contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 12 de febrer de 2004 | Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social de Mallorca
Defensem la Terra. Manifest de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social de Mallorca.


Mallorca es troba en el punt de mira de les constructores, del lobby hoteler i de l’especulació immobiliària i financera. Els partits que representen els interessos d’aquests grups de poder, PP i UM, aprofitant de manera poc democràtica el seu pes institucional, projecten la construcció desmesurada d’unes infrastructures que, a curt termini, suposaran una degradació irreversible del nostre país, tant des del punt de vista medi ambiental com social.

De dur-se’n a terme, aquests projectes no només acabaran amb l’actual equilibri paisatgístic de la nostra illa, ja malmès, i comportaran un gran consum de recursos i la pràctica desaparició del sector agrícola. A més a més, suposaran la imposició d’un model social basat en l’especulació, la competitivitat, la insolidaritat i la precarietat laboral, i la injusta submissió dels drets de les persones als comptes de resultats dels grans empreses.

Projecten omplir Mallorca -encara més- d’autopistes, urbanitzacions, grans superfícies comercials i parcs temàtics, per atreure milions de nous visitants cada any, superant greument el nivell demogràfic sostenible, i ampliant també de manera brutal la capacitat de trànsit de l’aeroport. Aquesta sobrepoblació generarà un gran consum hídric i energètic, i una quantitat de residus que serviran per justificar noves infrastructures, desaladores i incineradores. Tot això eixamplarà sense control l’espiral de destrucció, contaminació i dependència energètica de les Illes Balears.

Si no volem la destrucció de Mallorca i la precarietat social que implicarà, hem de dir basta, de manera decidida, a aquestes intencions del PP i UM. Les organitzacions socials hem de fer pinya per construir el futur amb un model sostenible de desenvolupament, una societat justa, solidària i democràtica, on els drets laborals i socials de les persones estiguin per damunt dels interessos particulars, amb una convivència basada en els valors de la pau i la tolerància. En definitiva, una altra Mallorca, i unes altres Illes Balears, dins una altre món possible i necessari.

En matèria mediambiental, l’alternativa que defensam per a Mallorca passa per inversions en la conservació, el manteniment i la millora de les actuals carreteres; per la promoció de l’ús del transport públic, amb l’extensió i la millora dels serveis ferroviaris; per la protecció de les àrees rurals i la creació de parcs naturals, i per l’activació de polítiques fiscals per als agents contaminants i els grans consumidors de recursos. En definitiva, una alternativa coherent amb un projecte de país socialment just, sostenible i participat democràticament per la ciutadania.

Aquest 14 de febrer tenim l’oportunitat de defensar la nostra terra i la nostra societat de les intencions i els projectes dels governs de Jaume Matas i Maria Antònia Munar. Ara fa un any, el 15 de febrer de 2003, els ciutadans de Mallorca i del món sortírem massivament al carrer per dir NO A LA GUERRA. Aquella mobilització i aquesta estan íntimament lligades, perquè guerra, destrucció i especulació tenen al darrera els mateixos beneficiaris, i la mateixa dreta que els dóna suport. Encara som a temps d’aturar-los.

DEFENSEM LA NOSTRA TERRA !! BASTA D’ESPECULACIÓ I PRECARIETAT !!
TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ DEL 14 DE FEBRER A PALMA !!

(Manifestació dissabte, 14 de febrer de 2004, a les 18,00 hores, Pl. d’Espanya)


A la mateixa secció:


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street


Frente a la dictadura de la UE: ¿habéis dicho... "revolución"?


La Unión Europea supera la primera barrera en la ratificación del CETA


Paraísos fiscales y "secreto comercial": La impunidad de la gran delincuencia financiera


Profesoras/es de derecho de 24 países europeos firman declaración jurídica sobre la protección de inversiones en el TTIP y el CETA


"No somos más que carne de cañón para el Estado, las corporaciones y los bancos". Entrevista a Vincent Emanuele, exmarine de EEUU y veterano de la guerra de Irak.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com