forma nefasta aquest inici de curs (i no només per la calor) i, finalment, a dimitir com a consellera d’educació.

15/9/2014


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com